БАРИКАДЕ

ОВО ЈЕ ИСТИНА – МИП Руске Федерације: Припадност Косова и Метохије Републици Србији ФИКСИРАНА ЈЕ РЕЗОЛУЦИЈОМ СБ УН 1244 КОЈУ НИКО НИЈЕ УКИНУО!


ОВО ЈЕ ИСТИНА – МИП Руске Федерације: Припадност Косова и Метохије Републици Србији ФИКСИРАНА ЈЕ РЕЗОЛУЦИЈОМ СБ УН 1244 КОЈУ НИКО НИЈЕ УКИНУО!

На званичном сајту Министарства иностраних послова Руске Федерације можете погледати последњу конференцију за штампу одржану 08. новембра 2013, на којој је на новинарска питања одговарао званични представника овог министарства Александр Казимирович Лукашевич. Једно од питања било је како Русија коментарише догађаје, односно изборе на Косову и Метохији, где је руски званичник јасно рекао да Русија има „принципијелну позицију о припадности Косова Републици Србији“ и да је она што се Русије тиче „фиксирана Резолуцијом СБ 1244, коју нико није укинуо“.

За читаоце СРБског ФБРепортера наши преводиоци су посрбили само део који се односи на Косово и Метохију(почиње 28:38), а разлог је вест која се појавила на више информативних портала, о изјави коју је наводно дао представник МИП-а за Косово и Метохију Пјотр Иванцов и „позвао Србе да учествују на изборима“ а коју је пренео и РТС и Танјуг као изјаву Александра Вулина, а неки се позивају и на Канцеларију за КиМ (на чијој страници ни јуче ни данас нема ове вести, као ни на страници агенције Бета коју неки други наводе као извор).
Фотографије објава НАВОДНЕ ИЗЈАВЕ КОЈА НИЈЕ НИГДЕ ЗАБЕЛЕЖЕНА ОСИМ ДА ЈЕ ЗАБЕЛЕЖЕНО ДА ЈЕ ВУЛИН РЕКАО дајемо после транскрипта дела прес-конференције званичника МИП-а РФ о Косову и Метохији. 

13.11.2013. ФБР РЕДАКЦИЈА, приредила Биљана Диковић

Лукашевич званичник МИД Руске Федерације

На сајту МИП-а Руске Федерације ово је последња званична изјава овог министарства о Косову и Метохији, односно Србији. Нема других информација о изборима ни ових дана, када су посете руских званичника Србији на сајту амбасаде Руске Федерације осим оних о економској и војној сарадњи, Јужном току и осталим питањима…

Следи транскрипт дела конференције који се односи на Косово и Метохију, односно Србију:

Српско информациона агенција Бета новости: Имам питање за Вас које је наравно везано за изборе на Косову. Како Русија оцењује те изборе и такође иницијативу депутата Праведне Русије да се избори прогласе нелегитимним.

Лукашевич: Који депутат?

Новинар: Јермољајев. Он је чак рекао да ће 12. новембра иницирати гласање у Думи поводом резолуције којом би прогласили те изборе (нелегитимним).

Лукашевич: Знате… Депутатску част остављам савести депутатскиг корпуса… и тог депутата конкретно. Нећу много рећи али ћу рећи суштину – 3. новембра на Косову је одржан први круг локалних избора као резултат договора између Београда и Приштине и први пут се за Србе из северног дела покрајине избори организују у складу са косовским законодавством. Њихова организација је била поверена ОЕБС-у. Руководство Србије је позвало локалне Србе да узму активно учешће у изборима… како је то испало, сви су добро видели… На жалост, процес гласања на северу Косова био је нарушен противправним акцијама екстремиста који су уништили 3 изборна места у северној Митровици. Провокације су биле и у другим местима и ОЕБС је с тим у вези био принуђен да евакуише своје љиде и 2 сата раније су затворена бирачка места.
О новонасталој ситуацији су расправљали 6. новембра у Бриселу премијер Владе РСрбије Дачич и такозвани премијер владе Косова Тачи. Донето је решење о понављању гласања 17. новембра ове године на та три поменута места. У осталим деловима покрајине слични инциденти нису примећени.
Мислим да ће бити још коментара јер процес није завршен, али нашу принципијелну позицију о припадности Косова Републици Србији добро знате и она је фиксирана Резолуцијом СБ 1244 коју нико није укинуо. Хвала.

***

И ЕВО, ОВО ЈЕ ЗВАНИЧНИ СТАВ РУСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ: ПРИНЦИПИЈЕЛНА ПОЗИЦИЈА О ПРИПАДНОСТИ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ, КОЈА ЈЕ ФИКСИРАНА РЕЗОЛУЦИЈОМ САВЕТА БЕЗБЕДНОСТИ УЈЕДИЊЕНИХ НАЦИЈА 1244 КОЈУ НИКО НИЈЕ УКИНУО.

ДА РЕЗИМИРАМО И СТАВИМО ТАЧКУ НА НЕКЕ ОЧИГЛЕДНО НАМЕРНЕ ДЕЗИНФОРМАЦИЈЕ КОЈЕ СЕ ПЛАСИРАЈУ У СРБИЈИ И КОЈЕ, ПОСЛЕ ОВОГА МОЖЕМО СМАТРАТИ НЕТАЧНИМ, ОДНОСНО ОКВАЛИФИКОВАТИ КАО ЛАЖ.

ТАНЈУГНИЈЕ ИСТИНА…

***

TANJUG SAJT

И РТС – НИЈЕ ИСТИНА…

RTS

СЛОБОДНА ЕВРОПА – НИЈЕ ИСТИНА…

SLOBODNA EVROPA sajt

***

НЕКИ ОД САЈТОВА наводе БЕТА агенцију као извор, а на БЕТИ ТЕ ВЕСТИ ЈУЧЕ НИЈЕ БИЛО, ево фотографије вести са њиховог сајта:

БЕТА – НЕМА ВЕСТИ О ИЗЈАВИ ПЈОТР ИВАНЦОВ-а

beta sajt nema vest o izjavi Rusa

НЕКИ ПОРТАЛИ СУ ОБЈАВИЛИ ОВУ ВЕСТ па је после ПОВУКЛИ са сајта, један од њих је портал Евроазија.инфо, који је чак пласирао са датумом 12. новембар 2000, и они наводе агенцију БЕТА као извор…

EVROAZIJA SAJT O IZBORIMA

3 replies »