ДРУШТВО

Јуче је „неко с врха” наредио да Срби не смеју да се окупе у Београду и прославе своју победу на КиМ!


Полиција спречила прославу победе српског бојкота на северу Косова

02:15 04.11.2013. ФАКТИ

БИЛО БЛОКИРАНО СВАКО КРЕТАЊЕ ЦЕНТРОМ БЕОГРАДА ВИШЕ ОД ДВА ЧОВЕКА И СВАКО ПРИБЛИЖАВАЊЕ ТРГУ РЕПУБЛИКЕ

  • Десетине људи суочиле се са различитим проверама – почев од алко-теста, преко узимања личних података до испитивања. Сви били суочени са полицијском претњом да ће бити „покупљени у марице и одведени у полицијске станице”
  • Бранимир Нешић, члан Старешинства покрета Двери: Рекли су нам да је „неко с врха” наредио да Срби не смеју да се окупе и прославе своју победу. Ови избори су били улазак Срба у шиптарске институције, а пошто се то није десило – сви Срби, не само овде, него широм света – прихватили су то као своју победу

ЈАКЕ полицијске снаге, у пуној опреми за разбијање демонстрација, спречиле су ноћас слављеничко окупљање српских патриота које је требало да буде организовано на Тргу победе и слободе, а званично – на београдском Тргу Републике.

Policija3

Из фото-архиве

Српска полиција је онемогућила да се у престоници Србије прослави успех косметских Срба и успех кампање за бојкот шиптарских избора – коју је предводила Привремена скупштина АП Косова и Метохије.

Ипак, велики број присталица Покрета Двери, Заветника, Покрета за Србију и других патриотских организација, одазвао се позиву лидера Двери да се до 21 час окупе на Тргу Републике где је требало да буде централно славље, и одакле је требало да крене победничка вожња централним градским улицама.

Снажном и изузетно координисаном интервенцијом полиције, блокирано је свако кретање центром града у групама већим од два човека!

Како су за Факте рекли у Покрету Двери, полиција је заустављала све који организовано, пешке или колима, долазе ка Тргу – ако носе српске заставе и заставе родољубивих организација.

У директном укључењу у слободни радио СНАГА НАРОДА, музичар Бора Чорба најавио је да ће покушати да, поред полицијских снага, ипак стигне до Трга – обучен у мајицу са грбом Немањића.

Окупљање је, према речима извештача-учесника са терена, почело око 20:30 часова, када је код Главне поште оформљена колона од двадесет возила са државним и дверјанским заставама. Колону је зауставило неколико патрола саобраћајне полиције већ код Гундулићевог венца, где је била задржана готово сат времена. Убрзо су стигли припадници полицијског кордона ЈРМ (за јавни ред и мир) и предочили окупљенима да ће бити приведени ако се још приближе Тргу Републике „јер је одлука надлежних да се вечерас забрањује свако окупљање на том месту”.

Под полицијском претњом да ће бити „покупљени у марице и одведени у полицијске станице”, окупљени су се мирно разишли. Они су, међутим, поручили да тиме борба за очување Косова и Метохије у Србији није престала.

„Режимски страх је доказ и показатељ колики пораз су доживели Дачић и Вучић апсолутним успехом бојкота шиптарских избора на северу КиМ и да су сада спремни на све како грађани Србије не би могли да чују да је Бриселски споразум који је потписала Влада Србије на челу са Вучићем и Дачићем – пропао”, поручио је Бранимир Нешић, члан Старешинства покрета Двери.

13121_vest_branimir-nesic-ispred-trobojke

Он је оценио да је ноћас на Тргу слободе забрањена – слобода.

И саобраћајна полиција је – наглашава Нешић – упорно спречавала људе са заставама да дођу до Трга. На свега неколико стотина метара од планираног центра окупљања, морали смо да преживимо све провере, почев од алко-теста, преко узимања личних података – до испитивања”.

– Рекли су нам да је „неко с врха” наредио да Срби не смеју да се окупе и прославе своју победу. Забрањено је да прославимо то што су Срби на Косову и Меохији одлучили да не уђу у шиптарске институције. Ови избори су били улазак Срба у шиптарске институције, а пошто се то није десило – сви Срби, не само овде него широм света – прихватају то као своју победу. Питамо: ко је наредио да се Срби зауставе. Коме је стало да нас заустави? Само онима који желе да Србију још држе у окупираном стању и да униште слободарску идеју и енергију коју наш народ свакако има – истакао је Нешић

Присталице патриотских организација, у разговору за Факте, подсетили су да су после изборних победа, следбеници неких странака слободно славили, па чак и разбијали по улицама Београда, али их полиција није заустављала, а камоли терала на алко-тестове.

Срби ће се сутра пробудити у још већој окупацији него што је то било данас, али слобода коју овај народ носи у својим грудима ће кад-тад да ту окупацију разбије, поручио је Нешић, истичући да је полиција деведесетих година, у време Дачића, Милошевића и Вучића као министра информисања у време бомбардовања, била инструментализована од стране политичара који су је користили да би себе одржали на власти,” а сада ти исти људи, после десет година, користе исте механизме”.

Према речима оних који су покушали да се окупе на тргу, полиција је као аргумент за то што спречава прилаз центру града навела „дискреционо право да одлучи ко пролази, а ко не може”!

1 reply »

  1. НЕ МОГУ ДА СПРЕЧЕ ДУШУ!ДУША ЈЕ НАЈВАЖНИЈА КОД СВИХ НАС И ПУНО МИ ЈЕ СРЦЕ СА ОВОМ БОЈКОТСКОМ ПОБЕДОМ НАД ИЗРОДИМА И ИЗДАЈНИЦИМА!
    БРАТСКИ ПОЗДРАВ ЗА СВЕ ПРАВЕ СРБЕ,А ПОГОТОВО У СРЦУ СРБИЈЕ И НА ПРВОЈ ЛИНИЈИ ОДБРАНЕ СРБСТВА.
    БОГ ЈЕ СА НАМА!!!

    Свиђа ми се