АКТУЕЛНО

Осуђен и кажњен јер је Дачићу довикнуо: „Издајниче, издајниче“


Славиша Милетић добио пресуду и новчану казну јер је премијеру Дачићу рекао да је издао Косово и Метохију током обележавања 99 година од Церске битке, због чега је тога дана био и ухапшен. 

presuda

***

Пресуда и новчана казна Славиши Милетићу због добацивања Дачићу

14.12.2013. Двери

Славиша Милетић, члан Руководства Покрета Двери из Лознице, који је ухапшен приликом обележавања 99 година од Церске битке на Текеришу, ових дана је добио судску пресуду којом је кажњен због вербалног деликта јер је премијеру Ивици Дачићу добацио да је издајник Косова и Метохије. Наиме, Прекршајни суд у Лозници, оценио је „у име народа” да је Славиша Милетић „крив што је дана 28. августа 2013. у месту Текериш код капије улаза у простор спомен обележја палим борцима Церске битке око 11, 15 часова нарушио јавни ред и мир на тај начин што је окривљени приликом одржавања прославе 99 година од Церске битке приликом уласка у спомен обележје премијера Р. Србије и министра унутрашњих послова Ивице Дачића истом два пута упутио увредљиве речи издајниче, издајниче”.

Суд је казнио Славишу Милетића са 10.000 динара или казном затвора од 10 дана. Славиша Милетић остаје при ономе што је изрекао, што је у више наврата потврдио и на саслушању, и као отац петоро деце не жели да троши паре на Ивицу Дачића, тј. спреман је на затворску казну.

Издајниче, издајниче…

Поставља се питање:

Од када је вербални деликт постао кривично дело у Србији?

Да ли ово значи да се више не може упутити реч критике и слободне мисли ниједном високом државном функционеру, који притом крши Устав Србије и учествује у велеиздајничком деловању против националних и државних интереса?

До када ће да буду кажњавани они који се боре за поштовање Устава Србије и одбрану Косова и Метохије у саставу Србије?

Да ли је ово претња свима нама који се противимо владајућем режиму и слика како ћемо проћи ако наставимо са опозиционим деловањем против власти?

Информативна служба Покрета Двери

***

пресуда 1 пресуда 2 пресуда 3

10 replies »

 1. То је јефтино за такав гушт!!! Не постоји народ ни земља у којој би оваква издаја и најбруталније застрашивање народа пролазили.Народ готово срећан спрема се да их гласа поново!

  Свиђа ми се

 2. Битно је дасе „Премијер“ пише великим почетним словом… А што нема законских обиљежја прекршаја, нема везе….

  Свиђа ми се

 3. Рече Дачић и остаде жив.: Свако од Вас би требао да оде један дан и да преговара у Бриселу па да се увери како је то тешко. Па што нам не дозволи и не склони више своју дебелу гузицу и он и цео СПС и нека престану коначно да држе Србију као таоца. Неће ме убедити да је на власти само јер је незаменљив , племенит и хуман. Искрено , и моја покојна баба без дана школе би умела као он да поклони Космет без борбе, стим што би их моја баба више намучила. Незнам зашто осуђују човека зато што је казао истину.Јел Космет припада по Уставу Србији-припада, јесу ли нас бомбардовали-јесу, јесу ли нас клали и убијали-јесу, да ли је прекршен Устав- прекршен и ко је овде за суд?

  Свиђа ми се

 4. Ево овде на трећој страници ове назови пресуде је лажни судија (изабран мимо закона и супротно Уставу) . Страхиња Златановић демантовао бољшевичког бандита Бранка Ружића који је тврдио (цитат): „Славиша Милетић је од раније познат полицији. Има пет прекршајних пријава због ремећења јавног реда и мира које су у поступку, док је за дрско и безобзирно понашање правоснажно осуђен.“ Чисто да се присетимо шта је тада јавни сервис причао и кога је цитирао. – лажова Ружића

  Свиђа ми се