All

Биљана Ђоровић (из интервјуа са Џералдом Селентеом): Неопходно је да човек поврати особине какве су храброст, достојанство, поштовање, интегритет и страст


Biljana Djorovic

Неопходно је да човек поврати особине какве су храброст, достојанство, поштовање, интегритет и страст. Када имате те особине, не морате да очекујете од политичара да вам решавају проблеме и не сагињете се пред другим људима. Не морате да кукавички живите јер имате храброст; када имате самопоштовање онда је то оно што очекујете и од других, и у стању сте да поштујете све који заслужују поштовање без обзира на њихов класни статус.

Интегритет подразумева да живите у складу са оним што говорите и никада се не претварате. Страст вам омогућава да живите живот са смислом и убеђењима. Да дозволите да ваше срце осети оно што ваш ум зна. И ваше достојанство вам омогућава да тражите своје право постојања на планети Земљи.

Ако не будете сами креирали своју будућност, социопате и психопате који су свуда око вас ће вам га искреирати. А то вам се неће допасти. Управљање собом није нешто што се може купити, дати или наметнути. Оно долази изнутра. Оно почиње тиме што не очукејете ништа од својих „лидера“ и разумевање да све мора потећи од вас.

(речи Џералда Селентеа из интервјуа објављеног октобра 2012. године)