БАРИКАДЕ

МАРГЕТИЋ: ИЗВЕШТАЈИ НЕМАЧКЕ И АМЕРИЧКЕ ОБАВЕШТАЈНЕ СЛУЖБЕ ПОСТОЈЕ… или ЈАСНО ЈЕ ЗАШТО НЕМАЧКА ПРИТИСКА СРБИЈУ ДА ПРИЗНА „НЕЗАВИСНО КОСОВО“


МАРГЕТИЋ: ИЗВЕШТАЈИ НЕМАЧКЕ И АМЕРИЧКЕ ОБАВЕШТАЈНЕ СЛУЖБЕ ПОСТОЈЕ…
или
ЈАСНО ЈЕ ЗАШТО НЕМАЧКА ПРИТИСКА СРБИЈУ ДА ПРИЗНА „НЕЗАВИСНО КОСОВО“

ТАЧИ БИО ПОД ИСТРАГОМ НЕМАЧКЕ ОБАВЕШТАЈНЕ СЛУЖБЕ, НЕМАЧКА САКРИЛА ИЗВЕШТАЈ ОД ЕУ И НАТО, А САДА ПРИТИСКА СРБИЈУ ДА ПОКЛОНИ КОСОВО И МЕТОХИЈУ ТАЧИЈУ

Пред вама су сазнања до којих је дошао новинар истраживач Домагој Маргетић и која су објављена на порталу http://www.necenzurirano.com . Објављујемо у нади да ће се што више људи освестити да нам они који нам деценијама „раде о глави“ искључиво због своје личне користи и профита – нису пријатељи и да пре свега и изнад свега морамо гледати СВОЈ ИНТЕРЕС, ИНТЕРЕС СРБИЈЕ И СРБСКОГ НАРОДА без обзира на област о којој се разговара и тренутну или дугогодишњу политику коју заступа онај са киме се разговара… Сви они, па и хашки казамат имали су вероватно сазнања да су терористи и ратни злочинци Тачи, Харадинај и остала банда отимача наше најсветије територије, па их то није ометало да им у томе помогну и бомбардовањем и пресудама које су донели у Хагу, као и свакодневном имплементацијом признања терористичке творевине на територији државе Србије… Већ одавно је јасно зашто се све на КиМ „ради под патронатом НАТО и ЕУЛЕКС окупаторске војске“, јер тотално подржавају Тачија…  И сада Срби на Косову и Метохији треба да „пристану да живе у таквој отетој земљи као држављани тзв Косова репубљик, а да их чувају и безбедност им гарантују управо ти окупаторски војници“… па само луд човек не види манипулисање здравим разумом и логиком… Национална свест Срба сведена је на трагове… Отвори очи Србијо!

   

21.05.2013. извор: necenzurirano.com, за ФБР приредила Биљана Диковић

NATO-IZVESTAJ-O-ORGANIZOVANOM-KRIMINALU-NA-KOSOVU-Roots-of-UCK

KFOR – NATO IZVESTAJ O ORGANIZOVANOM KRIMINALU NA KOSOVU Roots of UCK

(25.8.09.margetic)

„Косовски премијер“ Хашим Тачи 2005. био под истрагом БНД-а због веза с кланом Османи

Строго повјерљива анализа немачког БНД-а, од 22. вељаче 2005. године, доказује како је БНД још 2005. године располагао детаљним сазнањима о реорганизацији балканског криминалног подземља према криминалном пројекту клана Османи. Штавише, немачки је БНД истрагом о клану Османи, утврдио везе криминалног клана Османи са данашњим политичким водством Косова, а под истрагом БНД-а због криминалних веза с кланом Османи и међународним кријумчарењем хероина балканском рутом, нашао се и данашњи, такозвани „премијер Косова“ Хашим Тачи.

Под истрагом БНД-а и Агим Чеку, Рамуш Харадинај и Фљорим Маљоку

Према строго повјерљивом документу у власништву портала
necenzurirano.com, под истрагом због криминалне повезаности с Османијевима и међународним кријумчарењем дрога био је и бивши „косовски премијер“ Агим Чеку, те бивши хашки оптуженик Рамуш Харадинај.

Истрагом је, наравно, био обухваћен и шеф криминалног клана Османи Ћазим Османи звани Феликс, те Фљорим Маљоку.

Везе криминалног клана Османи са Америчко-албанском цивилном лигом у САД-у

Немачки је БНД истрагом 2005. године врло детаљно утврдио криминалну инфраструктуру на Косову и њене везе с криминалним кланом Османи, а посебно везе Тачија, Чекуа, Харадинаја и Маљокуа с Феликсом, те међусобне везе појединих криминалних породица, организација, групација и  појединаца на Косову и њихове везе с кланом Османи.

Немачка обавештајна служба истрагом је открила и везе криминалног клана Османи са Америчко-албанском цивилном лигом, регистрованом Њујорку у Сједињеним Америчким Државама, те везе клана Османи и Хашима Тачија у међународном шверцу нафте преко Косова и предузећа Косово Петрол.

Hashim-Thaci-with-a-group-of-Kosovo-KLA-gangs

Hashim Thaci with a group of Kosovo KLA gangs

БНД: Хашим Тачи један од кључних играча криминалне инфраструктуре на Балкану

„Косовског премијера“ Хашима Тачија у овој строго поверљивој анализи немачки БНД идентификовао је као једног од „кључних играча криминалне инфраструктуре на Балкану“, те као једног од кључних људи у криминалном клану Османи, те су утврђене његове личне везе са Ћазимом Османијем званим Феликс.

Главна веза Тачија и Феликса – Исмет Османи звани Цури

Као главна особа за контакте између шефа клана Ћазима Османија Феликса и „косовског премијера“ Хашима Тачија идентификован је извесни Исмет Османи звани Цури, са пребивалиштем у Косовској Митровици, иначе шеф једне од организација за кријумчарење хероина преко Косова.

Под истрагом БНД-а и Беџет Пацоли

У својој анализи немачки БНД наглашава како је управо преко Исмета Османија, Ћазим Османи Феликс новцем од међународног шверца хероина финансирао наоружавање и активности бивше „ОВК“, под заповедништвом Хашима Тачија.

Под БНД-овом истрагом се нашао и Беџет Пацоли, високопозиционирани припадник и „саветник“ криминалног клана Османи, од којег су Османијеви преузели главнину првих „послова“, а преузимањем Пацолијеве криминалне инфраструктуре Ћазим Османи започео је озбиљнију изградњу и реорганизацију свог клана и преузимање балканске криминалне инфраструктуре.

Екрем Лука – официр за везу Османијевих и косовске политичке елите, те терористичким организацијама

Као својеврсног „официра за везу“ између Хашима Тачија, Рамуша Харадинаја, Агима Чекуа, Беџета Пацолија и Ћазима Османија Феликса, БНД је у својој строго поверљивој обавештајној анализи идентификовао извесног Екрема Љуку званог „Вук“, из Пећи, некадашњег криминалног партнера Жељка Ражњатовића Аркана.

Љука је у БНД-овој анализи означен и као човек Хашима Тачија и Османијевих за везу с међународним терористичким организацијама, повезаним са Ал Каидом, па је тако овом анализом утврђена његова веза с терористичком организацијом Ал Харамајан, присутном на Балкану, а према подацима Интерпола и обавештајних служба САД-а уско повезаном са Ал Каидом.

Утврђене криминалне везе Османијевих с Тачијем, Пацолијем, Малокуом, Харадинајем и Чекуом

Својом анализом из 2005. године, немачки је БНД врло детаљно утврдио криминалне везе Османијевих с криминалном инфраструктуром на Косову, те повезаност косовске политичке елите на челу с Хашимом Тачијем, Рамушом Харадинајем, Фљоримом Маљокуом, Беџетом Пацолијем, Агимом Чекуом и другима са организираним криминалним подземљем и кланом Османи.

Врло је детаљно описана организацијска инфраструктура на Косову под контролом Османијевих, те везе Османијевих са Тачијем и осталима, као и повезаност Тачија с међународним кријумчарењем хероина преко Косова за Османијеве.

nalog23

Криминална организација Косово

Другим речима, немачки је БНД врло детаљно утврдио како Косово као државна творевина функционише у ствари као криминална организација, под контролом криминалног клана Османи и с њим повезаним криминалним организацијама, клановима и групацијама, на челу с Хашимом Тачијем и осталима.

Међутим, успркос тим сазнањима Немачка овај извештај БНД-а није проследила савезницима у НАТО савезу, нити институцијама Европске уније, али нити државама с којима има успостављену обавештајно сигурносну сарадњу.

Напросто, немачке су власти у тренутку када су институције ЕУ доносиле процену о признању Косова затаиле оперативна обавештајна сазнања БНД-а о везама косовске политичке елите с организираним криминалом, чиме је Немачка директно погодовала ширењу и реорганизацији криминалног клана Османи на Балкану.

Домагој Маргетић

***
Косово: Тачијева Влада остварује годишњи приход од 200 милиона америчких долара од организованог криминала

del-ponte_opt_optАмерички извештај од 1. маја 2010. године открива спреге косовских власти с криминалним и обавјештајним подземљем. Први пут је објављен податак како од делатности организованог криминала „Влада“ Хашима Тачија преко своје параобавештајне организације ШИК оствари годишњи приход од 200 милиона америчких долара.

Извештај David-a L. Phillips-a oд 1.5.2010.

У најновијем извештају, од 1. маја 2010. године, које је за
Национални одбор за праћење спољне политике САД-а, припремио David L. Phillips, који је као старији саветник за демократију и регионалну стабилност радио за амерички Стејт Департмент, у Одсеку за европска питања, те као директор радне групе за јужни Балкан, Већа за спољну политику (Cpuncil on Foreign Relations); идентификовао је слабе тачке косовске независности, а посебно спрегу косовских власти са организованим криминалом и обавештајним подземљем, чиме је практично потврдио како је Влада у Приштини под контролом организованих криминалних група и обавештајног подземља, с којим је уско повезан и „косовски премијер“ Хашим Тачи, и његова политичка странка.

Извештај открива постојање и деловање специјалних параобавештајних група под контролом „премијера“ Хашима Тачија, које уједно представљају и главну организацијску спрегу Владе Косова и организованог криминалног подземља.

Извештај је урађен на темељу информација и докумената Стејт
Департмента, Конгреса, конгресног Одбора за спољну политику, те информација прикупљених на Косову

„Информације у овом извештају прикупљене су од више примарних и секундарних извора, укључујући разговоре с представницима Владе Косова, косовским политичарима, представницима медија на Косову, и чланова Албанско-америчке заједнице.

Такође, вођене су расправе са званичницима Стејт Департмента, те на Капитол Хилу са члановима америчког Конгреса, као и професионалним особљем Одбора за спољну политику Конгреса.

Секундарни извори информација укључују документе припремљене од стране Владе САД-а, Европске уније, Светске банке, других међународних финансијских институција, чланака у медијима, као и извештаја међународних али и домаћих невладиних организација на Косову“, стоји у Извештају, у делу којем се описују извори информација којима је при изради овог документа располагао аутор David L. Phillips.

Сједињене Државе помажу Косово због бољег имиџа у исламском свету

Занимљиво је и да се по први пут, као мотив Владе САД-а за пружање помоћи независном Косову, појављује бољи имиџ Сједињених Америчких Држава у исламском свету, због чега се и у овом извештају наглашава чињеница како је становништво на Косову углавном муслиманско, што према овом документу представља и један од посебних интереса операција САД-а на Косову и пружање финансијске и друге помоћи властима у Приштини.

„Обамина администрација пружа вредну политичку, дипломатску и економску подршку Косову. САД су међу највећим донаторима Косова, са 120,9 милиона америчких долара за политичке и економске реформе у 2009. години и 100 милиона америчких долара у 2010. години.

Спашавање Косова, чије је становништво углавном муслиманско, под водством САД-а, је важна порука широј муслиманској заједници у време када Обамина администрација ради на поправљању имиџа САД-а у свету“, наводи се у извештају, у делу који носи поднаслов „Интереси
САД-а“, чиме се заправо објашњавају посебни интереси САД-а у
помагању косовским властима у политичким и економским реформама.

„Косово кључно за стабилност југоисточне Еуропе“

„Ако постоји могућност поновних сукоба на простору бивше Југославије, Косово би веројатно могло бити та искра.
Стабилно, мирно и Косово окренуто развоју, које подржава демократско управљање и мањинска права је кључно за стабилност југоисточне Европе.
Као и транспарентна и одговорна власт, што је нужно за развој слободне тржишне економије, као и регионалних напора на сузбијању организованог криминала и борби против тероризма“, наводи у свом извештају Филипс.

Економски показатељи показују како је Косово држава која функционише на организираном криминалу.

Међутим, с друге стране, економски показатељи које аутор износи у свом извјештају јасно показују како се у задатим економским условима, те у ситуацији у којој организовани криминал практично контролише извршну власт, Косово као држава може финансирати једино на незаконитим приходима од организираног криминала под покровитељством косовских власти.

hashim_thaci-DONORS-KONFERENCE

„Спољни дуг је у порасту.

… Влада Косова финанцира изградњу аутопута према Албанији и дуг би могао значајније порасти због прекорачења цене трошкова изградње.
Остале несигурности укључују ниво, трајање и висину донаторске подршке. Додатни терет је и косовски део југословенског дуга“, наводи се у извештају, чиме се заправо јасно даје до знања како стабилност буџета Косова великим делом зависи о међународним донацијама „Влади“ у Приштини, те би најављена могућа смањења финансијских донација Косову, могла додатно угрозити економску одрживост ликвидности косовског државног буџета.

„Незапосленост је висока. Преко 40% Косовара су незапослени, од чега је половица незапослених испод 25 година старости.
Ниво незапослености за особе од 15 до 24 година је 70,5 одсто. Од тога 96,3 одсто никада нису имали никакав посао.
Око 30 хиљада људи укључује се на тржиште рада сваке године, без икаквог изгледа за проналажење радног места.

У 2009. години Косово је имало степен сиромаштва од 45 одсто, док је 15 одсто становништва живело у екстремном сиромаштву“, стоји у извештају, у којем Филипс закључује како је Косово најсиромашнија европска држава.

Taci-Kusner-Robertson-Ceku-

Тачијева Влада преко параобавјештајне службе ШИК (SHIK) прикупља 200 милиона долара годишње од криминалних активности

„Организовани криминал је такође унутар структура моћи и политичких странака.

ШИК (SHIK), структура обавештајног подземља под контролом ПДК, према извештајима прима 200 милионана америчких долара годишње кроз мито, изнуде, рекет и услуге заштите.

Постоје криминалне везе између албанских и србијанских криминалних банди и других транснационалних криминалних мрежа.
Не само да у косовском правосуђу недостаје политичке воље за борбу против тог неформалног сектора, него су и законске основе за истраге против организованог криминала недоступне због бројних законских недоречености.

Косово нема „Антимафијашки закон“ или закон о одузимању имовине стечене криминалним активностима.

Мере за заштиту сведока не постоје“, закључује Филипс у извјештају Националног одбора за праћење спољне политике САД-а, од 1. маја 2010. године.

—–
На порталу http://www.necenzurirano.com можете прочитати и више на ову тему:

Ексклузивно: Објављујемо документ њемачког БНД-а о везама Османија и власти на Косову
http://www.necenzurirano.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1579&Itemid=77

Косовски премијер Хашим Тачи 2005. био под истрагом БНД-а због веза с кланом Османи
http://www.necenzurirano.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1519&Itemid=1

Државни прорачун Косова у функцији прања новца за криминални клан Османи
http://www.necenzurirano.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1521&Itemid=1

Официр за везу Османијевих с црногорском духанском мафијом: Ратко Мусић
http://www.necenzurirano.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1544&Itemid=1

Главна повезница балканске духанске мафије, ТДР-а и клана Османи: Ekrem Lluka
http://www.necenzurirano.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1564&Itemid=1

Чак 156 припадника тзв. „ОВК“ били су повезани с тероризмом
http://www.necenzurirano.com/index.php?option=com_content&task=view&id=700&Itemid=1

——–

ЗБОГ ОБЈАВЉИВАЊА ОВИХ ПОВЕРЉИВИХ ИЗВЕШТАЈА БНД-А МНОГИ СУ ИМАЛИ ПРОБЛЕМЕ… НА САЈТУ ecsd СВЕДОЧЕ О ТОМЕ:

ЕЦСД ОБЈАВИЛИ БНД ОРИГИНАЛЕ И ПОЗВАЛИ ВИКИЛИКС


ЕЦСД обавештавају јавност да су на свом званичном блогу објавили оригиналне документе немачке обавештајне службе – БНД, немачког Института за европску политику и Министарства одбране Републике Немачке који су класификовани под „поверљиво“ и „тајно“, као и да је данас од стране ЕЦСД упућен званични допис и позив порталу Викиликс да објаве све информације којима располажу, а које су везане за Србију, односно, Косово.

Документи који су објављени су Извештај БНД-а о Косову и Студија о сектору безбедности на Западном Балкану ИЕП-а и Министарства одбране Републике Немачке, а датирају из 2005. и 2007. године и пружају тајне и поверљиве информације БНД-а о криминалним активностима и мафијашким клановима шиптарских лидера, као и њиховим личним везама и везама ОВК са страним обавештајним службама.

Ови документи су пре пар година у јавности заташкани деловањем БНД-а кроз негирање аутентичности истих, пласирањем дезинформације да оригинални документ Извештаја БНД-а о Косову из 2005. године садржи 67. страна, уместо 25, што је резултирало успешно спроведеном акцијом уклањања ових докумената са интернета.

Међутим, специјализовани портал који се бави оваквим документима – Викиликс, накнадно је објавио преписке и писане претње највиших званичника БНД-а упућене тиму овог портала и другим медијима у току акције уклањања докумената са интернета, што, како портал Викиликс, али и лично сам Жулијан Асанж у неколико ауторских текстова, истиче као јасан доказ да је реч о оригиналним документима.

Ови документи су били успешно уклоњени са интернета деловањем немачке обавештајне службе БНД, али их је портал Викиликс недавно опет објавио, те их овде чинимо доступним јавности са циљем стављања истих у фокус због актуелног извештаја Савета Европе и европског известиоца Дика Мартија.

ЕЦСД су данас упутили званични допис тиму Викиликс са захтевом и молбом да објаве све дипломатске депеше, преписке и документе везане за Косово, односно, Србију, америчку амбасаду у Београду и Приштини, за ОВК и за Хашима Тачија, којима располажу, а са циљем потпунијег расветљавања улоге иностраних и домаћих фактора у деловању шиптарских терориста и у стварању лажне нарко-државе Косово.

БНД Извештај о Косову из 2005. године (VS – Vertraulich – Amtlich geheimhalten / confidential – keep secret officialy)

ИЕП (БНД) Извештај о Косову из 2007. године (Secret)

Претње упућене од стране званичника БНД-а (пример)

ЕЦСД (Европски Центар Српске Дијаспоре)

4 replies »

    • Pa cita se kako je napisano na nekom jeziku-tj. po pravilu tog jezika…da li se cita po aljbanski npr engleski,francuski, nemacki i ruski ili srpski. Hajde citaj Puma cirilicno ili kappa…

      Свиђа ми се

  1. Договориће се кримоси са кримосима, јер је криминална Немачка за сада јача од Тачијевог „Косова“!

    Свиђа ми се