Ванредно Стање

ДСС: Предали Косово због ЕУ


 ДСС: Предали Косово због ЕУ

Потпредседник Демократске странке Србије Слободан Самарџић оценио је данас да Влада Србије убрзано предаје Косово косовским Албанцима зарад добијања датума почетка преговора о приступању Европској унији.

14. 12. 2013. Бета, ВЕСТИ

Влада шверцује одлуке пред нашим очима: Слободан Самарџић

Влада шверцује одлуке пред нашим очима: Слободан Самарџић

„Пред нашим очима, Влада Србије покушава да прошверцује одређене одлуке, да их прикаже као рутинске одлуке, а у ствари она врло одлучно предаје Косово Албанцима и све то зарад добијања датума за почетак преговора о приступању ЕУ који ће трајати деценијама, тако да ова Влада у потпуности за џабе даје Косово“, казао је Самарџић.

„Јуче када је почела наплата на граничним прелазима Јариње и Брњак, Косово је коначно успоставило границу са Србијом према начелима интегрисаног управљања границама и према одговарајућим начелима Владе. Сада је јасно зашто Влада Србије није допустила Уставном суду да испита те уредбе, посебно ову која се односи на административне прелазе“, навео је он.

На северу Косова и Метохије, на административним прелазима Јариње и Брњак, данас је почела примена прописа о протоку робе и капитала, у складу са Резолуцијом број 1244 СБ УН, споразумом ЦЕФТА и Споразумом о интегрисаном управљању прелазима.

Како је данас саопштила Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију, то подразумева наплату дажбина на робу која из централне Србије улази на север Косова и Метохије.

1 reply »

  1. Мислим да ниси у праву Самарџићу нису дали за џабе, дали су за паре и зато да остану још дуууго на власти. Зар Ви нисте приметили какав је болесник и егоманијак Вучић, па њега ће бити немогуће отерати са власти осим насилним путем.Уз дужно поштовање, Ви немате шта да причате и да покушавате да скупљате поене на основу празне приче. Били сте на власти имали сте прилику. Да сте хтели могли сте Србију да дигнете на ноге онда када су Срби са Космета протестовали у Београду, али нисте.Зашто?

    Свиђа ми се