ДРУШТВО

СНП НАШИ: Патријарх Иринеј је погазио Устав Републике Србије


3 replies »

 1. Анатема , свим изродима и издајицама рода СРБског…и Православне вере, светоСавског-Немањићког завештању рода Нашег. +

  Свиђа ми се

 2. Хвала Нашима за све што раде за свој народ. Нема сумње да су урадили и да раде много. Али кад је у питању однос СПЦ према свом народу и Космету, онда потписујем све што је Срђан написао.

  Свиђа ми се

 3. Господо ”Наши”, врх СПЦ уопште не ”одлаже разјашњавање става по питању овог горућег кључног питања од историјског, али и духовног, значаја за српски народ” – Синод СПЦ је одавно исказао свој став (за оне који имају очи, наравно). На страну спорадична млака ограђивања од разних бриселских споразума, кад је управо Синод СПЦ задао одлучујући ударац без којег бриселска капитулација не би била могућа. Наиме, свима је било јасно да је после повлачења српске војске са КиМ Епархија рашко-призренска у лику епископа Артемија била једина делотворна српска институција тамо, и као таква имала велики утицај на стање на терену. Наши непријатељи то су одлично знали, те су и ударац задали са те стране – тојест преко својих сателита из врха СПЦ. Тиме се Синод СПЦ јасно изјаснио коме и како служи. Дела сервилног Теодосија управо показују став врха СПЦ по питању КиМ. Када Теодосије допушта састанак врха НАТо пакта у Пећкој патријаршији – то је став и Синода СПЦ. Кад Теодосијево свештенство узима документа ”републике Косово” – то је став и Синода СПЦ. Кад се Теодосије улизује шиптарским, америчким, НАТО, ЕУ и којим све не пробисветима, то је и став Синода СПЦ, јер они су га и поставили на то место и никад се нису оградили ни од једног његовог недела.
  Чини се да ова и сличне иницијативе само прикривају деловање и саучесништво врха СПЦ, јер нам исте представљају као неме посматраче, а заправо су активни учесници потпуне издаје и предаје Космета.

  Свиђа ми се