ДЕШАВА СЕ...

СПАВАЈ СРБИЈО, СПАВАЈ: ПРИШТИНА – „Општи избори на Косову 2014. године“


СПАВАЈ СРБИЈО, СПАВАЈ: ПРИШТИНА – „Општи избори на Косову 2014. године“

„Наставак изборне реформе и одржавање општих избора на Косову“ у јуну следеће године договорени су на састанку амбасадорке САД у Приштини Трејси Џејкобсон и директора канцеларије за централну и јужну Европу, Џонатана Мура „са лидерима парламентарних странака на Косову“, јавила је приштинска телевизија КТВ.

09.12.2013.Бета,КТВ,Вести

ИЗБОР
Из амбасаде САД су за КТВ навели да су се Џејкобсон и Мур састали са „политичким лидерима Косова“ како би их подржали да комплетирају изборну реформу у складу са „европским стремљењима Косова“.

Представници политичких партија Косова изјавили су да је „крајње време да се настави посао на изборној реформи и да се на следеће изборе иде са новим законима“.  До блокаде реформе је дошло због неслагања политичких лидера око начина избора председника Косова – да ли ће он бити биран непосредно на изборима или од стране „Скупштине Косова“.

Отворено је остало и питање састава Централне изборне комисије као и резервисана места за припаднике мањина. У међувремену је „постигнута сагласност око изборних јединица и Косово остаје једна јединствена изборна јединица, а на изборе се иде са отвореним листама“.

Косовски медији су јавили да састанку није присуствовао лидер Самоопредељења Аљбин Курти.