All

Шиптари поставили бомбу на дечије игралиште, српски медији нису објавили због избора?


„ПОЗИТИВНЕ“ ПОСЛЕДИЦЕ ИЗЛАСКА НА ИЗБОРЕ, НИСМО ДУГО ЧЕКАЛИ

Извор: Светосавски националисти Косова и Метохије
Аутор: Јелена Радевић

mina_Nacionalni_park_Una_813549126

Из Фото архиве

У Прилужју, највећем српском селу са око 3.000 становника које се налази између Приштине и Косовске Митровице у суботу 16. новембра на сеоском игралишту експлодирала је једна нагазна мина коју је активирало теле које је нагазило и одлетело у ваздух, а кратер од експлозије у земљи је био чак пола метра. Великом срећом избегнута је трагедија јер на том игралишту многобројна деца из села свакодневно играју фудбал.

Приликом вршења увиђаја од стране полиције на терену су пронађене још 4 нагазне мине, које су највероватније постављене претходне ноћи. Није тешко претпоставити да су то учинили арнаутски злочинци, а са циљем да се српском народу зада ударац тамо где највише боли, у српску децу и нејач. Парадокс свега је да се сеоско игралиште налази тик поред полицијске станице.

А што је највећи проблем, у јавности се о овом догађају не пише ништа, па ни у српским јавним гласилима. Замислите само да се то догодило у неком албанском селу у околини Прешева …

Да ли би се тада ћутало!?

***

Шиптари поставили бомбу на дечије игралиште, српски медији нису објавили због избора!

19. новембар 2013. Србин.инфо

mina

У селу Прилужје надомак Вучитрна, у суботу око 13 часова мештани овог села открили су да је у близини спортског игралишта постављена нагазна мина на коју је, срећом,  нагазила крава. У том тренутку, као и сваког дана, на игралишту је било пуно деце, рекао је, за програм Радио Грачанице,  доскорашњи председник општине Вучитрн Зоран Ракић.

„У суботу око 13 часова, поред полицијске станице у близини фудбалског стадиона  експлодирала је експлозивна направа у тренутку када је на њу нагазила крава. Експлозивна направа је по свим сумњама намерно постављена од стране албанских екстремиста, да би заплашила народ на подручју Прилужја“, наглашава Ракић.

Ракић сматра да је експлозивна направа постављена зато што су мештани Прилужја били против изградње моста у Прилужју који ово село спаја са суседним албанским селима.

На увиђај је дошла и регионална полиција из Косовске Митровице и форезичари који су узели узорке, али се за сада још увек незна о каквој експлозивној направи се ради, прича Ракић.

Зоран Ракић, који је и мештанин овог села, каже да се на игралишту у чијој је близини постављена експлозивна направа свакодневно од јутра до мрака играју деца.

————

ПОВЕЗАНИ ТЕКСТОВИ:

У Прилужју на сеоском игралишту експлодирала мина (ФОТО)