ДЕШАВА СЕ...

Прва група бивших припадника МУП-а Србије положила заклетву „Репубљик Косова“


Првих 16 бивших припадника МУП-а Србије положило заклетву КПС-у?

ПРИШТИНА – У Регионалној полицији Косова у северном делу Косовске Митровице почело је интегрисање бивших припадника МУП-а Србије у ткзв. косовску полицију потписивањем уговора о раду са 16 полицијских службеника, преносе приштински медији.

kosovska-policija

Како наводи портал коха.нет, полицајци су потписали заклетву уз сагласност са принципима и процедурама косовске полиције.

Потпису уговора о раду претходио је процес верификације њиховог идентитета коју је спровела ткзв. Цивилна Агенције за регистрацију МУП-а Косова, док су проверу њихове прошлости обавили косовска полиција и Еулекс.

Нови припадници косовске полиције од понедељка, 16. децембра, почеће тренинг у ткзв. Академији Косова за јавну безбедност у Вучитрну како би се упознали са законодавством, унутрашњим организовањем косовске полиције, принципима и процедурама.

Процес интегрисања осталих припадника наставиће се по предвиђеној динамици у складу са процедуром регрутовања и оквирног ткзв. закона косовске полиције, саопштио је ткзв. МУП Косова, а преноси портал Телеград.

Танјуг/Срби на окуп

 

Подсећамо

на текст заклетве припадника МУП-а Србије

извор – сајт МУП РС

____________________________, рођен(а) ________________ у _________________, полицијски службеник Министарства унутрашњих послова Републике Србије, 

           (презиме и име) 
на радном месту ___________________, дајем следећу


И З Ј А В У

 

Обавезујем се да ћу у Министарству унутрашњих послова Републике Србије радити према потребама и правилима службе у организационој јединици на пословима одговарајућим мојој стручној спреми и оспособљености.

Послове ћу обављати у складу са одредбама Устава Републике Србије, Закона о полицији и другим прописима којима се уређује рад службе.

У обављању послова штитићу људска права и слободе грађана Републике Србије и других људи који се у њој налазе и бранити уставно уређење и сувереност Републике Србије.

Све податке које сам сазнао(ла) у обављању службе, а у вези са делокругом и начином рада Министарства унутрашњих послова Републике Србије, чуваћу као службену тајну.

Свестан(на) сам и упозорен(а) да ћу у случају поступања противно овој изјави сносити законске последице.

У ______________

Дана _________________                                      ________________________________

                                                                                           (потпис)