ДЕШАВА СЕ...

СНП НАШИ: Видео доказ како полиција крши слободу кретања грађана


СНП НАШИ: Видео доказ како полиција крши слободу кретања грађана

Полиција је 16. новембра у Рашки ухапсила шефа Информативне службе СНП НАШИ Игора Маринковића како би га спречила да извештава са избора у Косовској Митровици под лажном оптужбом да је „нелегално покушао да пређе административну линију“.

EКСКЛУЗИВНО: ВИДЕО И АУДИО СНИМЦИ КОЈИ ДОКАЗУЈУ КРШЕЊЕ СЛОБОДЕ КРЕТАЊА АКТИВИСТИМА СНП НАШИ КОЈИ СУ 16. НОВЕМБРА КРЕНУЛИ У КОСОВСКУ МИТРОВИЦУ.

22.11.2013. ФБ страница и електронска пошта СНП НАШИ 

Igor Marinkovic
Полиција је више пута заустављала возило са активистима СНП НАШИ упозоравајући их да неће моћи да оду на КиМ и да им неће бити дозвољено да прођу даље од места Ушће. Полицајци су обавестили активисте СНП НАШИ да им је достављен списак људи које не смеју да пропусте на Косово и Метохију, али нису ни сами знали по ком основу треба да задржавају те људе.

Маринковић који је у међувремену избегао полицијску патролу у Ушћу и другим возилом стигао до Рашке ухапшен је на магистралном путу Рашка-Нови Пазар док је ишао ка административном прелазу Брњак. Маринковић је неколико сати задржан у полицијској станици Рашка да би рано ујутру био пуштен и уз полицијску пратњу враћен у Београд. Патрола која га је ухапсила била је пета патрола која га је те вечери зауставила.

СНП НАШИ сматрају да је реч о класичном кршењу Устава Србије и ускраћивању слободе кретања. СНП НАШИ захтева од премијера Ивице Дачића и потпредседника Владе Александра Вучића да објасне ко саставља спискове грађана Србије којима треба ускратити слободу кретања и по ком законском основу.

Информативна служба СНП НАШИ

Погледајте видео доказ (http://youtu.be/Usyw0IFI-iA)

А сада погледајте и шта је тог дана (17.11.) када су одржавани тачијеви избори на Косову и Метохији) рекао Игор Маринковић, који је и новинар инфо-редакције ове организације кога су зауставили да не оде на КОСМЕТ ДА НЕ БИ ОМЕТАО ШИПТАРСКЕ ИЗБОРЕ, ЗАДРЖАН ОД СТРАНЕ ПОЛИЦИЈЕ СРБИЈЕ (!?)
(ПРИВЕДЕН ИГОР МАРИНКОВИЋ – НАШИ (КОСОВСКИ ИЗБОРИ 17 НОВЕМБАР http://youtu.be/n2RMyTZczb0)