Ванредно Стање

Sic! Ево Вулинове „статусно неутралне“ Тахири: „Сви да поштују косовске законе“!!!


Sic! Ево Вулинове „статусно неутралне“ Тахири:
„Сви да поштују косовске законе„!!!

ФБР КОМЕНТАР: НЕСАГЛЕДИВЕ РАЗМЕРЕ ИЗДАЈЕ ДРЖАВНИХ СТРУКТУРА СРБИЈЕ ТЕК ЋЕ СЕ ВИДЕТИ, АЛИ СУ ПРВЕ ПОСЛЕДИЦЕ „РЕАЛНОГ САГЛЕДАВАЊА СТАЊА, БРИСЕЛСКОГ СПОРАЗУМА И ПРИМЕНЕ НА ТЕРЕНУ СТАТУСНО НЕУТРАЛНИХ ОДЛУКА“ СРБА У ПРЕГОВОРИМА, ОДНОСНО ЊИХОВО ПРОТИВУСТАВНО ДЕЛОВАЊЕ – ВЕЋ КАТАСТРОФАЛНЕ ПО СРБЕ И СРБИЈУ…

Заменица такозваног премијера самопроглашеног Косова Едита Тахири, која предводи и делегацијом Косова у разговорима са делегацијом Србије, изјавила је да бриселски споразум од 19. априла обавезује новоизабране градоначелнике општина да поштују косовске законе и да сарађују са институцијама Косова.

09.12.2013. Вести, за ФБР приредила Биљана Диковић

едита тахири

ЕДИТА ТАХИРИ: Тачијева заменица и представник „Косове“ на преговорима у Бриселу

Тахири је, како преноси портал ekonomia-ks.com, рекла да ако међу новоизабраним градоначелницима општина буде таквих који ће одбити да примене косовске законе, они неће бити део локалних општинских институција.

Према њеним речима, конституисање новоизабраних скупштина општина и општинских органа ће бити обављено по одредбама косовских закона, и они ће функционисати у оквиру уставног поретка Косова.

„Легални општински органи у општинама са српском већином на северу земље су резултат избора од 3. новембра који су одржани у складу са законима Републике Коосова, како се потврђује и у споразуму из Брисела“, казала је Тахири.

„Косово је усвојило Закон о амнестији како би се створила политика међусобног поверења за оне грађане Србе који су у прошлости илегално деловали. Мислим да су локални избори и Закон о амнестији створили услове за гашење илегалних општина и стварање легалних општина и њихово укључивање у државни систем Косова„, рекла је Тахири.

Она је оценила да је сарадња са институцијама Косова законска и демократска обавеза и да су тога свесни новоизабрани председници општина на Косову.

„Изабрани у овим општинама (са српском већином) су свесни ових промена у политичкој реалности које се заснивају на споразуму из Брисела и њихова сарадња је законска и демократска обавеза. Ако буде оних који ће одбити да примене косовске законе, остаће ван легалних општинских институција Републике Косово, и истовремено довести у питање европску будућност“, рекла је Тахири.