Америка

Монсанто – Јахач ГМО апокалипсе! (видео)


Монсанто – Јахач ГМО апокалипсе! (видео)

ПОВЕЗАНИ ТЕКСТОВИ:

Биљана Ђоровић: Разговор са Вилијамом Ендгалом или Како упокојити ГМО вампира

Биљана Ђоровић: Људи су данас претворени у заморце (интервју са Жилом Ериком Сералинијем)

Биљана Ђоровић: Франкенштајн храна у нашем тањиру

САНУ лобира за ГМО у Србији: СУПРОСТАВИЛЕ СЕ – ДВЕРИ * ОВО НИЈЕ ПОЛИТИЧКИ ГОВОР, ОВО ЈЕ ОДБРАНА ПРАВА НА ЖИВОТ!

Како је МИТ О ПРЕНАСЕЉЕНОСТИ ПЛАНЕТЕ усађен у вијугу сваког медијског зависника и послушника Новог светског поретка?

АЛЕКСИЋ: Иза геноцидне кампање легализовања ГМО се крију планови за отмицу и уништење пољопривредног земљишта у Србији

5 разбијених ГМО митова (видео)

СВЕТ: МОНСАНТОВИ ПЕСТИЦИДИ ТРУЈУ АРГЕНТИНУ – ИЗВЕШТАЈ

05.11.2013. за ФБР приредила уредник Биљана Диковић

gmo-video-1

Са нама је William F.Engdahl, он је геополитички аналитичар и аутор књиге „Семе уништења: Скривени план генетске манипулације“.
*Шта није у реду са генетски модификованом храном?

Основни проблем са ГМ храном је тај да је ГЕНЕТСКИ И БИОЛОШКИ НЕСТАБИЛНА. Не постоји генетска модификација позната науци, и то сам сазнао од једног од водећих светских научника у овој области, која је стабилна, она увек мутира. Друго, сви ГМ производи који су у људском и животињском ланцу исхране у последњих 20 година су модификовани првенствено да би урадили једну ствар: 80% свих ГМО је модификовано да прихвати хемикалије и пестициде, од којих је Монсантов RoundUp најпознатији (у Србији под именом Total) који су врло, врло отровни. Они су модификовани да буду отпорни на ту смртоносну хемикалију тако да она убија све осим Монсантовог кукуруза, соје итд. Те хемикалије су једнако опасне за људски ланац исхране као и само генетски модификовано семе.

gmo-video-2

* Јасно је да је то оно што забрињава ове демонстранте, али зашто циљају америчку компанију у толико земаља широм света и зашто сада?

– Мислим да је то из једног једноставног разлога, Монсанто је *та* компанија. Они су највећи светски власници семена, купили су мале семенске компаније како би контролисали све те подврсте семена пшенице, пиринча, кукуруза, соје, памука итд. Монсанто је купио компанију која им је дала патент на оно што су назвали „Терминатор“ семеном које се самоуништава. Такво семе извршава самоубиство након једне сезоне жетве, тако да фармери не могу да искористе део свог семена и засаде га следеће године. То је нешто што никада пре у историји није било могуће, пре уплитања Монсанта. Монсанто је метафора за генетску манипулацију ланца исхране. Они су далеко највећи, ту су наравно и друге компаније као Syngenta у Швајцарској, имате и BASF који је Монсантов партнер у Немачкој, имате Dow и Dupont, али Монсанто је див међу четири јагача ГМО апокалипсе.

* Зашто америчка влада жели да заштити интересе Монсанта?

– Мислим да је то стратешки интерес САД-а, и лобија агро бизниса који је лобирао Џорџ Буша старијег као председника 1992. године. Монсанто је отишао у Белу кућу и имао затворени састанак са Бушем, и успео је да натера Буша да осигура да нема владиних тестова на здравствену безбедност ГМО производа пре него што буду пуштени у промет. То је названо доктрином супстанцијалне еквиваленције. То је обмањивачка доктрина, ако анализирате име, она уопште није научно ригорозна.
Тако да до сада није било дугорочних испитивања осим тромесечних краткорочних тестова које је Монсанто давао влади како би рекао да је све у реду. Међутим, откривени су докази где су људи рекли да су били приморани да измене научне податке у корист Монсанта како би резултати били позитивни. Тако да имамо ситуацију где лисица чува кокошињац, где Монсанто доказује здравствену безбедност својих производа.

gmo-video-4
Али идеја о монополу над семеном, патентирани монопол над семеном у светским размерама цело питање Монсанта и генетски модификованих организама чини веома важним у толико земаља. Они чине све како би подмитили и утицали на Европску комисију у Бриселу. Испитивање је извршено у Француској на Kaen универзитету септембра прошле године, објављено је у озбиљном научном журналу токсикологије од стране професора Сералинија и његових француских колега, показујући да су пацови храњени Монсантовим ГМО кукурузом имали озбиљне случајеве тумора рака за разлику од пацова на храни која није ГМО. Имали су огромна оштећења органа и смртност пет пута већу од нормалних пацова.
Та студија је потискивана, била је проклињана од стране администрације за безбедност хране у Европској унији. Испоставило се да је већина научника у комисији имала везе са Монсантом. Монсанто уз помоћ корупције покушава да се инфилтрира, у Калифорнији покушавају да зауставе обележавање ГМО производа у продавницама јер би то оштетило целу њихову ситуацију у Америци, људи би почели да се буде.
Мислим да је ту току промена не само против Монсанта, већ и против биолошког инжењеринга нашег ланца исхране.

*Врло занимљиво мишљење о теми, то је био William Engdahl, геополитички аналитичар и ако желите да сазнате шта још о овоме мисли прочитајте његову књигу „Семе уништења: Скривени план генетске манипулације“.

Погледајте видео снимак разговора… (https://www.youtube.com/watch?v=epTR5u826Yg)

***

Објављено у 24.10.2013.

Intervju sa William F. Engdahlom, piscem knjige „Seme uništenja: Skriveni plan genetske manipulacije“, povodom masovnih svetskih demonstracija protiv Monsanta i genetski modifikovanih proizvoda (GMO).
Saznajte zašto su opasni Monsanto GM organizmi i pesticid Roundup (Total).

Prevod i obrada: the Sky Guy