ДЕШАВА СЕ...

СРБски ФБРепортер: Књига Петера Маха „Како иступити из Европске уније“ за вас у пдф. формату


СРБски ФБРепортер: Књига Петера Маха „Како иступити из Европске уније“ за вас у пдф. формату

peterMax

Поштовани читаоци СРБског ФБРепортера, наш сарадник Димитрије Марковић послао нам је књигу „Како иступити из Европске уније“ чешког економисте и политичара Петера Маха коју је он превео, у пдф. формату. Најлепше хвала господину Марковићу на овом дару у наше и ваше име.

Петер Мах, Како иступити из ЕУ – ПДФ

22.11.2013. за ФБР приредила Биљана Диковић

  • Петер Мах  (Petr Mach) je економиста и политичар.
    Предаје економију на Високој школи финансија и администрације и Високој школи економије и менаџмента у Прагу. Председник је Странке слободних грађана. Био једугогодишњи саветник председника Вацлава Клауса, и директор Центра за економију и политику. Издао је 2010. године књигу „Како иступити из Европске уније“ у којој је дао закулисна сведочанства процеса усвајања Лисабонског уговора. Била је брзо разграбљена и сада је доступна само у електонском издању. Из разлога што интересовање читалаца за штампану верзију траје, аутор се одлучио да припреми друго издање – ово које се налази пред вама. Упркос протеклом процесу промена није било потребе да се на претходном тексту из 2010 године промени ни слово. За разлику од првог издања је књига ипак допуњена са два потпуно нова поглавља: о настанку европске дужничке уније и поглавље у којем Петер Мах предлаже конкретан изглед уставног закона о уравнотеженом буџету. Књига представља богату документацију преговора са Европском унијом од уласка Републике Чешке у ЕУ до данас. Аутор наводи низ изненађујућих, на појединим местима чак скандалозних изјава највиших чешких и европских представника.

„Ову књигу препоручујем не само онима који се интересују за политику, већ и онима које интересује економија или право. Верујем да ће вам ова књига помоћи да схватите сву бесмисленост тезе да „Европска унија нема алтернативу“. Усталом, и сам назив већ говори довољно – „Како иступити из ЕУ“.
Сви заинтересовани за штампану верзију књиге могу ми се јавити поруком, или на e-mail dimitrije.markovic@ymail.com

Срдачан поздрав, Димитрије Марковић

2 replies »