ДРУШТВО

Јасно Самарџићево питање и (у најмању руку) безобразан Дачићев одговор


Јасно Самарџићево питање

31. октобар 2013. ДСС, Блиц

Шeф пoслaничкoг клубa  ДСС-a   Слoбoдaн Сaмaрџић рeкao je дa сe нa Кoсoву ствaрa чуднa aтмoсфeрa, дa кoд Србa влaдa стрaх и упитao у кojoj ћe сe држaви нaлaзити Зajeдницa српских oпштинa кoja би трeбaлo дa сe фoрмирa нaкoн избoрa.

Србимa je jaснo дa ћe бити укинутe институциje кoje су дo сaдa пoстojaлe и дa oни тим избoримa прeлaзe из jeднe држaвe у другу, aли њимa смeтa тo штo влaдa тo нe кaжe, рeкao je Сaмaрџић.

Oн je пoручиo дa влaдa нe трeбa Србимa дa пoтурa кукaвичje jaje дa oни глaсaњeм нa избoримa пoтврдe кoсoвску нeзaвиснoст.

“A, ви нeћeтe тo дa им кaжeтe, jeр сe плaшитe дa ћe вaм пaсти смoквин лист и дa ћe цaр бити гo“”, рeкao je Сaмaрџић и упитao дa ли ћe Србиja имaти увид у брojaњe глaсoвa и дa ли ћe бити нeкe кoнтрoлe у тoмe.

***

(У најмању руку) Безобразан Дачићев одговор Дачић је указао да постоји политички притисак на Србе да се предстојећи локални избори на Косову и Метохији бојкотују и поручио да се “данас за српско Косово не гине, већ гласа”.
ivica-dacic-vlada-srbije-ekspoze-rasprava-1343349027-190483
“Позивам Србе са Косова и Метохије да не слушају политичаре који гледају да на тај начин добију политичке поене, већ да мисле о себи и својој судбини, јер неће сутра да дође ни (Војислав) Коштуница, ни Дачић да их пушком брани ако, не дај боже, буде требало”, истакао је премијер у Скупштини Србије, одговарајући на питање ДСС у вези локалних избора на КИМ 3. новембра.

Он је рекао да се улазак на Косово и Метохију не забрањује онима који позивају на бојкот избора, већ онима који позивају да се на изборе изађе, зато што Хашиму Тачију одгвара да што мањи број Срба на те изборе изађу како би могли да победе они који би радије да сарађују са Приштином, него са Београдом.

Дачић је казао да би бојкот избора могао да доведе до тога да албанска власт дође у северну Косовску Митровицу.

“Нама је у интересу да помогнемо нашем народу”, рекао је Дачић, наводећи да је важно да се формира Заједница српских општина преко које би Срби могли да се боре за своја права.

“Свако ће да одлучи да ли ће изаћи на изборе или не, али да ли је у интересу Срба да имају своје руководство, легалне и легитимне органе које признаје и међународна заједница и да имају своју канцеларију у Бриселу или је у интересу Срба да седимо и правимо се да се ништа не дешава”, упитао је Дачић.

“Када вас слушам шта говорите, чини ми се као да сте невини и као да сте се први пут суочили са проблемом Косова. Питам посланике када је проглашена независност Косова, ко је тада био на власти – да није ДСС? Шта сте предузели осим што сте поломили трафике и запалили амбасаде? Што нисте извршили мобилизацију”, одговорио је Дачић шефу посланика ДСС-а.

Дачић је рекао да Србија није признала независнот Косова, али да Србију интересује како ће Срби направити своје институције.

Према његовим речима, да је Србија била паметнија, имала би данас боља решења за Косово и Метохију, али она је имала политику – треба чекати. Премијер је рекао да када је човек болестан некада и силом мора да попије лек и нагласио да влада непримењује никакву силу и не прети, али и упитао како је могуће да службеници Србије не спроводе политику владе.

“Не спорим се ја са вама шта би било најбоље за Србе и најправичније, али се спорим да не можете народ звати на жртвовање за нешто што не може да успе. Народ доле мора да преживи”, поручио је премијер и додао да ће “ко не узме власт када му се нуди, проћи као ДСС”.

3 replies »

  1. А ко узиме власт лажима и обманама како ће тај да прође … видећемо мада се све да овде и корумпирати и лажирати .
    Више није битан ни народ ни држава,битна је очигледно власт и паре а све остало па и Срби србска држава , деца , школство , економија привреда , здрава храна могу да иду у Хондурас. Овде нема места за грађане другог реда – Србе. Нема ко да води рачуна о угроженим правима Срба.

    Свиђа ми се

  2. Да ли то значи да је српски народ болестан?
    А ви што сте на власти и што сте „здрави“ треба да нам дате „горку пилулу“!

    Свиђа ми се