ВЕРА

Учесници Крсног хода – „Испоставило се да је наш главни непријатељ био председник Србије Николић који је захтевао да се Крсни Ход што пре заврши“ (видео)


Прес-конференција о Крсном Ходу

 

10.11.2013.
Превод и транскрипт – СРБски ФБРепортер

06.11.2013. у Словенском Центру одржана је Прес-конференција о Крсном Ходу по Србији чији је циљ био долазак на    Косово и Метохију. Крсни Ход је иницирао Православно патриотски покрет за уједињење православних словенских народа под покроитељством преподобног Сергија Радоњешког и Светог Николаја Српског.

Ekaterina

Обраћање Јекатерине Васиљевич:

Драга браћо и сестре,

Крсни Ход у Србији је завршен. Крсни Ход је био посвећен 900-годишњици династије Немањића и био је под покровом Царице Небеске. Било је много искушења и препрека, али слава Богу, Крсни Ход је успео и сви учесници, и Руси и браћа Срби су се овде окупили да захвалимо Господу Боху за милост која нам је указана.

Крсни Ход је обишао Света места која су везана за Светог Симеона Мироточивог и Светог Саву Српског.  Крсни ход је завршен на Косову и Метохији. Манастиру Пећка Патријаршија предата је на поклон икона Пресвете Тројице коју је иконописао руски уметник Николај Рјабов. Њу је на крсном ходу носио сам уметник и донета је на дар српском народу у име руског народа у част јединства словенских православних народа и у као укрепљење косовским Србима који су се нашли у веома тешкој ситуацији.

Обичан народ је нас, ходочаснике, дочекивао изузетно, срдачно. Најупечатљивији моменат је како су нас дочекивала деца. Мала деца би нас окружила, ишла заједно са нама, носила заставе, иконе… то је заиста представљало прослављање духа православља.

Наравно, нису нас дочекала само деца, већ и одрасли у Лешку, Лепосавићу… Веома упечатљив меменат био је прелазак косовске „границе“. На „граници“ су нас зауставили, ту смо били три сата, стајали и молили се… молили се Царици Небеској, молили се Господу Богу, молили се Животворном Крсту… и заиста, нико чак није веровао да је могуће прећи Крсним Ходом „границу“ која је вештачки направљена од стране власти Србије.

Председник Николић је потписао одвајање Косова и Метохије, те свете земље, од централне Србије. То је било у априлу месецу и то је нешто што православна свест не може да појми… Ми смо били тамо и ту „границу“ је требало да прођемо.

На граници су стајали Албанци, тј. албанска полиција којима је Крсни Ход био потпуно непотребан и тешко је било чак замислити да ћемо са заставама и иконама прећи „границу“. По милости Божјој успели смо. Албанаска полиција је схватила да нећемо одустати, да немамо чак ни превоз, ми смо дошли пешке… наше ствари су биле у манастиру који је веома далеко и свима је било јасно да нема повратка назад и да можемо ићи само напред.

А на другој страни су нас већ чекали Срби. Они су нас дочекали ноћу, касно и такође су се молили.. И први ко је дошао да целива крст и иконе био је човек са својом ћерком. Они су учинили земни поклон. То је био такав поздрав од стране косовских Срба који нас је дубоко дирнуо. Сви су били веома озбиљни, ми смо схватали сву одговорност и опасност у којој се налазимо. И сви смо били спремни на сваки исход – свако од нас је био спреман чак и поћи у смрт јер је јасно да се  од непријатеља православља не може очекивати милост.

Тако се десило да су Албанци највише били заинтересовани за нашу безбедност (што су нам касније рекли наши амбасадори у Приштини) јер су током 3 сата вођени веома озбиљни преговори од стране наших представника на Косову и Метохији, тј. представника амбасаде.

Испоставило се да је наш главни непријатељ био председник Србије Николић који се обратио руској страни са захтевом да се наш крсни Ход што пре заврши зато што је тамо требало да се одрже албански избори. А Албанци су требали да изаберу представнике своје власти и требало је да покажу целом свету да си они мирољубиви, толерантни према свим људима, и није им било у интересу да се са нама нешто деси.

И десио се такав апсурд – да су Албанци били заинтересовани за нашу безбедност а да политичке снаге Србије нису желеле наше присуство јер се налазе у савезу са НАТО-вцима и практично испуњавају (њихову) вољу.

Слава Богу, Крсни Ход је после тронедељног хода по Србији прешао ту „границу“, нас је сачекао народ и ми смо на Косову и Метохији боравили два дана. Након тога нам је, на жалост, било забрањено да се крећемо даље Крсним Ходом и ми смо ишли аутобусом.

Манастиру Драганац поклонили смо Покајнички Крст који је стигао у Србију још 18. јула на дан Царских мученика. У манастирима су нас дочекивали веома радосно са звонима. И у Пећкој Патријаршији где се налази двадесет сестара и игуманија Февронија, деведесетогодишња старица. Они су нас дочекали веома срдачно. И такође у манастиру Драганац дочекали су нас са црквеним звонима без обзира на то што су около Албанци, непријатељи православља и та небеска звона су се огласила освећујући Косово и Метохију.

Линк за остале видео снимке са прес – конференције.

________
Извор: Юлия Юлия.

ПОВЕЗАНИ ТЕКСТОВИ:

Ексклузивно – Николић и Теодосије опструисали руски Крсни ход по Србији у част 900 годишњице династије Немањића! (видео)

Разговор учесника руског Крсног хода са оцем Николајем – Па, ви сте били на савести владики Теодосију, због тога је он и према вама, православним Русима, показао негостољубље (видео)

5 replies »

 1. Не, брате Саша!Ниси у праву.
  Они нису могли да се обрате никомдругом, до официјелној хијерархији!
  КОме да се обрате!
  А Крсни ход је изнад наших јадних епископа, председника,власти уопште.
  Крсни ход има много већу димензију од наше јадне ситуациије.
  Крсни ход је благослов Пресвете Богородице, Царских Мученика, Светога Саве, Светога Симеона, Светога Владике НИколаја,Светог Сергија Радоњешког!
  Немојмо мешати узвишене потезе са нашом бедом!
  Крсни ход је и дошао због наше беде!Духовног посрнућа.
  Хвала браћи Русима на свему. Бог је изнад нас.Крсни ход је обавио своју мисију.
  То је најважније!Поздрав брате Саша.

  Свиђа ми се

 2. Мислим….Ушли су манастир код мати Февроније и обишли остале манастире а “благослов“ за то су добили од екуменисте и оцеубице теодосија-будућег кардинала косовског,“благослов“ за “крсни ход“ кроз Србију су добили од екуменисте и паписте иринеја -“патријарха-кардинала“……мислим…..заиста је Свети Дух био присутан све време !

  Свиђа ми се

  • ….и да заиста су били у милости и под покровом Царице Небеске,јер да није тако било прошли би много горе него што јесу јер се са добијеним “благословом“ од стране издајника православља у КРСНИ ХОД а у име НЕМАЊИЋА и Светог Саве не иде. То је ругање Светом Сави и Немањићима ! Знам да то није била намера браће и сестара из Русије али чињенично то је на крају испало тако !

   Свиђа ми се