ДРУШТВО

НАЈНОВИЈИ притисци у Косовској Митровици! Укидају социјалну помоћ трудницама и беспомоћним лицима АКО НЕ ГЛАСАЈУ ЗА ПАНТИЋА!


15.11.2013.

Редакција ФБРепортера: Дошли смо до сазнања о најновијим облицима стравичног притиска који (анти)српска власт врши над Србима на северу Косова и Метохије покушавајући силом, уценама и претњама да их натера не само да изађу на шиптарске изборе, него и да гласају за кандидата кога су им они „зацртали“ – Крстимира Пантића!

Ucena***

15.11.2013. 21:30

Пре сат времена звони ми телефон, зове ме моја социјална радница (социјалу примам као трудница без посла тек 2 месеца иако имам право од првог дана) и обавештава ме да у недељу у 12:30 МОРАМ да дођем у канцеларију социјалне службе и да гласам за Крстимира Пантића. Да ћу добити помоћ, нешто новца (није рекла цифру) мало шећера, зејтин, брашно. Да је нама држава обезбедила ту помоћ и ми морамо да то поштујемо, и да гласамо за Панта –  речи су те раднице. Уколико не гласам, бићу скинута са списка социјалног примања! На шта сам јој наравно рекла да ја своја права знам и да ми не пада на памет па и по цену да ми и ту цркавицу од које живим скину!

Ето – рече ми – ја само радим свој посао, мени је наређено свим корисницима то да јавим…
И тако ја у деветом месецу трудноће, будућа самохрана мајка, остадох без усраних 7000 социјалне помоћи и основних права јер нећу да гласам за смрдљивог Панта! Па ви видите где ми живимо!

Тако се гласање решава – преко трудница и беспомоћних који зависе од социјале!!!

Мојима су исто претили отказом. Тата рекао: дај ми отказ али мораћеш испред мог адвоката да ми потпишеш разлог зашто добијам отказ. Рођака исто отерала шефицу у ПМ.

У понедељак треба да буде исплата социјалне помоћи за октобар месец, видећу да ли ће ми стопирати Ако буде тако, не знам… нешто ћу морати да предузмем…

***

16.11.2013. 12:45

Редакција СРБског ФБРепортера: Ово невиђено насиље над овом храбром Србкињом, будућом мајком која у најскорије време чека бебу, покренуло је лавину протеста. Многи су јој понудили помоћ и заштиту. Ово је један од коментара: „Храбра жена. Благо детету које ће такву мајку има. Ако Господ Бог да, процветаће Србија и сва њена деца.

Преносимо њене речи након нашег данашњег разовора:

„Многи су ми већ писали и јако сам захвална. Чињеница је да неће смети тек тако да ми укину примања, то су само претње у празно, ако и укину тужићу их јер не смеју то да раде. Бићу ја добро, не плашим се ја, па сви смо ми преживели и инфлацију и шта све не, па живи смо здрави смо, биће хвала Богу и за мене и за бебу. Овде се ради о претњи и уцени, срамота, знате ли колики је списак социјално угрожених, тешко болесних који примају ту помоћ, свима се претило, нисам једина, дно дна, потресло ме је то што не презају ни од чега и ни од кога, чекам, знам да ће ми Пантић послати гориле да ме упозори као што је свима који су нешто рекли и урадио, али волела бих да их пошаље, ту би му био крај.
Ја једино што тражим од Вас је да не дозволите да се ово не чује и да остане на томе како сам се само пожалила. Након избора заборавиће се и мој и свачији случај, знам ја то, као и увек, али ја нисам неко ко ћути, била сам рањавана на том мосту, лично га бранила са својим суграђанима. Без посла сам јер нисам хтела ни у једну партију, не плашим се, шта буде биће. Али заиста више не сме да се ћути!“
Верујте да ми је један једини циљ само – а то је да народ види, да чује, ако сам ја у свом овом лудилу устала и побунила се по цену да ми и прете и да ме оставе без помоћи могу и они! Да наша судбина зависи од нас! Свако треба, да извинете, за своје д**е да устане!

______
Извор познат редакцији