Америка

Џералд Селенте: Глобалисти су психопате и кукавице


Џералд Селенте: Глобалисти су психопате и кукавице

Џералд Селенте прогнозира скори почетак Првог великог светског рата 21.века до кога ће доћи, не због грабљења за територију, религијских разлога или заступања истинских идеала, већ се сви узроци за овај будући стравичан сукоб своде на три кључне речи: НОВАЦ; МОЋ; ПОХЛЕПА. Да би избегли сигурну пропаст испланирану у еугеничким лабораторијама Новог светског поретка, људи морају да доживе ренесансу – повратак својстава каква су: храброст; самопоштовање; интегритет; страст и достојанство.

08. новембар, Свети Димитрије 2013. ПЕЧАТ, аутор је члан редакције СРБског ФБРепортера Биљана Ђоровић, за ФБР приредила Биљана Диковић

SELENTE

Џералд Селенте се бави праћењем и прогнозирањем трендова од 1980, издавач је интернационалног магазина „Трендови“ и оснивач и директор истоименог Истраживачког института и аутор изузетно цењених и високо тиражних књига: „Праћење Трендова и Трендови 2000“ (Варнер Букс 2000) Trend Tracking and Trends 2000 (Warner Books.).  Селенте је развио јединствену методологију „Globalnomic®“ у предвиђању и праћењу, идентификовању и искоришћавању  предвиђалачке методе.
Џералд Селенте је и човек ероса, огромне енергије, и реторичких квалитета због чега је у светским медијима препознат као „најпоузданије име у праћењу светских трендова“. Џералд Селенте је предвидео колапс СССР-а, две последње економске рецесије, слом дот.кома, Азијску валутну кризу 1997, слом светске берзе 1987…
Са Џералдом Селентеом разговарамо о економској кризи која потреса Америку као и стратегијама излаза које овцоизирано човечанство мора тежити како би избегло смртоносне клопке геноцидалног Новог светског поретка.

1.    Државни дуг САД  износи 16,4 трилиона долара достигнут је 31.децембра 2012. године. Уколико би САД банкротирале, то би призвело економски тектонски заокрет при чему технички банкрит не би представљао најгори сценарио. Најгори сценарио био би заправо – банкрот. Да ли сматрате да је такав расплет могућ?

Не верујем у такав расплет. Знате како се каже: „политика је шоу бизнис за ружне људе“ и ово је тек још једна лоша глума наших краљева драме, подељених у два ансамбла који у вашингтонском театру режирају холограмску паклену реалност за народ. Америка живи на страху и хистерији. Било да се ради о бескрајном рату против терориста, финансијском суноврату, перспективама драстичног смањења буџетских издвајања или, сада, о достигнутом „плафону“ државног дуга.
И, ја не верујем да ће САД банкротирати али бих волео да ово о чему говоримо ставим у шири контекст.
Почетком октобра САД су напале Сомалију и Либију како би се изнова обрачунавале са „мрачним терористима“. У питању су суверене земље. И, сада ће се оно што су САД радиле ратовима које воде по читавом свету, (а, разуме се, оне могу да нападну кога год пожеле), попут бумеранга вратити и погодити амричку нацију. Биће то повратни удар на  САД или како смо ми то називали у Бронксу „враћање дуга“ – својеврстан банкарски удар у коме ће девалвирати долар. И, по мени, није то никаква спекулација. То је једини начин на који се може одржавати дуг и подизати „плафон“ дуга изнад 16,7 трилиона долара, колико сада износи. Јасно је ко ће од те девалвације профитирати.
И, кажем да се не ради ни о каквој спекулацији због тога што су они који вуку конце финансија, дакле банкстери, то већ радили. А урадили су то 1933. године. Тада је долар имао златну подлогу. За 20 долара и 62 цента могли сте да купите унцу злата. Оно што су они урадили под председником Френклином Рузвелтом, марта 1933. названо је „банкарски одмор“. Шта су урадили: приморали су људе да, под претњом казне због непоштовања закона који су донели, продају влади своје злато по цени од 20 долара и 67 центи по унци. Када су се дочепали злата променили су његову цену у 30 долара по унци, што је значило да су људи изгубили 70% набавне вредности злата. Верујем да ће банлстери сада урадити исто. Пронаћи ће неки изговор како би девалвирали валуту и од тога обезбедили максималну добит – за себе.


2.    Шта ће се потом догодити? Да ли мислите да ће се свет суочити са глобалним финансијским холокаустом и да ли се ради о планираном економском колапсу?

Не верујем да се ради о плану. Банкстери су некометентне психопате. То нису храбри људи. Да ли се ради о лешинарима? Апсолутно. Да ли се ради о блиставим умовима? Не бих рекао. Један од наших аутора у магазину Тренд је др Пол Крег Робертс, бивши помоћник министра финансија у време Роналда Регана и он ће вам први рећи да ова дешавања нису део плана, већ да су се отргла контроли похлепних психопата.
Погледајмо шта се дешава у Кини. Недавно, на Азијском самиту кинески премијер Ли Кегианг, изјавио је да ће Кина задржати пораст домаћег бруто националног дохотка од 7%. Како ће они то постићи? Па, штампаће више новца. Кина има 1,2 милијарде људи и кинеске власти се људи највише боје. Уколико људи не буду радили и сиромаштво се повећа, они то неће моћи да контролишу. Слична ствар се дешава у читавом свету. Погледајмо ЕУ у којој су се договорили да ће задржати ниске каматне стопе а постоји чак и тренд њиховог снижавања. Систем је у колапсу. Погледајмо шта се дешава у Грчкој: чланове партије „Златна зора“ називају неонацистима. А због чега владу не назову неофашистима? Јер они то по дефиницији јесу. Фашизам означава спајање државне и корпоративне моћи. И корпорације тријумфују и запушавају сваку пору заштите државе и народа од њиховог канцерогеног, патолошког ширења.
У САД Банка федералних резерви ће престати да купује хипотекарне хартије од вредности и државне обвезнице по тренутној стопи од 85 милијарди месечно. Они су „упумпали“ неких 20 трилиона долара од како је колапс економије постао известан. Дакле – они се не могу извући из каљуге – живог блата у који су угурали свет. Они немају ни један излазни пут и више и не знају шта раде. Кажем то са потпуним убеђењем заснованом на доказима. Погледајмо шта су чланови  Федералног комитета за отворено тржиште при ФЕД говорили пре пет година и видећете да они нису ништа били у стању да процене ни предвиде. Дакле, није на делу реализација плана већ чиста глупост.

3.    Ваш опис ситуације показује да се налазимо усред глобалног финансијског колапса. Како ви, као неко ко се деценијама веома успешно бави праћењем „трендова“ у економији и политици, предвиђате будућност?

Сада нико не може да предвиди будућност. Они имају веома много џокера у рукаву. Јаки ветрови дувају веома брзо и у свим правцима. Не можемо предвидети будућност, али можемо видети њено лице. Не знамо шта ће они урадити. Ни у свом најлуђем сну нисам могао сањати да ћемо се суочити са синтагмом „сувише велике да би пропале“ зато што у капитализму – такве логике нема. Понављам: не ради се овде ни о каквом капитализму. На делу је фашизам – спајање државне и корпоративне моћи. Такође, никада нисам могао да предвидим да ће упумпати 20 трилиона долара. И наравно, нисам могао знати да ће извести скандал са намештањем цена либора. Они намештају, измишљају и раде оно што је незамисливо и то раде континуирано. Али, где то води? У једном тренутку то ће се распасти. И ми видимо како се распада у Египту, видимо како се распада у Либији и Сирији, видимо како се распада у Грчкој и Шпанији, видимо како се распада у Ирској и Португалу и видимо како се распада у многим источно-европским земљама, као што су Румунија и Бугарска. И видимо као се увећава социјално незадовољство. А када све остало пропадне и они нема више расположивих финансијких механизама – они вас воде у рат. Потребно је само погледати САД пре нешто више од месец дана и америчког председника, добитника Нобелове награде за мир како изговара да је Сирија прешла црвену линију наводно употребивши сарински гас и да због тога САД морају да изведу ваздушне нападе. То је нешто што скреће пажњу људи са економских проблема веома брзо и то је оно што они раде у буквално свакој земљи.

4.    САД су најавиле да ће ангажовати своје трупе у 35 афричких земаља како би се супротставиле кинеском утицају. Америчко присуство је повећано у централној Азији а њене трупе су присутне у 350 земаља широм света.
Највећи трошкови САД отпадају на Пентагон а Кина је финансијер америчког дуга. Да ли мислите да ће се валутни рат наставити правим ратом између Америке и Кине?

Кренимо од Пентагона. Али зашто да слушамо шта ја о томе говорим? Зашто не би чули шта је генерал Двајт Ајзенхауер рекао? Ајзенхауер је био генерал са пет звездица, главнокомандујући савезничких снага, три пута председник и он је, у својом опроштајном говору америчкој нацији, пре 52 године реако да би војноиндустријски комплекс могао да угрози њен опстанак. Војноиндустријски комплекс усисава геније научника, зној радника и будућност деце. Све што је Ајзенхауер рекао било је истина. Погледајте Америку. Управо са сада, пред нашим очима, одиграва затварање владиних институција. Велика је вест да се затварају музеји, туристичке локације и национални паркови. Знате ли колико су улагали у паркове: 0,7% националног буџета – 3 милијарде од буџета од 4 трилиона долара.  И, знате ли у чему је превара? Довели су 400.000 приватних уговарача, војних уговарача како би завршили свој предаторски посао преузимања народне имовине.
Да ли ће САД у Африци, у Азији проширити свој утицај? Да, хоће. Да ли ће бити успешни у томе што раде? Не, неће.
САД нису освојиле ни један већи рат од Другог светског рата.
Изгубиле су Корејски рат. Мировни договор није био ни потписан, радило се о привременом споразуму прекида ватре. Изгубили су Вијетнам. Убили су 3 милиона људи, 50.000 наших војника је погинуло а неких две стотине и педесет хиљада америчких војника починило је самоубиство због уништавајућег ефекта убијања невиних људи у Вијетнаму. Њихови животи били су уништени из много различитих разлога. Убили су око милион људи у Ираку. Америчке пореске обвезнике ратови су коштали 3 трилиона долара у периоду између Ирака и Авганистана. За шта су их дали? Социопате и психопате воде владу и то не само САД. Погледајмо оног кукавицу Камеруна. Малог дечка тамо преко, у Енглеској. Он није у стању да веже ципеле како треба а, ево га где вришти из свег гласа и тражи рат. Ту је и друго спектакуларно људско биће, Холанд од Француске, још један мали дечкић који никада не би био у стању да учествује ни у једној борби, ни у каквом рату, али је непоколебиво за рат. Такви су постављени у скоро свим земљама а не само у САД. На делу је глобални неморал и логика болести која је преовладала и завладала у највећем броју земаља. Ко би икада у Америци могао да помисли да би Русија могла да буде земља која би постане супротан пример свеопштем, глобалном аморалу и лудости. Да ће Путин имати довољно храбрости да каже „не“ у случају Сирије и тако заустави још једно убијање које су САД, Француска и Уједињено Краљевство биле спремне да подузму што је Француску и Британију заглавило на њиховом  постколонијалном путу којим намеравају да наставе.


5.    Да ли можемо очекивати да се валутни рат настави врућим, правим ратом између САД и Кине?

Да. Када погледамо историју, видећемо да се она понавља. Не увек исто – околности се разликују, али утемељујући обрасци увек следе исти модел и у том смислу увек имамо рецесију, потом депресију, следе трговински ратови, валутни ратови и потом прави ратови. Погледајмо шта се догодило када су САД најавиле да ће смањити учешће на тржишту обвезница – сва тржишта капитала почела се да се руше – пала су за неких 11% за само неколико месеци. То је сасвим разумљиво, јер су она добијала веома јефтин новац из САД и онда су га доносила на ова тржишта где су могли да позајмљују новац – долар, веома јефтино, зато што су њихове валуте увезане са доларом. И, заиста, видећемо валутне ратове. Такође видим и време које ће доћи за време мог живота  у коме долар више неће бити резервна валута и да ће се за то место у конкуренцији наћи јуан, евро, долар или чак злато и сребро. И са сигурношћу могу да кажем да ће Америка изгубити главнину своје моћи да контролише светску економију и светску валуту јер САД осиромашују све своје ресурсе због ратова које воде по свету и буџета Пентагона који исисава виталитет нације и уграђује га у бомбе и метке.


6.    За кога заправо раде амерички председник и председници већине земаља које се налазе у сфери утицаја Запада?

Они раде за банде. Политичке партије су банде. И то су све политичке партије, без обзира о којој земљи на свету живите. Велика лаж је у игри и сви је понављају и сви у њу верују. То је лаж о демократији. Погледајмо САД у којој делују две крвне гангстерске лозе – републиканци и демократи, наследници Ленског,  Ал Капонеа и Дача Шулца. Када погледате како су мислили и говорили утемељитељи САД, Џон Адамс или Џорџ Вашингтон, видећете да су они били потпуно супротстављени идеји да ове банде треба пустити да воде земљу. Због чега господин или госпођа Смит не би могли да оду у Вашингтон као представници народа. Због чега морају да се учлањују у једну од банди? И, у свакој земљи је исто: постоји база моћи која себи надева имена тако да имамо социјалдемократе, социјалисте, либерале и сва та смешна имена којима се та гангстерска дружина шминка. Политичари су њихови истурени играчи.
Недавно сам доживео епифанију која ми је показала да процес који се одвија над светом није глобализација већ мултинационализација. Мултинационализација: са банкама, корпорацијама без обзира да ли се ради о Target, Nestle, Walmart, Craft, Samsung, Apple… Све су оне мултинационалне корпорације које преузимају контролу. У САД 95% нових послова који су настали током последње године су привремени послови. Можете добити посао у некој од продавница из продајног ланца. Реч „ланац“ је савршена јер сте ви ланцем привезани за њих као што је роб прикован за плуг. Као што је роб био окован и надзиран од стране стражара на пољима памука. Стражар је наоружан пиштољем како би робови само брали памук а не и добијали идеју да побегну. Тај прљави посао наоружаних стражара које су упослили власници плантажа памука данас обављају банде које називамо политичким партијама и оне тај посао обављају за мултинационалне корпорације. Једина земља, по мом мишљењу, која има обележја демократије је Швајцарска у којој људи могу да ставе које год хоће питање на референдум и да гласају. И, ко зна ко је председник Швајцарске, па чак и да ли је жена или мушкарац? Нико? Политичари се не рачунају – људи се рачунају. И, једини пут промена који ја видим је да се моћ врати народу.


7.    Да ли сте оптимиста у том смислу? Да ли верујете да се то може догодити?

Нисам ни оптимиста ни песимиста. Када одете код доктора – добијете дијагнозу. Доктор није ни либерал ни конзервативац, оптимиста или песимиста…
Да ли се то може догодити? Да, може се догодити.
Али, ништа се неће променити док се људи не промене. И дуг пут треба прећи. Док не почнете да бринете о себи, не можете да бринете ни о чему другом. Погледајмо како су Американци обликовани. Они говоре о здравственој заштити коју Обама треба да им обезбеди. Уосталом, то је још један фашистички програм и нема никакве додирне тачке са социјализмом зато што под Обамином заштитом ви сте принуђени да извадите паре из свог џепа и купите програм здравственог осигурања од једне од огромних приватних осигуравајућих компанија које доминирају Америком. Затим сте присиљени да идете у један од великих болничких ланаца и ту вас упуте код ког доктора из овог огромног ланца доктора би требало да идете. Видите како лепо то функционише: као спрега корпорацијске и државне моћи, дакле – фашизам – по дефиницији.
Враћам се поново, како бих направио пун круг: људима у Америци нико не може помоћи уколико они не почну да помажу сами себи. Ми смо једна од најдебљих нација на свету, људи једу измет и зову га храном, испијају соду и сву ту зашећерену воду са додатком кукурузне фруктозе. Људи су у највећем броју нездрави, дебели и лоботомисани медијима, мејнстрим брендовима и идолатријом спортских јунака. И то је одговор на ваше питање да ли нешто може да се учини у правцу повратка моћи људима. Не може, док се појединац не промени. То важи за сваки народ. Све док људи не постану здрави духовно, емоционално и физички   – ништа неће моћи да се промени. Да вам то објасним на једном примеру. Сетимо се црне куге која је харала Европом поубијавши 60% европског становништва. Свако је познавао некога ко је умро од куге било да је потицао из богате или сиромашне породице. Ко је преживео? Људи који су одлазили у манастире, молионице, који су повратили своје животе за себе и обновили своју снагу. И шта је уследило – ренесанса – и то је оно што мора поново да се догоди. Повратак људског духа јер степен и моралности и хипокризије који је сада на делу надмашује све што сам видео у свом животу.


8.    Свет је постао лудница у којој Светска влада путем гвозденог система намеће бескрајни низ геноцидалних закона којима лудило постаје облигаторно. Намеће нам се ГМ храна, политика сексуалности која води нестанку врсте, техно-инжењеринг…  све је у игри како би нас контролисали, надзирали, модификовали… Куда то води овцоизираног, обездуховљеног човека?

Да, они стварају управо такве законе.
Закони не значе ништа. Поред тога једини људи који су прогоњени силом закона су обични, мали људи. Никада ни један од челника Волстрита који је спроводио финансијске и криминалне радње није био процесуиран. Погледајмо само скандал са либором и друге сличне скандале у којима су Џон Корзајн и остали ухваћени на делу, но они никада нису, нити ће икада бити у затвору. Или, погледајмо САД са својим дугом историјом употребе хемијског оружја и агресија на независне земље. Недавно сам на Си-Ен-Ен-у гледао овог Миша Блицера који себе назива Вук Блицер (Wolf Blitzer) како говори о нашој храброј морнарици која је неустрашиво отишла у Сомалију како би се дочепала тих проклетих терориста и показала им да терористи нису нигде сигурни. Па то је равно путничкој дијареји. Само морони тако говоре. Кога они праве лудим. И, докле? И јасно је да је њима, тим психопатама неопходан и Трећи светски рат. Али то ће бити рат који ће се водити прљавим бомбама, биолошким, хемијским оружјем, технотронским оружјем у коме ће генерали тек можда водити последњу битку. Ја сам био одведен у војни институт Вирџинија 2000. године како бих говорио о ратовима Трећег миленијума и том приликом сам рекао да је Ајншајн ратове који предстоје најбоље предвидео: „Не знам како ће се водити Трећи светски рат али знам да ће се четврти водити луком и стрелом“. Имамо полуделе мушкарце и жене који уништавају планету на све могуће начине и воде нас у степен уништења који нема преседана у људској историји.


9.    91% Американаца био је против рата у Сирији. У питању је потпуни губитак кредибилитета институција, Конгреса, мејнстрим медија. То је веома охрабрујуће, рекла бих.

Да, јесте. Али, понављам: то се може променити за трен. Ако глобалисти опет изведу фолс флег терористичку операцију  вишег степена, зомбији ће поново вриштати и махати заставама. Глобалисти нису смислили добар изговор за Сирију. И рекао бих, са нимало сарказма, говорећи истину, да није било ни једног доказа да је Асад користио сарински гас и да није било веће хипокризије од оптужбе САД да га је користио, узимајући у обзир оружје за масовно уништење које су САД неограничено употребљавале против људи деценијама ако не и вековима. Шта рећи о љупким атомским бомбама баченим на Хирошиму и Нагасаки? Шта рећи о дивном напалму и Agent Orange-у који су користили у Вијетнаму. Верујем да је њихова употреба била одобрена од стране Федералног министарства за здравље или Министарства за храну и лекове. Шта рећи о свом осиромашеном уранијуму и белом фосфору који САД користе? Као и Израел који користи бели фосфор против Палестинаца и Либанаца. То је у реду. Али сарински гас није.
Дакле, уколико глобалисти буду извели операцију довољне јачине, Американци ће се опет збити уз свог председника. Глобалисти могу да измисле коју год причу желе јер су то већ небројено пута радили: измислили су причу о саринском гасу, измислили су причу о заливу Тонкин у Вијетнаму – која се никада није догодила, измислили су причу да је Садам Хусеин поседовао оружје за масовно уништење и да је повезан са Алкаидом и измислиће било коју причу коју желе како би реализовали своје социопатске и психопатске жеље.

Биљана Ђоровић


10.    Да, али да ли можемо рећи да ће доћи време и да се налазимо близу тог времена када им нико неће више веровати о када ће сви узвикнути: цар је го?

Ја то не видим. Као Американац у прилици сам да видим својим очима како је лако обманути људе. Видите, ако можете да наведете људе да пију фосфор и остале отрове у својим газираним напитцима, да називају генетички модификовани ужас – италијанском кухињом и да верују да једу прави хамбургер када у уста ставе Биг Мек, можете их у рат одвести веома лако. Они верују да су Кардашијани људска бића и мисле да је Смајли Сајрус певач и Ники Менаж и Џеј Зи. Када ове њихове јунаке упоредитие са великанима које је имала ова земља, када се сетите дана Френка Синатре, Били Холидеј, Дјука Елингтона када се сетите тих људи чији је таленат освајао и будио ерос, када се сетите Каунта Бејзија и свих тих сјајних људи и упоредите их са овим што имамо сада, добићете слику. Знате како Италијани кажу: данас се сви облаче као клошари и увек изгледају као свиње, ма где да иду. Култура се срозала и срозава се и даље драматично. Самопоштовање је ишчезло, кукавичлук царује и достојанство тешко да уопште постоји. И због тога је веома лако радити са масама шта год пожелите.


11.    Од пре неколико година почели сте да купујете старе зграде од историјског значаја у Њујорку. Претпостављам да је то део ваше мисије и ренесансног духа и праксе које непрекидно еманирате својим животом и делом.

Ја живим у колонијалном Кингстону (colonial Kingston), Њујорк који је удаљен око 2 сата вожње северно од Њујорк ситија. Ту је било само срце америчке револуције која је одатле кренула. Недалеко од мене налази се зграда Сената из 1777. године. То је место у коме је Њујорк постао држава. Са друге стране налзи се историјски угао, најзначајнији историјски угао у читавим САД. На обе стране тог угла налазе се револицонарне зграде и ја сам лично купио три те зграде. И, урадио сам то зато што бих волео да видим одигравање следеће америчке револуције, не оне која се постиже насиљем и оружјем већ револуције духа, страсти, моралности и интелекта. Једном је била ренесанса и волео бих да ја лично доживим да видим другу. И, купио сам те зграде након што сам се вратио из Берлина 23. априла 2012. и угледао знак за продају испред тих зграда. У Берлину непрекидно ме је походио Хитлеров дух и задах нацистичке прошлости. Све време сам размишљао како и зашто се догодило да су Немци на почетку двадесетог века, када су били на врхунцу западне цивилизације, допустили да им та другоразредна будала као што је Адолф Хитлер, уништи земљу и све што су вековима градили. Погледајте листу великана који су тамо рођени: Бах, Бетовен, Вагнер, Ајнштајн, Фројд, Марлен Дитрих и други. Ја сам италијанског порекла, И ја се исто то питам за Италијане. Ту су Микеланђело, Да Винчи, Пучини, Росини, Карузо… ми се додуше много боље хранимо од Немаца, али није ми јасно како су Италијани могли да допусте да их један лик из цртаних филмова, какав је Мусолини, уништи. И, та иста мисао ме је прогонила када сам стигао у Њујорк. Схватио сам да су Американци допустили да их униште другоразредни ликови који глуме у театру наказа: Клинтон, Буш, Чејни, Обама, Ромни, па то је другоразредни freak show. Тада сам размишљао да напустим Америку. Схватио сам каква ће се овде морбидна представа одиграти. Ишао сам у Уругвај, Аргентину, Чиле и након што сам обишао те земље схватио сам да заправо не можеш побећи. Немаш где. Исувише великих чудовишта имате свуда. А и због чега бих ја побегао из моје земље? Помислио сам. Хајде да ми њих уништимо. Да их натерамо њих да оду. И, због тога сам купио све те зграде. Желим да видим другу америчку револуцију, желим да видим поновно рађање и рестаурацију. Има много људи који ми говоре: „Утемељитељи нације су држали робове и убили веома много Индијанаца“. И ја им одговарам да сам веома свестан тога као и других зала која су почињена. Али, постоји много сјајних и великих ствари у вези са овом земљом. Ја никада не бих могао да будем оно што јесам да сам одрастао у Италији. Никада не бих имао слободу да мислим и радим ствари на начин на који сам то радио у Америци. Био бих изложен контроли и форматизацији система, која је веома снажна у Италији. Америка ме је направила оним што ја јесам. Као и многе друге. Оно што је ова земља успевала да створи било је величанствено. Због тога је тако много људи дошло овде. И, ја желим да видим такву врсту обнове и због тога сам купио све те зграде. И то јесте моја мисија.


12.    У једном од часописа „Тренд“, говорите о неопходности да човек престане да наседа систему који ради против њега, залажете се за бојкот предстојећих председничких избора у САД и говорите о неопходности да сам човек себи одређује пут, зашта су неопходни: “храброст, достојанство, поштовање, интегритет и страст“. То су особине које чине вашу личност изузетном и веома драгоценом. Објасните нам, молим вас, смисао неопходности оваквих особина у свим временима па и овом садашњем.

Када имате те особине, не морате да очекујете од ваших лидера да вам решавају проблеме и не сагињете се пред другим људима. Не морате да кукавички живите јер имате храброст; када имате самопоштовање онда је то оно што очекујете и од других, и у стању сте да поштујете оне који заслужују поштовање без обзира на њихов класни статус. Интегритет подразумева да живите у складу са оним што говорите и никада се не претварате. Страст вам омогућава да живите живот са смислом и убеђењима. Да дозволите да ваше срце осети оно што ваш ум зна. И ваше достојанство вам омогућава да тражите своје право постојања на планети Земљи. Како вам нико не би могао  да говори шта ћете радити и како би  креирали своју будућност, јер ако не будете сами креирали своју будућност, социопате и психопате који су свуда око вас само вребају прилику да вам га искреирали. А то вам се неће допасти. Управљање собом није нешто што се може купити, дати или наметнути. Оно долази изнутра. Оно почиње тиме што не очукејете ништа од својих „лидера“ и разумевање да све мора потећи од вас.
Моје мишљење да тек када људи буду поседовали ове особине, моћи ћемо да имамо другачији свет. Зато што људи тада неће следити своје лидере. Које лидере? Камерона? Камерон је лидер?!? Па он је мали дечак, мали напаљени дечак. Обама?!? Да ли је Обама лидер? Буш, лидер?! Меркелова, лидер?!
Нису они никакви лидери, већ су људи изгубили самопоштовање и следе друге.
Шта се догодило са Европљанима? Вратимо се у мрачно доба средњег века и доба епидемија куге „црне смрти“ када је 60% Европљана било збрисано са лица земље. А шта је уследило: ренесанса када су људи схватили да их пут којим иду уништавајући по њих саме и вратили су се назад, у прошлост како би створили бољу будућност. И прво што су морали да поврате били су храброст, самопоштовање, интегритет, страст и достојанство. Ми можемо имати бољу будућност, али само уколико се људи промене. А уколико људи буду и даље тражили решења за своје проблеме од политичара, онда нам нема спаса. Због тога је битно да ти који то очекују одрасту и то веома брзо.


13.     Повратак у прошлост који је омогућио препород, назван ренесанса, представља период када су отпочела тзв.“велика географска открића“са којима је отпочело бесомучно истребљивање урођеничких народа где год да је крочила „хумана“ и „препорођена“ нога Европљана. Товари злата, дијаманата и осталог богатства почели су да пристижу у Европу која је захваљујући тој бесомучној отимачини изградила своје велелепне градове, тргове и музеје, пљачкајући културна блага свих осталих. Да ли је дошло време да и у том случају почнемо да говоримо страшним језиком чињеница?

Потпуно сте у праву. Ја сам човек италијанског порекла који живи у Америци и свестан сам да су Европљани истребили индијанску популацију у Америци као и да су убијали, поробљавали и „цивилизовали“ урођеничке народе где год су крочили. И будући да су уништили урођенике, једини који су им преостали да буду уништени су они који су сада живи. А свет је постао плантажна економија. То је боље од ропства јер не морате да бринете о робовима. Довољно је да им платите толико да може да се одржи на ногама и да се ујутру опет појави.

Али те страшне чињенице не би требало да пониште лепоту уметности и културе која је стварана. Кажу да у време високе ренесансе у Фиренци нисте могли да сретнете две исто одевене особе. А погледајмо какво је стање данас. Амерички брендови су потпуно упропастили европску културу одевања, уживања у одевању. У питању је тотално срозавање квалитета. Уметност је неопходна јер је то једини начин да се допре до истинског људског духа. Нама је дакле, неопходна ренесанса и то је пресудно, јер нас у супротном очекује  свеопшта деструкција. Израел, НАТО и САД са својим инсистирањима на говору Израела о томе да ће напасти Иран: Камерон, Обама, Франсоа Оланд, непрекидно говоре о уклањању Асада из Сирије  чиме би нас увели у Први светски ра 21.века након чега више ни чији живот не би био вредан живљења у контексту средстава за масовно уништење којима располажу.
Сагледајмо ову ствар из извесне перспективе. Ако погледамо САД, Уједињено краљевство и Француску, поставља се питање: Ко су они да би могли да говоре о било коме, било чему, било када. Са њиховом колонизаторском и империјалистичком историјом поробљавања главнине света и његовог уништења. Ја волим онај варничав енглески језик којим се говори истина а истинит говор нам каже да су британци поробили главнину континената како сунце никада не би залазило у њиховој империји. Како узвишена мисао ових масовних убица – јер то су они заправо, зар не? Или ти љупки Французи са њиховом колонизацијом: „Индокина“ – није ли то прелепа реч? Или „Северна Африка“. И, разуме се, ту су САД са својим уништавањама Вијетнама, Ирака, Авганистана, Либије…
Због чега би било ко на свету придавао значај речима тих психопата?
Француски страни министар ! па то је лоша шала. То је театар зомбија и питам се како је могуће да постоји ико ко им још увек верује и ко их следи. И ви знате да они не раде суштински ништа ново већ заправо само настављају својим путем који нису никада напустили. Само се имена мењају, само се играчи мењају, али игра је иста.

2 replies »

 1. PREDIVNO!
  Molim Vas, za http/ od originalnog texta – kako bih mogla da sirim!

  ****

  Поштована,
  ово је оригинал текст и целовит је тако да га можете ширити следећим линком http://wp.me/p2SZ3j-rDA Џералд Селенте: Глобалисти су психопате и кукавице
  Захваљујемо,
  РЕДАКЦИЈА

  Свиђа ми се