БАРИКАДЕ

ЉУДИ СА СПИСКА или ТЕЖАК ЈЕ ПУТ ИЗДАЈЕ – гласачка места отворена у 7 сати… (1)


ЉУДИ СА СПИСКА или ТЕЖАК ЈЕ ПУТ ИЗДАЈЕ – гласачка места отворена у 7 сати… (1)

ПОРУКА ЉУДИМА СА СПИСКА КОЈИ СУ ИМАЛИ ГДЕ, А НИСУ СЕ ИНФОРМИСАЛИ ШТО И ЗБОГ ЧЕГА ИДУ НА КОСОВО И МЕТОХИЈУ И ИПАК СУ (ЗАРАД ЛИЧНЕ КОРИСТИ) ПРИСТАЛИ ДА СЕ НАЂУ НА ЛИСТАМА И УЧЕСТВУЈУ НА ТАЧИЈЕВИМ ИЗБОРИМА: ИЗДАЈНИЦИ, УПИСАЛИ СТЕ СВОЈА ИМЕНА НА ИСТОРИЈСКИ СПИСАК ОНИХ КОЈИ СУ ПРОТИВ СРБИЈЕ, ДРЖАВЕ, ВЕРЕ И СРБСТВА УОПШТЕ, ПОГАЗИЛИ СТЕ ТИМ СВОЈИМ УЧЕШЋЕМ У ИЗДАЈИ СВЕ СРБСКЕ ГРОБОВЕ И ХЕРОЈЕ, СВЕ СРПСКЕ СВЕТЕ МУЧЕНИКЕ КОЈИ СУ СВОЈЕ ЖИВОТЕ ДАЛИ ДА КОСОВО И МЕТОХИЈА, ТА ДУХОВНА РИЗНИЦА СРБСТВА, БУДЕ ОЧУВАНА У САСТАВУ ДРЖАВЕ СРБИЈЕ ГДЕ ЈОЈ ЈЕ И МЕСТО!

ПРОТИВНО УСТАВУ И ЗАКОНИМА ДРЖАВЕ СРБИЈЕ ЈУТРОС ЈЕ НА ТЕРИТОРИЈИ НЕПРИЗНАТЕ ДРЖАВЕ КОСОВЕ ПОЧЕЛО ГЛАСАЊЕ НА ЛОКАЛНИМ ИЗБОРИМА. НА ГЛАСАЊЕ СУ РАСЕЉЕНИ СРБИ ДОШЛИ АУТОБУСИМА, ОДНОСНО ПРЕВОЗОМ КОЈЕ ЈЕ ОРГАНИЗОВАЛА ДРЖАВА СРБИЈА, ОДНОСНО КАНЦЕЛАРИЈА ЗА КОСОВО И МЕТОХИЈУ ШИРОМ СРБИЈЕ…
С ОБЗИРОМ ДА ЈЕ ИЗБОРЕ И РАСПИСАЛА ЈАХЈАГА, ТАКОЗВАНА ПРЕДСЕДНИЦА НЕПРИЗНАТЕ ДРЖАВЕ И ОВИМ ЧИНОМ СРБСКЕ ВЛАСТИ СУ СЕ ПОТРУДИЛЕ ДА ПРИЗНАЈУ ТЕ ИЗБОРЕ ОРГАНИЗОВАЊЕМ ПРЕВОЗА ЗА ГЛАСАЧЕ, А ТИМЕ ПРИЗНАЈУ И ТАЧИЈЕВУ КВАЗИТВОРЕВИНУ КОСОВЕ.

Устав Републике Србије донет 2006. године:

Члан 306

„Грађанин Србије који потпише или призна капитулацију или прихвати или призна окупацију Србије или појединог њеног дела, казниће се затвором најмање десет година.“

Члан 307

„Ко силом или на други противуставан начин покуша да отцепи неки део територије Србије или да део те територије припоји другој држави, казниће се затвором од три до петнаест година.“


ОЧИГЛЕДНО ЈЕ ДА ЋЕ ПОКУШАТИ ДА ИЗБОРНЕ РЕЗУЛТАТЕ „НАМЕСТЕ“ ЈЕР ЈЕ БИЛО ВЕЛИКИХ НЕПРАВИЛНОСТИ НА СПИСКОВИМА… АЛИ ЈЕ БИТНО ДА СРБИ НЕ УЧЕСТВУЈУ У ИЗДАЈИ СРБИЈЕ, ЈЕР ДАН КАД ЋЕ ИСТИНА ИЗАЋИ НА ВИДЕЛО ЈЕ БЛИЗУ, А ЊИХОВ ПЛАН ДА СЕ САМИ СРБИ ОДРЕКНУ ОНОГА ШТО ЈЕ СРБИНОВО, КОСОВА И МЕТОХИЈЕ, БОЛЕСНИ ПЛАН ЋЕ СУДИТИ ОНИМА КОЈИ СУ ОВО ОРГАНИЗОВАЛИ И У ОВОМ СРАМНОМ ЧИНУ УЧЕСТВОВАЛИ И СПРОВОДИЛИ!!!

Markovic Rajica: НЕ ДОЗВОЛИТЕ ДА ВАС ПРИМОРАЈУ ДА ИЗАЂЕТЕ И БИРАТЕ ОНО ШТО ВАМ НУДЕ. А НУДЕ ВАМ ДА СЛОБОДНОМ ВОЉОМ ИЗАБЕРЕТЕ ЛЕКАРА КОЈИ ЋЕ ВАМ ВЕЋ СУТРА ВАДИТИ СРЦА И БУБРЕГЕ.
БУДИТЕ ДАНАС ЈЕДНО ТЕЛО И ЈЕДАН ДУХ У ОДЛУЧНОМ НЕ НАОПАКОМ ИЗБОРУ!

ВЕЧНА СРБИЈА:

ПО ПРВИ ПУТ ДАНАС СЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА БРАНИ ПРЕКО ДРУШТВЕНИХ МРЕЖА, НА БИРАЛИШТИМА НЕМА ШТА ДА СЕ ТРАЖИ!

Biljana Djorovic:
*Џејкобсова контролише регуларност избора на Космету!!!!
То је исто као када би Дракули дали да контролише рад центра за трансфузију крви.
*Данашњи дан ће се у Србији упамтити по начину на који је издајничка влада спроводила бесомучну медијску кампању, претила и уцењивала Србе на Косову и на који реализује остварење пројекта Велике Албаније.

03.11.2013. за ФБР уредник Биљана Диковић

lokalni_izbori_jutro-

ИЗДАЈНИЦИ ДРЖАВЕ СРБИЈЕ НА ТЕРИТОРИЈИ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ, УЧЕСНИЦИ НА ШИПТАРСКИМ ИЗБОРИМА НЕЗАКОНИТЕ НЕПРИЗНАТЕ КВАЗИДРЖАВЕ КОСОВЕ

Како је пренео КИМ радио за ОВЕ НЕЛЕГАЛНЕ ШИПТАРСКЕ изборе штампане су 103 изборне листе са укупно 7.932 кандидата за одборнике. Од укупног броја пријављених листи 38 је албанских, 33 су српске, а остало су листе независних кандидата, затим бошњака, Турака, Рома, Црногораца, Хрвата, Горанаца и Ашкалија. Изборе прате, осим локалних, и посматрачи из међународне заједнице, а за безбедност током дана гласања задужена је косовска полиција, као и међународне мисије Еулекса и Кфора (ОКУПАТОР).
Пред гласачима ће се наћи два гласачка листића – један са кандидатима за градоначелнике и други за одборнике. Очекује се да резултати избора буду проглашени прелиминарно 4. новембра, а званични најкасније 6. новембра.
У другом изборном кругу, 1. децембра, у општинама у којима ниједан кандидат не освоји надполовичну већину, гласаће се само за два првопласирана који су у првом кругу добили највише гласова и тиме наставили изборну трку за градоначелника.
Изборна места отварају се у 7 ујутру, а затварају у 19 часова.

ИЗДАЈА!!!

ИЗДАЈА!!!

ЛОБОТОМИЗАЦИЈА МОЗГА ГРАЂАНА СРБИЈЕ ДЕЛИМИЧНО ЈЕ УСПЕЛА ПОКУШАЈИМА ОДНАРОЂЕНЕ ВЛАСТИ ДА ИМ НА СВАКИ НАЧИН УКАЖЕ ДА СУ ОВИ ИЗБОРИ ДОБРИ, ИАКО СЕ ЊИМА КРШИ УСТАВ И ЗАКОНИ ДРЖАВЕ СРБИЈЕ – ОД БРИСЕЛСКОГ СПОРАЗУМА ДО ДАНАС… АЛИ, ТО  ЊИМА НИЈЕ БИ БИТНО. УГЛАВНОМ СУ СВЕ РАДИЛИ ДА ШТО ВИШЕ ЉУДИ ОКРЕНУ, УЦЕНЕ, А ДА БИ У ЊИХОВО ИМЕ ПРЕУЗЕЛИ ОДГОВОРНОСТ ЗА ИЗДАЈУ ЗЕМЉЕ, КРШЕЊЕ УСТАВА И ОВИМ ЧИНОМ УЧЕШЋА НА ГЛАСАЊУ СУСПЕНДЈУ У ИМЕ СРБИЈЕ РЕЗОЛУЦИЈУ СБ УН 1244, МЕЂУНАРОДНО ПРИЗНАТИ ДОКУМЕНТ КОЈИ ЈЕ КАКО-ТАКО ГАРАНТОВАО СРБИМА МИР И ЖИВОТ У ДРЖАВИ СРБИЈИ, НЕ У ТАЧИЈЕВОЈ ШИПТАРИЈИ.

глас Косова и Метохије

ФБ страница Глас Косова и Метохије

Али, не иде све по плану, као и раније, како су замислили српски издајници. Наиме, КПС, Тачијева полиција на прелазу Јариње јутрос није дозволила да прођу аутобуси са расељенима који су организовано ОД ИЗДАЈНИКА ДРЖАВЕ СРБИЈЕ кренули на гласање. Косовска полиција је до шест сати јутрос пропустила само шест аутобуса – два из Смедерева и четири из Краљева. Из издајничке Канцеларије за Косово и Метохију објавили су информацију да путници излазе из аутобуса и пешке, један по један, прелазе границу. Очекује се да из Лепосавића крене аутобус који ће их потом од Јариња превести до гласачких места.
На прелазу Мердаре од ноћас није прошао ни један аутобус којима су расељени пошли на гласање, па су кренули пут Јариња и тамо ће покушати да уђу на Косово и Метохију.

***

Ne-siptarskim-izborima-za-sajt

МНОГО СУ СЕ ТРУДИЛИ ИЗДАЈНИЦИ, АЛИ СУ ИМ РЕЗУЛТАТИ ЛОШИ – НА ПРИМЕР НА НАЈВЕЋЕМ ГЛАСАЧКОМ МЕСТУ У КОСОВСКОЈ МИТРОВИЦИ ДО 11 ЧАСОВА ИЗАШЛО ЈЕ 97 укупно… 22 Србина и 65 шиптара.

На локалним изборима на КиМ у четири општине на северу до 10 часова гласало 0.5% уписаних бирача. У северној Митровици гласало је 0.2%, Зубином Потоку 0.19%, Лепосавићу 1.28%, Звечану 0.25%. Штаб за бојкот избора упозорава да ће режим покушати да изазове нереде и нападе на бирачим местима да би прикрио неуспех избора и своје политике на северу КиМ.

А ОВО ЈЕ ИЗВЕШТАЈ СА ПОРТАЛА КИМ РАДИЈА:

„Члан ЦИК-а Ненад Рикало казао је КИМ радију да гласање почело без проблема али уз бројне неправилности пошто се, како је рекао, на бирачким списковима налази велики број преминулих, а изостављен је велики број људи са правом гласа. У последњем тенутку, јутрос пред отварање бирачких места, одлучено је да грађани могу да гласају са било којим документом са фотографијом. Такође, право гласа могу да остваре и сви расељени на територији општине Грачаница који гласају на посебном бирачком месту у школи.
Око 7 часова и 20 минута у Грачаници је гласао кандидат ГИ “Српска” за градоначелника Грачанице Бранимир Стојановић.
Како КИМ радио сазнаје и у општини Штрпце јутрос су сва бирачка места отворена на време.
На северу у четири општине, Косовска Митровица, Звечан, Зубин Поток и Лепосавић већину бирачког тела које бирају 66.362 гласача чине Срби. У овим општинама гласа се на 94 бирачка места.
Осим у северној Митровици у осталим општинама на северу Косова на време су отворена сва бирачка места и гласање се одвија без проблема. На бирачком месту у ОШ „Свети Сава“ у северном делу Косовске Митровице, још увек се припремају гласачке кутије а члановима бирачких одбора помажу службеници ОЕБС-а. На северу КиМ у срединама где већину гласача чине Албанци, у ОШ „Мето Бајрактари“ и у Сувом Долу биралишта су отворена на време.
Кандидат за градоначелника Косовске Митровице испред ГИ „Српска“ Крстимир Пантић није гласао у 8 и 30 јер на бирачком месту на коме је он требало да гласа бирачки одбор није био у пуном саставу.“

КОМЕНТАР СА ФБ-а: ШИПТАРСКИ САЈТ ЗЕРИ И ЊИХОВИ РЕПОРТЕРИ ЈАВЉАЈУ ДА СРБИ БОЈКОТУЈУ НА СЕВЕРУ ИЗБОРЕ И ДА СУ „ЗАУСТАВИЛИ ДВА АУТОБУСА НИШ ЕКСПРЕСА“ СА НАРУЧЕНИМ СНС ГЛАСАЧИМА КОЈИ БИ ДА ГЛАСАЈУ ЗА РЕПУБЉИКУ КОСОВА…

ПАНТИЋИ

КИМ радио, 12:05
Пантић је истакао да ЦИК није издао акредитације за посматраче.

„Ово на врло озбиљан начин може да угрози читав изборни ток, ми ћемо одмах упутити протест ОЕБС-у и инсистирати да се све неправилности што пре отклоне како би избори протекли нормално, у супротном ови избори заиста неће бити ни фер ни деморкатски, нити ће изабрани представници бити легални и легитимни представници свога народа“, оценио је он.
Пантић је казао и да је Влада Србије спремна и да је учинила све да изборни процес протекне у најбољем реду.
„Наше све обавезе из Бриселског споразума укључујући и оранизацију избора спроведене су до краја, као што и сами видите на испиту су пали Албанци и међународна заједница,“ рекао је Пантић.

***

У близини биралишта приметне су групе људи које су за бојкот, нема инцидената а о безбедности брину припадници Полиције Косова.
У Лепосавићу, Зубином Потоку и Звечану бирачка места су отворена на време и гласање се одвија без проблема.“

**
Глас Косова и Метохије: Тачи гласао на Вулиновим изборима

тачи гласао на Вулиновим изборима

а6
***
ОСТАВКА
***

14:45 ГЛАС КОСОВА И МЕТОХИЈЕ, СНП НАШИ, ИВАН ИВАНОВИЋ:

ЖАНДАРМЕРИЈА СЕ ПОВЛАЧИ ИСПРЕД БИРАЧКИХ МЕСТА, ВУЧИЋЕВИ БАТИНАШИ СПРЕМАЈУ СЕ ДА ЛОМЕ КУТИЈЕ И ДА ОКРИВЕ СРБЕ!!!а1

***

15:00Ивановић Иван:

Шиптарски избори доживљавају тоталну пропаст!

***

Срби на Северу колонама возила из којих се чула сирена протестовали
против Тачистанских избора, јер ми живимо и гласамо једино у Србији!!!
а1

ЗАВАДИЛИ НАС ПА ВЛАДАЈУ!
ДАНАС СЕВЕР НЕ МИРИШЕ ЈУГ НИ МАЛО, А ЈУЖЊАЦИ ПСУЈУ СЕВЕР И ТАКО….
ЈЕДИНО КАФУ ПИЈЕ ВУЛИН, НИКОЛИЋ НА ДЕДИЊУ ЈЕДЕ КАВИЈАР, ВУЧИЋ СЕ ОНОДИ С АРАПСКИМ ПРИНЦОМ, А ТИ СРБИНЕ ГЛАСАЈ ЗА ТАЧИЈА… И САМ МУ ПРЕПИШИ БУБРЕГЕ ДА ТИ ИХ НЕ ВАДИ С МУКОМ ДОК УРЛИЧЕШ—

КАД ГЛАСАТЕ, МИСЛИТЕ НА ОНЕ У КРЕЧАНАМА ШТО ЗАВРШИЛИ И УЖИВАЈТЕ У СВОЈОЈ НОВОЈ ДОМОВИНИ!!!А1
***

13:20 КФОС – Преко 1.500 пријава нерегуларности
Извор: КИМ радио
Косовској фондацији за отворено друштво (КФОС) достављено је до поднева преко 1500 пријава које се тичу нерегуларности на локалним изборима.

14:02 КИМ РАДИО: ЦИК – До 11 часова изашло 12,03 одсто бирача
Председница Централне изборне комисије Ваљдете Дака изјавила је у Приштини да је до 11,00 часова на локалне изборе на Косову и Метохији изашло 12, 03 одсто или око 214.000 гласача. 

***

„Заменик команданта Регионалне полиције за север Косова“ Бесим Хоти је за радио Слободна Европа изјавио да је безбедносна ситуација на северу углавном мирна, али да на три локације у близини гласачких центара неки грађани позивају на бојкот изборног процеса.
„Најмање у три различите локације имамо групе грађана који позивају на бојкот избора. Они су на дужем одстојању од гласачких центара и не блокирају директно уласке на гласачка места, већ само изражају незадовољство. Једноставно, они позивају на бојкот избора“, казао је Хоти.

(Бета)

***

СА ЛИЦА МЕСТА, СРБСКОГ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ, НЕБОЈША ЈОВИЋ ЧЛАН АНТИИЗБОРНОГ ШТАБА ЗА БОЈКОТ ШИПТАРСКИХ ИЗБОРА:
До сада, а тако ће и остати осим уколико не убаце припремљене џакове са унапред попуњеним листићима, ПРОАЛБАНСКЕ ЛИСТЕ И СВИ ОНИ КОЈИ ЗАГОВАРАЈУ ЗАОКРУЖИВАЊЕ АЛБАНСКЕ ДРЖАВНОСТИ – П У К Л И СУ!!! 🙂 НЕ ДАЈУ СЕ СРБИ МОЈИ ! „МИТРОВИЦА (и цео север) СВА У СЈАЈУ ДОЧЕКУЈЕ МИТРОВДАН“!

***

СРБИ НА ОКУП 13:38 –На северу Косова излазак на шиптарске изборе за сада је веома ниска. О томе сведоче наши репортери са лица места, који сва бирачка места покривају све време.
(http://www.youtube.com/watch?v=R8nnvKG3unM#t=27)

*
СРБИ НА ОКУП: Извештај антиизборног штаба о излазности на шиптарске изборе
(http://www.youtube.com/watch?v=gHyZP2slxeQ)

ДО 10:30 ИЗАШЛО 0,5% – ИЗБОРИ БОЈКОТОВАНИ ОД СРБА НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ
***

Глас Косова и Метохије

Бојкот је тоталан, гласало је свега 0,5 % људи и то Шиптара. Квислиншки медији из Београда већ крећу у хајку и спиновање, називајући народ са севера КиМ екстремистима. Малобројни су објективни патриотски сајтови попут НСПМ, Срби на Окуп и Фејсбукрепортер и зато се што више из њих информишите.a12

***

Мира Јовановић: данас на ОРФ1 (аустријски тв 1.државни програм) вијест: у Косову избори. Сепаратистички Срби који су на северу Косова већина позивали на бојкот, чак са претњама онима који це изаћи на изборе. То ме је зачудило „оно са претњама“ то показује да се припрема нешто са насиљем…па ће се Срби окривити.

***

13:05 КОСОВО И МЕТОХИЈА, ЛЕПОСАВИЋ:
Браћа и сестре из штаба за бојкот шиптарских избора стоје испред бирачког места у миру, држе заставу Србије и иконе, певају србске родољубиве и духовне песме, узвикују: „БОЈКОТ ШИПТАРСКИМ ИЗБОРИМА!“.

„Покушавамо бар на овај начин да пробудимо савест оних који су намерили да гласају и тиме учине незапамћену издају србства и Србије на простору Светог Косова и Метохије“, рекла је сарадница СРБског ФБРепортера са Косова и Метохије.

***

Синиша Ковачевић:
Шта рећи, а да вас не обузме осећање стида, да вам се не озноје дланови, да вас не обузме осећање срамоте и нелагоде, због туђих поступака?
Можда то и јесте најстрашнији стид, када човек нем због туђих непочинстава, немоћан да се одупре, преузима на себу туђу срамоту, и поред тога што је жртва, дужан је да на себе преузме и изглед кривца.
У реду, криви смо.
Криви смо што гласно указујемо на то да први пут у историји једна држава предаје мимо воље својих сународника делове своје територије које су њено родно место, убијајући и разграђујући властиту државу, потпуно непотребно и неизнуђено, одричући се не само дела територије и дела становништва, него одричући се и достојанства, поноса, поштовања властитих потомака, осећања стида, родољубља, алтроизма, предајући своју децу, богомоље, историју, песму и језик на милост и немилост народа који је освету подигао до нивоа култа!

***

Глас Косова и Метохије: излазност до 12 часова:
Косовска Митровица 2.5%
Звечан 3.6%
Зубин Поток 4.5%
Лепосавић 5%
За Србе БОЈКОТ је једини избор!!!а12

***

12:40 Ивановић Иван:  У овом моменту Крстимир Пантић иде Косовском Митровицом окружен батинашима, окупљени Срби му звижде и вичу издајниче, на шта је он народу показао средњи прст !!!

***
Биљана Диковић:
А ЧИЈЕ ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА НЕМА ПИТАЊА, НИКАД НИЈЕ БИ БИЛО ЈЕР ЈЕ ОДГОВОР ОЧИГЛЕДАН – СРБСКО, СРБСКЕ СУ ЦРКВЕ И ХРАМОВИ ПРАВОСЛАВНИ РАСЕЈАНИ ШИРОМ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ, ТО ЈЕ ВЕКОВНА СРБСКА ЗЕМЉА:
православни храмови на Косову и Метохији

 

***

МАЛИ НИКАД ГРАНИЦА

Никад Граница са Косовом и Метохијом:

ИЗБОРНО МЕСТО ТЕХНИЧКИ ФАКУЛТЕТ 10.45 – НАЈВЕЋЕ КОСОВСКА МИТРОВИЦА – ГЛАСАЛО ОКО 40 ЉУДИ И поред наредбе запосленима да морају гласати до 11 сати, на 15 мин пре истека тог времена ушло да гласа око 40 људи. Наш сарадник са овог бирачког места нам јавља да око 15% од оних који су ушли по свој прилици нису гласали јер су сувише брзо изашли. Никад граница – Косово је Србија.

КОСОВСКА МИТРОВИЦА 03.11.2013 –11.07 – ДЕМАНТИ ТАНЈУГА О ПРИТИСКУ И ПРОВОКАЦИЈАМА ОНИХ КОЈИ ГЛАСАЈУ Наш сарданик из Косовске Митровице демнатује извештај агенције Танјуг са бирачких места у Косовској Митровици. Екипе антиизборног штаба дежурају испред бирачких места. Сва бирачка места се од отварања снимају непрекидно. Снимци ће свакако показати да фризирање извештаја о притиску и провоцирању гласача. Никад граница – Косово је Србија

ДЕБАКЛ 11.24 – РЕЗУЛТАТИ НАРЕДБЕ О ОБАВЕЗНОМ ИЗЛАСКУ И поред наредбе запосленима да до 11 сати обавезно гласају посматрачи (испред гласачких мест) антиизборног штаба Косовске Митровице јављају: ДО 11 САТИ ГЛАСАЛО О,5% КВИСЛИНГА. ОВАЈ ПРОЦЕНАТ ЋЕ ОБУХВАТИТИ И НЕВАЖЕЋЕ ЛИСТИЋЕ Никад граница – Косово је Србија.

ЛАЗАРЕВ НАРОД БРАНИ СВЕТИЊУ ВРЕДНИЈУ ОД ЖИВОТА! ПОСЛЕ 11 САТИ НАГЛО ОПАО БРОЈ БИРАЧА Како сазнајемо од нашег сарадника из Косовске Митровице после 11 сати нагло је опао број људи који се појављују на бирачким местима у Косовској Митровици. Квислинзи нису представници Лазаревог народа!!! Ослонили су се на Бранковиће којих је увек било али увек су били и биће у мањини – зато су доживели ДЕБАКЛ. Никад граница – Косово је Србија!

***

ВАНРЕДНА ВЕСТ:

SNP-NASI

Ивановић Иван: ХИТНО ХИТНО ХИТНО ХИТНО ХИТНО ШИРИТЕ СВУДА!!!!

ВУЧИЋЕВИ БАТИНАШИ СПРЕМАЈУ УПАД НА БИРАЧКА МЕСТА

Најновија вест: Крах избора на северу КиМ, режим планира упад маскираних лица на биралишта!

Како сазнаје Антиизборни штаб у Косовској Митровици, због изузетно малог одзива грађана на нелегалним локалним изборима на Косову и Метохији, режим планира упад маскираних лица на биралишта и разбијање гласачких кутија!

По том плану, дотична лица би на себи носила мајице са натписом БОЈКОТ и обележја патриотских организација, а за тај инцидент би биле лажно оптужене присталице антиизборне кампање и припадници родољубивих организација!

Према подацима са бирачким места у Косовској Митровици, до 10 часова је гласало свега 59 грађана, или око 0,2%.

Информативна служба
СНП НАШИ

***

СРБИ НА ОКУП.ИНФО:

Поново оскрнављено српско гробље у јужном делу Косовске Митровице

1a

Косовска Митровица — Срби су поводом задушница организовано и у пратњи КПС-а обишли на гробље у јужном делу Косовске Митровице и наишли на нова скрнаљења надгробних споменика.

“Порушено је више од деведесет седам одсто надгробних споменика и после чишћења корова и дрвећа, они који су били неоштећени нашли су се на удару вандала”, казао је протојереј Станиша Арсић.

Он је додао да су му грађани рекли да је све што са гробља могло однети однето и да се пред сваке задушнице на гробљу направи хаос.

“Није нам јасно да још увек постоје они који се над споменицима иживљавају, огорчени смо, и ми свештеници, који делимо судбину народа, немамо речи за вандализам који се већ 14 година дешава пред очима међународне заједнице”, казао је Арсић.

Он је нагласио да црква нема никакве ингеренције над гробљем у јужном делу града и да не може да коментарише понуду косовских власти да се пријаве они који желе да се надгробни споменици њихових најмилијих поправе.

2a

Православни верници сахрањују се већ 14 година у месту Рударе надомак Звечана, а муслимани, чије је гробље у северном делу града, тај обред обављају несметано. На овом гробљу ниједан споменик није оштећен.

Расељени Срби посетили гробље у Приштини

Око 200 расељених приштинских Срба који живе у Београду, Нишу и селима централног Косова, обишли су данас на задушнице гробове својих ближњих у Приштини.

Расељени наводе да су задовољни тиме што је православно гробље први пут после сукоба 1999. потпуно очишћено и уређено.

“Више не морамо да се провлачимо кроз трње и шипражје. Видимо да је сређена и стара капела, али још треба да се ради на подизању срушених споменика”, рекла је за агенцију Бета расељена Приштевка Дестана Николић.

Расељени Србин Зоран Плећаш је такође задовољан тиме што је гробље очишћено.

“Ми ћемо све ове промене које се дешавају на нашем гробљу у Приштини пренети другим расељеним Србима. Надамо се да ће и они убудуће чешће долазити да обилазе гробове својих предака”, казао је Плећаш.

3a

Он је додао да ће неки од расељених Срба који су данас стигли у Приштину, остати и сутра на Косову да би гласали на локалним изборима.

„Заменик премијера Косова“ и „министар за локалну самоуправу“ Слободан Петровић казао је да се уз финансијску подршку ради на одржавању овог и других православних гробаља која су протеклих година у више наврата скрнављена.

Он је навео да су на приштинском гробљу, поред чишћења, уређене и стазе, а обновљена је и гробљанска капела.

Уз одобрење епархије рашко-призренске Српске православне цркве на гробљима се стално обнављају порушени надгробни споменици.

На питање када ће бити уређена два кратера која су на приштинском гробљу направиле НАТО бомбе за време бомбардовања 1999. године, Петровић је навео да за тај посао треба сагласност епархије рашко-призренске.

Он је поручио да је нужно да се на православном гробљу у Приштини запосли још радника који би одржавали гробље, како се не би поновило да оно поново зарасте у шибље и коров.

Помен је, поводом задушница на православном гробљу у Приштини, служио парох Стево Митрић.

(Бета)

***

КОСОВО И МЕТОХИЈА ЈЕ СРБИЈА!
НЕ ШИПТАРСКИМ ИЗБОРИМА!

КАКО РАДИЛИ ТАКО НАМ БОГ ПОМОГАО!

излазак на изборе рушење правног поретка Србије

2 replies »