БАРИКАДЕ

Зоран Красић: СВИ СУ ПРОГЛАСИЛИ ПОБЕДУ, ТЕШКО НАМА


Зоран Красић: СВИ СУ ПРОГЛАСИЛИ ПОБЕДУ,
ТЕШКО НАМА

Тако је. Сви проглашавају победу. Сви су победили. Размишљам шта је то данас било па сви победили. Скупљао сам опало лишће. Јуче опрао аутомобил. Што се тиче лишћа поново ће да опадне до следећег викенда. Значи, нисам га победио. Што се тиче кола, чим сам их опрао значи биће ових дана кише. Тако је увек. Ако не пада одмах после прања, онда мора за дан до два.
04.11.2013. блог Зорана Красића, за ФБР приредила Биљана Диковић
ЗОРАН КРАСИЋ
Умало да заборавим, па Новак је победио. Али не причају о тој победи на телевизији, већ о неким изборима на Косову и Метохији. Нисам знао да су били избори. Не знам када је то председник Народне скупштине расписао изборе за скупштине јединица локалне самоуправе на територији Косова и Метохије. Знам да је пре неколико дана расписао допунске или ти редовне за општину Оџаци и град Београд за градску општину Вождовац за 15. децембар 2013. године.
Али ово за општине на Косову и Метохији као да је председник Народне скупштине кријући расписао изборе. Шта то причају ови на телевизији? Изборе спроводи и прати ЦИК, односно централна изборна комисија Косова. Па чекајте то нису наши избори. То су они нелегални и терористички избори. То су они избори на којима терористи глуме неку власт и боре се за легитимитет власти, а ради се о наказној квазидржави. Знамо да је у питању држава коју стварају САД, НАТО и ЕУ. Знамо да творци те терористичке државе прибегавају подвали. Организују изборе како би се приказало да постоји нека демократија и да терористичка власт извире из кобајаги изборне воље народа. Тако глуме и када је у питању легитимитет локалне самоуправе. Али шта се то нас тиче? Све те игре и глуме немају никакав значај, јер је немогуће да се на територији Републике Србије спроводе избори, па и локални, без знања, организације и спровођења од стране надлежних органа Републике Србије. Србија је држава и има свој Устав и законе. Све што је мимо или супротно Уставу и законима је апсолутно ништавно. 
На вестима чујем да се радују представници власти Републике Србије, јер је њихова нека листа освојила гласове. Ко ће да верује овим новинарима. Како власт да има своју листу на терористичким изборима. Овај 3. новембар као да је 1. април. Неке шаљивџије уређују вести. Како то да власт има своју листу? Ајде да су у питању странке које су на власти па да имају неку заједничку коалициону изборну листу. То би се и схватило, али власт у Србији има своју листу па још као неку грађанску, што у преводу значи да је група грађана поднела листу. Како то наводно власт, па још као група грађана. Да ли се неко то неумесно шали?
Зар је могуће да терористичко, са жељом да буде и независно, Косово расписује и спроводи локалне изборе и на тим изборима власт у Србији наступа као група грађана са својом листом. Па то је немогуће. Изгледа да се ови на вестима не шале. Они озбиљно причају о томе како слави победу ова група грађана која је поднела неку листу, а испада с обзиром да су на власти да је Република Србија учествовала са својом листом на терористичким изборима Тачија Змије. Ови новинари су стварно ненормални. Обично се хвале да су незналице, али су сада стварно претерали. Ови новинари као да су заборавили бомбардовање 1999. године, трговину органима, 17. март 2004. године и 18. фебруар 2008. године.
Мора да их је неко добро претплатио, па Србија никада неће признати независност Тачијевог Косова. Ето јуче смо гледали на телевизији како је овај ТН, као вајни председник Србије, у селу Бајчетина постављао камен темељац за цркву покајницу у славу Светом Димитрији. Чак је успео оно што мало ком донатору или ти спонзору изградње цркве полази за руком. Цане жабац када је донирао за цркву на Убу није могао да утиче на назив цркве, односно ком свецу ће бити посвећена, а образовани по ЕУ стандардима ТН је издејствовао да буде баш за Димитрија унука. Вероватно ће више да уложи од Цанета жабца и зато је ургенција услишена. Воли и црква тржишно понашање.
Оно што се не признаје то се на сваком кораку игнорише. Значи није довољно да се каже не признајем, већ се и понашањем и конклудентним радњама показује да то не постоји. Србија не признаје терористичко Косово и нема шта да тражи Република Србија на неким наводно изборима терористе Тачије. На тим изборима немају шта да траже ни Срби. То их се не тиче. Не може се на две столице. Или јеси или ниси, што би се рекло у реклами Лав.
Чујем да се наводно буне неки који су кренули да гласају. Зашто се буне када Србија не признаје терористичко Косово. Србија не признаје, а неки Срби би ипак да иду на гласање које је расписао Тачи. Е тако не може. Или идеш на српске изборе или уопште не идеш на изборе. Ако идеш на стране изборе и тај странац ти омогући да гласаш, онда си у великом проблему. У проблему си што не поштујеш и не признајеш Устав Републике Србије, што је забрањено и кажњиво и потврђујеш да имаш страно држављанство, те да си странац у Србији.
Ма овде нешто није уреду. Шта ово јављају? Власт у Србији тражи сагласност од странаца да уђе на своју територију Косова и Метохије и да за онолико колико траје школски час заведе неки ред. Зашто то траже, када су суверени на својој територији? Шта кажу за 45 минута могу да заведу ред. Значи толико је потребно да наши органи отерају терористе са Косова и Метохије. Мислио сам да је потребно мало више времена, али шта да се ради, добро је ако неко то може за 45 минута. Чекајте, али ови не траже 45 минута за терористе, већ за оне Србе који поштују Устав и законе Србије. Значи они би ударили на Србе који као и држава Србија не признају терористичко Косово. Па ко је на власти у Србији? Изгледа Тачи, само се крије иза неких имена? Па чекајте, ко је победио? Зашто се радују ови на власти када све показује да само Тачи може да се радује.
Чекајте, да нисам промашио тв канал? Али на српском је језику? Да није ово нека терористичка телевизија која се служи лукавством и маскирају се у ликове наших новинара и на течном српском језику саопштавају најстрашније вести за српски народ? Саопштавају са смешком и глорификују своју победу,  да би преварили Србе како су и они победили. Па чекајте кога је ова група грађана која се представља Владом Републике Србије победила? Победила је себе као заштитнике уставности и законитости и представнике српског народа. Како им је то пошло за руком?
Зар је могуће да се не види превара. Досетили се Бреговићевог штоса. Он је направио оркестар за свадбе и сахране. Исти музичари са два репертоара. Хоћеш свадбу имаш веселу музику, а хоћеш сахрану исти састав само друга музика. Значи ова Влада је као оркестар за свадбе и сахране. Само они певају и само њима је лепо. Што ти је популарност. Не знам зашто сам данас тужан. Можда због времена, а вероватно и зато што ко много зна, много и пати. Оно лишће ће поново да пада, а киша само што није ударила. Не осећам се победнички јер ћу мораћу поново да скупљам лишће и да перем кола.  Зашто ли се ови на телевизији радују?