Ванредно Стање

ПЕЧАТ НЕДЕЉЕ: Групе за притисак и медијски спин у служби Монсанта и Агенде 21


ПЕЧАТ НЕДЕЉЕ: Групе за притисак и медијски спин у служби Монсанта и Агенде 21

Прошле среде, 11.децембра 2013. око 20 часова, група од неколико десетина младих људи окупила се у холу Филозофског факултета у Београду како би спречила да на трибини посвећеној генетички модификованим организмима коју је организовала Унија студената београдског универзитета, говори Мирослав Живковић, координатор кампање за Србију без ГМО, покрета Двери.

21.12.2013. Печат

Биљана Ђоровић и Мирослав Живковић

Биљана Ђоровић и Мирослав Живковић

Ова група била је инструирана да узвикује пароле: „Фашисти, фашисти“; „Двери су фашисти“, „Свети Сава је фашиста“, „Николај Велимировић је фашиста“. Увежбане агресивне кретње лево – десно и снимање апаратима и мобилним телефонима, транспаренти са кукастим крстом, постављање испред говорнице, дување у звиждаљке и атмосфера линча, представљали су парадигматичан пример деловања инструираних, организованих група у златном добу томахавк „демократије“, ангажованих на стварању предуслова за примену агенде Новог светског поретка која доводи до фашизације Европе са све видљивијим елементима нацизма.

Поред Мирослава Живковића, који је у оквиру покрета Двери веома много допринео спречавању промене закона који нас је до сада штитио од ГМО и откривању ГМО лобиста, трибину је напустила и новинарка Биљана Ђоровић, која се годинама веома успешно бави проблематиком ГМО и начинима на које корпорације у спрези са државама преузимају тржишта хране уводећи небезбедну и по живот опасну храну, уништавајући економије, природну средину и животе људи широм планете. Говорници су напустили трибину не желећи да наступају у ситуацији у којој се реч „фашизам“ користи за пука етикетирања и прогон противника Новог светског поретка.

О овом догађају Биљана Ђоровић за Печат каже: „Акцију видим као  део ширег захвата иза кога највероватније стоји ГМО лоби, огорчен због пораза које је претрпео од стране покрета Двери и мог новинарског и јавног ангажмана на разоткривању геноцидалне агенде Новог светског поретка. Медији у Србији, преузети су од стране глобалиста окосница су у процесу потпуног урушавања државе и уништења народа. Механизмам је разрађен почетком века у раду Дениса Бушнела, водећег научника у НАСА Ленгли истраживачком центру: „Стратешка питања будућности / Ратови будућности [до 2025]“ који у делу под називом „Експлоатација „Си-Ен-Ен синдрома“ – описује како медијски треба деловати на оне који су перципирани као носачи отпора спровођењу агенде глобалиста. Операција се назива „напад роја“ – „Потопи Носача(е) путем „напада роја“ – медији синхронизовано са деловањем група за притисак,  групама фронта или извођачима фолс флег операција спроводе операције „потапања“ противника. То је видљиво из извештавања са овог скупа у интерпретацији рингијеровог Блица, „24 сата“,Пешчаника, Курира и других медија који су ме представили као „симпатизера клерофашистичке организације Образ“ са којом немам никакве додирне тачке. Блиц је у етикетирању отишао најдаље када је у наслову свог текста написао: „Студенти отерали говорнике Двери и Образа“. Ради се о примени класичне психолошке операције „убијања карактера“ у којој се лепљењем етикета настоји да умањи ауторитет бескомпромисних истраживача који су разоткртили механизме, групе фронта и поједине лобисте који имају обавезу да становнике Србије изложе „семену уништења“. „Извештавање“ које има за циљ да ми прикачи етикету „симпатизера клерофашизма“ урађено је са још једном амбицијом – да умањи значај истраживања које управо подузимам анализом Агенде 21 УН- стратешког депопулационог плана Новог светског поретка који се у Србији спроводи уз масовне демографске промене. Но, мејнстрим медији у свету свакодневно губе кредибилитет и више им нико не верује. Изложени су константном подсмеху. Сазнање о томе да су медији најјаче оружје глобалитариста, које је међутим веома лако победити – притиском на дугме даљинског управљача и некуповањем штампаних медија или игносрисањем оних који се деле бесплатно (са сасвим јасним циљем) – допире полако и код нас. Ово што су покушали да ураде мени и Живковићу, вратило им се као бумеранг и допринело њиховој даљој дискредитацији.“

У штампаном и електронском издању рингијерови медији „Блиц“ и „24 сата“, објавили су фотографију на којој се изнад прецртаног кукастог крста налази фотографија Мирослава Живковића. Мирослав Живковић о овом поступку рингијерових медија каже: „Мом оцу су фашисти током Другог светског рата стрељали два рођена брата у Краљеву. Мој  деда, учесник два балканска и оба светска рата, вишеструко одликован, такође је убијен од стране нациста и сахрањен је на српском војничком гробљу на Зејтинлику. Моја породица слави Светог Саву, а владика Николај Велимировић је био близак пријатељ мог деде по мајци. Мој је закључак да је група која је протестовала била јако добро обавештена и инструирана.“

Блиц и остали медији који су интерпретирали догађај на Филозофском факултету, оглушили су се о сва правила новинарске етике: нико од њих није контактирао Биљану Ђоровић и Мирослава Живковића. „Блиц“ и „24 сата“ су, са друге стране, у складу са „новинарском етиком“ Новог медијског поретка за Србију објавили „изјаву анонимног учесника протеста“.

Прекршена су и правила „предизборне тишине“. Иако се догађај одиграо у среду 11. децембра, извештај у Блицу се појавио тек два дана касније, када је почела предизборна тишина искористивши прилику да покрет Двери буде етикетиран у току локалних избора на Вождовцу.