ВЕСТИ ИЗ СВЕТА

ДА ЛИ ОВО ЧЕКА И НАС У СРБИЈИ: Канадска аутохтона овца се намерно убија од државе! (видео)


ДА ЛИ ОВО ЧЕКА И НАС У СРБИЈИ: Канадска аутохтона овца се намерно убија од државе! (видео)

„Канадска стара овца. Погледајте шта раде они који су непријатељи здравог живота. Добар пример на коме можемо да учимо.“ – пише на порталу СВИ У СЕЛО. ДОДАЈЕМО ПИТАЊЕ: ЧЕКА ЛИ ОВО И НАС УСКОРО?

21.11.2013. sviuselo, ФБ страница Save Our Shrops – ShropshireSheep.org, за ФБР приредила Биљана Диковић

Montana Jones

Ја нисам криминалац. Ја сам пастир, фармер и писац који се бавио одржавањем ретке врсте Схропсхире (Shropshire) оваца задњих 12 година, као и узгајањем неколико других аутохтоних врста стоке (раса) и поврћа задњих 30 година.

Онда се Канадска агенција за инспекцију хране непозвана окомила на мој живот, на моју фарму заувек мењајући њихов правац (курс). Да би утврдили да ли су здрави убили су моје прелепе овце и њихову нерођену јагњад. Били су здрави!

shropshire-ram-lamb-82s_1

Сад су мртви!

ЦФИА (Агенција за инспекцију хране Канаде) и Министарство пољопривреде игнорисало је преко 5.000 људи који су потписали петицију да се убијање заустави. Масакр моје ретке аутохторне врсте резултирало је смањењем Схропсхире (Shropshire) популације на мање од 80 чистокрвних женки у целој Канади.

Домино ефекат откад су се они појавили је поражавајући, од њихове прве инвазије (упада) све је нагло кренуло низбрдо. Стално понављам себи „Има и горих ствари“, држи се и не одустај.

ЦФИА је оптужила мене, фармера активисту за сирово млеко Michael Schmidt и још двојицу са бројним криминалних оптужбама укључујући и заверу, јер наводно смо хтели да спасемо канадску аутохторну врсту оваца.

Сад немам никакве приходе, нити превозна средства, а и борим се против депресије и посттрауматског стреса. Прети ми одузимање имовине и невероватних 100.000 долара накнаде адвокату за одбрану на предстојећем (криминалном) суђењу. Ако будем осуђена, суочавам се са 12 година затвора и новчаном казном од 1,5 милиона долара.

Montana Jones 1

Није лако признати, али понос на страну – неопходна ми је помоћ.

На свима нама је да променимо ову неразумну политику која спречава слободу пољопривреде и хране, и уништава наш пољопривредни биодиверзитет. Морамо заштити наше аутохтоне врсте животиња, наше аутохтоно семе, моју фарму … остале мале фарме.

Ово суморно поглавље у мом животу је само детаљ (ситница) – не желим да одустанем само зато што ми је хладно или што сам (финансијски) пропала или што ме је влада прегазила. Усправно стојим, упркос њима.

Montana Jones 01

Ако изгубим фарму – они побеђују. И, то би било само још једно у низу многих њихових недела (злодела).

Молим Вас помозите ми да сачувам свој дом и да одржим своју фарму. Свака Ваша помоћ, ма колико мала, ће направити разлику.

Уз Вашу помоћ, удахнимо поново живот на овој фарми.

Хвала Вам пуно… ширите ову причу даље.

Целу причу можете пронаћи на ShropshireSheep.org/FarmedAndDangerous ili na Save Our Shrops Facebook Page.
ПОТПИСЕ ПРИКУПЉАЈУ И ДАЉЕ НА СТРАНИЦИ ЗА ПЕТИЦИЈУ.

са сајта стоп

***

Монтана Џоунс (Montana Jones) је на Јутјуб поставила своју причу, као апел за помоћ да се заустави убијање канадске аутохтоне овце… (http://youtu.be/WBN7cglGpNQ)

Извор и више инфо на http://shropshiresheep.org/FarmedAndDangerous/