Биљана Ђоровић

Биљана Ђоровић: Велимир Абрамовић о свету, Србији, Николи Тесли, тајним друштвима, Астани и философији Новог поретка (1)


Биљана Ђоровић: Велимир Абрамовић о свету, Србији, Николи Тесли, тајним друштвима, Астани и философији Новог поретка (1)

Поштовани читаоци СРБског ФБРепортера, пред вама је разговор који је 2011. године урадила новинар Биљана Ђоровић са Велимиром Абрамовићем.
Професор др Велимир Абрамовић  рођен је 1952. у Београду, Србија. Објавио је 1967. збирку песама „Емсеп“, издавач “Нолит”, Београд; 1981 збирка песама „Мале песме“, издавач “Спектар”, Загреб; 1985. докторска дисертација: “Проблем непрекидности у природној философији Лајбница и Бошковића”, Универзитет Кирил и Методиј, Скопје; 1989. је  професор “Теорије филма” на Универзитету уметности у Београду; 1990. професор “Концепције Времена, Простора и Материје у философији и природним наукама” у Центру за мултидисциплинарне студије Универзитета Београд. Године 1992. оснива и главни уредник је научно-философског часописа “Теслиана”; 2001. оснивач приватне философске школе “Институт за Науку о Времену” у Барајеву, Србија; 2003. уредник је научног и философског часописа  Делпхис, Москва; 2004. постаје стални члан Руског Интердисциплинарног Темпоролошког Семинара, Државни универзитет Ломоносов, Москва. Од  2004. до 2007. је  декан факултета “Академија уметности” у Београду. Године 2009. објавио је Монографију о Николи Тесли “Светлост која се никада не гаси” у издању Православне речи из Новог Сада.

У оквиру руског Интердисциплинарног темпоролошког Семинара, који обухвата заједнички рад 17 катедри на Ломоносову и бави се природом времена у најразличитијим аспектима, октобра месеца 2011. године професор Велимир Абрамовић одржао је предавање на тему „Објашњење математичке методе и побијање физичких закључака Ајнштајнове електродинамике тела у кретању“, популарно назване Специјална Теорија релативности. Ово је већ друго Абрамовићево предавање на Ломоносову. Прво је одржано 2003, такође у октобру, под насловом „Увод у онологију времена“. То је  уједно било и прво предавање на Ломоносову икада одржано на српском језику, уз превод.

Разговор никако не пласирамо као промоцију било чега, већ сматрамо да је веома важан због тога што даје неке нашој јавности непознате информације о Србији, новом времену које се већ увелико догађа у свету, у свим областима… Поставићемо га у форми фељтона у неколико делова а да бисте га лакше читали и разумели информације које даје…

26.11.2013. Разговарала: Биљана Ђоровић, за ФБР приредила Биљана Диковић

velimir-abramovic-L2

Професор Абрамовић који је „вођен из дна космоса средишњим архетимпом мистичне светлости“ велики део свог стваралачког бића посветио разумевању рада и живота Николе Тесле, изузетан је познавалац и езотеријских друштава. Крајем 2010. године боравио је у Астани, граду кога називају главним градом светске масонерије у 21.веку, на „Светском Форуму Духовне Културе“, на коме су се у организацији председника Казахстана, Нурсултана Назарбајева, износили предлози за културно-религијску основу Уједињеног човечанства под владавином Светске владе.

1. Професоре Абрамовићу, ко сте Ви, чиме се заправо бавите и зашто?

По националном опредељењу ја сам космички патриота, што ме битно разликује од космополите, јер волим космос и природу, а не људске градове, ма како да су естетски привлачни. Мој истраживачки рад је у суштини веома једноставан. Засновао сам оригиналну грану Метафизике, Онтологију Времена, која Време сматра Бићем Света. У проучавању, Онтологија Времена полази од несумњиве чињенице да је садашњост не само једино време људског искуства (од како се роди, па до смрти, човек у искуству има искључиво садашњост), већ и једино физичко време (простор, енергија и материја постоје искључиво у константној садашњости). Из овога следи математизирање времена, то јест произилазе математички модели вечне садашњости проверљиви физичким експериментима и непосредно применљиви у остварењу научног циља: свесној контроли дејства времена у физичким и биолошким процесима.
Радим на теоријском предлогу физичарима: Основи науке о Времену, да бих конструисао времеплов, апарат за трансформацију наше садашњости у било коју жељену алтернативну реалност, укључујући и оне измишљене, уметничке, које пре никада нису постојале. Реч је о контролисању временске координације, коју рачунски омогућавају број π  (пи) и непрекидна пропорција, такозвани златни пресек.


2. Где сте путовали у октобру 2010. године ?

Ви сте заиста одлично обавештени, што и приличи вашем ратничко-филозофском духу. Од 18  до 23 Октобра 2010. провео сам пет дана у Астани*, новосаграђеном главном граду Казахстана, на Светском Форуму Духовне Културе, који је организовао њихов надахнути председник Нурсултан Назарбајев. Како сам тамо чуо, прави инспиратор скупа била је његова руска супруга, оперска певачица, сопран, блиска руској масонерији.

Велелепан слободно-зидарски град Астана подигнут је у голој степи, на месту где је по татарском предању била јурта Џингис Кана. Састоји се само од палата и предвиђен је за шест милиона људи, али за сада ту живи само око милион Татара и других азијских народа. Парламент се састаје у свевидећем оку, које је врх стаклене пирамиде, високе 179 метара (Кеопсова има 166 метара) и ту се одлучује о будућности Евроазије. Све палате су од најбољих материјала, полудрагог камена, нарочито малахита и сафијана, којих на Уралу има у изобиљу, као и од нерђајућих метала, злата, месинга и алуминијума са титанијумским и чак иридијумским украсима. Стаклена Пирамида, као и многе друге  палате у граду дело су Нормана Фостера, оснивача архитектонског бироа за мегаструктуре у Лондону. Од дела аустралијске езотеријске делегације, два абориџинска врача, чуо сам да Саксонци сматрају да воде порекло од Татара давно досељених на Британска острва, што објашњава ко су модерни Британци, душевно – успешна симбиоза саксонског ратничко-авантуристичког племенског духа и келтско-друидске природне магије саможртвовања, као и жртвовања деце.

С обзиром да је Џингис Кан имао намеру светског уједињења и као такав владао највећом копненом империјом икада, и Нурсултан Назарбајев наставља и развија ту изворно империјалну идеју, по којој светска власт мора бити независна, изнад постојећих раса, народа и нација. На Универзитету Назарбајев, већ на свечаном улазу сусрећемо два огромна уља на платну, свако величине по 24 квадратна метра, између којих је пролаз из кога избија трака бљештаве светлости. Лево је  насликан Џингис Кан на белом коњу, окружен мртвим непријатељима, читаве хрпе њих. На платну десно је председник Нурсултан, такође на белом коњу, окружен свим највећим светским лидерима, који му одушевљено аплаудирају. Назарбајев, као и Темуђин, како су у младости звали Џингис Кана, жели да уједини Кину и Европу у јединственој политичкој идеји Евроазије. И највећа финансијска институција је истог имена: Банка Евроазије. За све наведене делатности у Казахстану новца има у практично неограниченим количинама, јер су тамо огромне резерве гаса и нафте, као и Бајонкур, космодром Руске федерације.

Astana-676x450
3. Ко вас је послао у Астану и са којим задатком сте ишли у Казахстан?

Ишао сам на формални позив казахстанског парламента као и сви остали, триста седамдест и четворо људи из целог света. Из Србије смо приватно ишли Борис Петровић, ноосферичар (ноосфера је назив за земаљску сферу ума) и ја, онтолог времена. Сврха скупа била је испитивање јединственог модела културе примереног планетарном друштву уједињеног човечанства. Свако од нас изложио је свој концепт уклапања постојећих религија и културних модела, чије разлике непрестано производе сукобе, и спорадично, велике ратове. У ствари, задатак нам је био да понудимо српско решење Светској влади, у облику Тесле.

По мом мишљењу тип религиозности који ће победити у планетарном друштву је спиритуализована наука, заснована на Светом Духу Технологије и сумерско-питагорејској математици, схваћеној као природни језик стварања наше физичке реалности. И ако је ово што мислим тачно, онда је наш највећи научник Никола Тесла без икакве конкуренције  за историјско место оснивача те научне религије, да је назовемо, ТЕСЛИАНА. Једини он од свих научника показао је неопходан духовни степен свесно научно спојивши људску душу са технологијом и светском душом, односно Космичким Духом. Јасно је да нови облик веровања за целу планету, историјски гледано, овог пута мора доћи из науке. Са тиме се потпуно сложио и овај необично важан скуп, који су сазвали руски слободни зидари да прикупе предлоге за решавање глобалне духовне кризе.

По томе што сам тамо видео и чуо, виши нивои Светске владе у сукобу су са светском потрошачком средњом класом и потпуно погрешном универзитетском науком, која је срасла са државом. Тај се финансијско-универзитетски амалгам мора разбити да би Човек на Земљи могао даље да се духовно развија.

Неопходно је одвојити науку од државе и ослободити научно мишљење од економских стега и циљева војно-индустријских комплекса разних земаља. Тек тада  ће човечанство напредовати, односно моћи да се развије како би прешло у други круг цивилизације више свести и избећи појачане природне катастрофе као одговор природе на до сада нагомилане људске грешке.

4. Делегација слободнозидарске обедијенције „Велики оријент Француске“, предвођена Великим мајстором др Гијом Арсизеом боравила је од 12. до 15. марта 2011. у Београду, где се први пут ван Француске одржао редовни састанак „Конгреса Париз 4“ и „Ложе источне Европе“. Поред др Гија Арсизеа, на челу делегата био је и актуелни гранд командер Врховног савета „Великог оријента Француске“ Жан Роберт Рагаш.
Како сте ви видите улогу тајних друштава и њихов утицај на дешавања у вези са Србијом?

После потписивања малтешког меморандума од 750 страна, које су на совјетској крстарици Горки, близу обала Малте, обавили отац Џорџа Буша и Горбачов, Србија је подељена и први пут након Јалте прецизиран је руски и амерички утицај. Маргарет Тачер томе није присуствовала, него је енглеску политику заступао стари Буш. Зато је и у Дејтону Милошевић заступао Србе из Босне, с парафом енглески оријентисаног патријарха Павла, јер је Република Српска од почетка под доминантно енглеским утицајем. По малтешком меморандуму, после кога је 1989. срушен берлински зид, Руси су на терену Србије добили одговорност за облик српске државе, то јест за друштвено уређење и економију, а Американци за границе и војску, јер је Србија придружена чланица НАТО-а још од 1953 године (уговор продужен 1983 на још 50 година). И наши академици, а не само наши лоши политичари, показују невероватну наивност, када је у питању положај Србије у свету, посебно безазлени медиокритети, политичаре који не знају да управљају јер не знају историју тајних друштава, а не знају ни историју Србије, а немају ни природног талента за политику. И поред свега, није ни мало невероватно да две стотине наших академика и назови духовника потпише текст против уласка Србије у НАТО. Они су свесни да се само тако могу неприкосновено одржавати на сцени са лошим драмама (Генерална проба самоубиства, Душана Ковачевића), преживелом поезијом (пригодни каријеристички ламент над Светим Савом Матије Бећковића), и дрвеном политичком филозофијом Добрице Ћосића, који до сржи брани енглеске интересе на Балкану, јер су га они незаслужено уздигли као књижевника, и српска јавност нема појма да је као председник Савезне републике Југославије потписао је конкордат са Ватиканом, по коме Ватикан има право овде да зида катедрале и шаље мисионаре, и то на паритетној основи са Српском православном црквом.

Велики оријент Француске је заједно са руским масонима од светске владе добио задужење да овај терен ментално одузме од Енглеза, пре уједињења Србије и Републике Српске, односно Албаније и Косова. И то је та административна езотеријска подела из 1988, која сада постаје потпуно видљива и делатна. С друге стране, Национална Ложа Француске је британски оријентисана, као и један број великих француских књижевника, на пример Виктор Иго, Емил Зола и Марсел Пруст, сва тројица атеисти, односно научни спиритуалисти.

Истини за вољу, наивност наших академика је још већа од наивности политичара, јер они сматрају да је неморал вечан и да ће вештим подржавањем свих страних власти у Србији, они вечно остати у центру политичке моћи. Јер Србијом не управљају ни влада, ни БИА, него академици који су пристали да раде за стране обавештајне службе против свог народа, а из једног јединог разлога: да буду величани у својим струкама, и ако за то нема никаквог основа. Једноставно је на бази њихових психолошких портрета закључено да су изузетно неотпорни на корупцију чашћења титулама. Јер не само политика него научна и уметничка промоција без разлога имају ипак једну реалну компоненту: пријатан хормонални поремећај за који се, као за дрогу, ти људи лако добијају.

5. Да ли су само људи криви или има и космолошких разлога за декаденцију беле расе, чије пропадање вуче у пропаст и целу планету?

Драга Биљана, потпуно сте у праву. Као што знамо, човечанство није вештачки производ, људи не производе људе, као што ни гориво не производи ватру. Живот се само преноси од човека до човека и наука појма нема шта је то живот. На нивоу атома реч живот за науку не значи ништа, што показује да биологија нема прави самоувид и да је тајна живота остала неодгонетнута од почетка писане историје.

Потребна је висока свест  да би се избегле последице завршавања галактичког циклуса од 650.000 година, који се овог пута поклапа са променом нагиба земљине осе по циклусу од сваких 26.000 година. Постоји сумња да се сваки пут, када се ови циклуси поклопе, континенталне масе наново разместе по планети, тако да неки континенти потону, а нови се уздигну. Обично је то означавало крај дотадашње земаљске цивилизације, али сада по први пут имамо шансу да то избегнемо, ако у науку уведемо праву концепцију времена и применимо технологију потпуне контроле кретања простора и материје, на основу схватања суштине времена као основног закона природе.

Свест нам говори да је све вечно, и материја и закони који је стварају. Да појасним, материја настаје из духовне субстанције коју у науци метафорички називамо време, коме нетачно приписујемо ток времена. Само време се не креће, садашњост је константна. Заправо, вечна садашњост је фундаментални закон универзалне промене, који се сам не мења, али се по њему мењају, тачније – измењују простор и материја. Кажем измењују, јер се простор од материје не може одвојити. У суштини, материја се састоји од синхронизованих делова простора. Последња основа Света је Светлосни Етар, како је то сматрао и експериментално доказао Тесла.

ФУКУШИМА-ЈАПАН

Експлозија у Фукушими

Погледајте шта се дешавало са нуклеаркама у Јапану. После Чернобиља, то је још један јавни слом модерне науке о грађи материје, очигледна настава коју природа изводи за савремене катедре теоријске и експерименталне физике и борнирану универзитетску заједницу, сраслу са државом и економским сектором моћи. Не зна се грађа атомског језгра, а уображени физичари то неће да признају и одбијају да уваже Теслину технологију по којој се сваки атом плутонијума деструктивном интерференцијом језгра може претворити у електромагнетски спектар и суперпонирањем довести до континуума, без израчења енергије. У Теслином Музеју у Београду је тај архив од око 60.000 научних диокумената који мења ову нашу погрешну црномагијску физику и дотрајалу цивилизацију. Постоје огледи и мерења који доказују да је Тесла заустављао радиоактивни распад Радиума, као и природних Уранијума 235 и 238. Огледи су из тридесетих година двадесетог века, и није их задржала америчка безбедност, јер су Теслине научне колеге тај најважнији део његовог рада сматрали бесмисленим И потпуно занемарили. Али, Тесла је не само решио проблем деконтаминације нуклеарног отпада изазивањем моменталне трансмутације радиоактивних елемената у стабилне, већ и саму грађу материје, (лоптасте муње), као и суштину простора и времена (Концепција Светлосног Етра по којој су електромагнетски спектар и простор једно исто, то јест делови простора нису празни, већ су то стојећи електромагнетски таласи).

Зашто Нобелов комитет не прикупи физичаре из ЦЕРН-а и других европских института па их пошаље у Јапан да реше проблеме са подивљалим плутонијумом. С њима би требало да буде и главни адвокат који се брине о Нобеловом наслеђу, па ако физичари нобеловци оману, онда би им требало одузети награде, и казнити их тако да морају проучавају Теслу и понове његове експерименте.

Наставиће се…

Biljana-Djorovic1

Биљана Ђоровић

——

*Астана (каз. Астана, рус. Астана, на казахском буквално значи: „Главни град“; раније Акмола, Акмолинск, Целиноград и Аквмола) је главни град Казахстана од 1997. До овог времена град у срцу Казахстана није био од већег значаја, а тада га је председник Нурсултан Назарбајев прогласио за нову престоницу уместо града Алмати. Према процени из 2010. у граду је живело 684.479. становника.[1] По томе је Астана други град Казахстана, после Алматија.

Ранија имена града су била: Акмолинск (1824–1961), Целиноград (1961–1991) и Акмола (1991-1997).

Астана лежи у пространој области степа на реци Ишим. Клима у граду је изразито континентална. Просечне зимске температуре су -15 степени, а изузетно могу да падну до -40°C. Највише летње температуре прелазе 35°C.

Разлози за премештање престонице у Астану су: опасност од земљотреса у Алматију, централни положај Астане у држави и тежња власти да се ослободи утицаја традиционалних кланова. Поред тога Астана нуди боље услове за економски развој.

Последњих година град је доживео нагли економски развој, изградњу и досељавање нових становника. Стари део града је северно од реке, док су новије четврти на југу. Изградња дипломатског насеља, зграда владе и уређење обала реке би требало да буде комплетирано до 2030. Планове за изградњу нових градских четврти израдио је јапански архитект Кишо Курокава. Децембра 2006. откривени су планови да се у Астани изгради дивовски провидни шатор под именом „Кан шатири“, висок 150 метара, који би покривао део града. Архитекта овог пројекта је Норман Фостер.

3 replies »

  1. @milan – slozio bih se sa tobom ,i mene VA podseca na nekog ezoteristu,iako citam njegove clanke i dalje mi deluje nekako odbojno bas zbog tog ezotericnog osecaja koji provlaci svuda,da ne kazem nesto drugo….na ovake teme bi preporucio svetozara radisica i gorana marjanovica

    Свиђа ми се

  2. Слушао сам и упознао Велимира Абрамовића у Лазаревцу. Има тезу да су Америка и Русија направиле тајни договор о подели света и моћи итд итд. Слушао сам причу о Николи Тесли од њега и помало ми звучи езотеријски тј да нагласим…мени Велимир Абрамовић звучи као езотериста а свакако је то и Никола Тесла био.
    п.с. езотерија не признаје православље

    Свиђа ми се