ДЕШАВА СЕ...

Иван Шиља Станковић: ЧАСНА ЗАКЛЕТВА СРБИНА


Иван Шиља Станковић: ЧАСНА ЗАКЛЕТВА СРБИНА

заклетва србина
ЧАСТ МИ ЈЕ ДА СЕ ЈАВНО И СВЕЧАНО ЗАКУНЕМ У СВЕ СВЕТО И ДРАГОЦЕНО, У СВРХУ ОДАНОСТИ ОТАЏБИНИ И СВОМ НАРОДУ КОЈЕ ЋУ ВЕЧНО ПОШТОВАТИ И СЛУЖИТИ.

ЗАКЛИЊЕМ СЕ да ћу и свој живот ставити у службу очувања Србије и Српске територије.
ЗАКЛИЊЕМ СЕ да ће ми ПОРОДИЦА и ОТАЏБИНА бити главни животни приоритети и да нећу дозволити да ми се часно семе сатре.
ЗАКЛИЊЕМ СЕ да се никада нећу одрећи истине, вере, историје и традиције и да ћу савесно и одговорно тежити ка очувању идентитета, достојанства и блаогстања народа Србије.
ЗАКЛИЊЕМ СЕ да ћу тежити ка јединству Српског народа како би уједињени побољшали квалитет живота и повратили углед Србије.
ЗАКЛИЊЕМ СЕ да ћу поштовати све народе који Србију цене и гледају као своју земљу и сваког ко брани ставове и интересе Србије и Српског народа
ЗАКЛИЊЕМ СЕ да ћу народ свој поштовати и називати га браћом и сестрама, да ћу бити хуман и да ћу се наћи у невољи ближњем свом.
ЗАКЛИЊЕМ СЕ да ћу се борити ПРОТИВ СВАКОГА ко покуша на било који начин делити Србију и народ који у Србији живи и да ће ми непријатељ бити свак ко се радује пропасти Србије и ко на било који начин учествује у уништавању наше Отаџбине.
ЗАКЛИЊЕМ СЕ да ћу се борити против елите организоване у партократски систем јер су они свесно из приземних саможивих побуда довели Србију на ивицу амбиса.
ЗАКЛИЊЕМ СЕ да нећу дозволити да ико икада блати кости дедова наших, да ћу се сећати и Српске јунаке и великане славити.
ЗАКЛИЊЕМ СЕ да нећу дозволити да ико у Србији буде дискриминисан због пола, година, расе, брачног статуса, трудноће, политичког мишљења, вере, етничког или социјалног порекла и статуса.

1 reply »