ДРУШТВО

Истинољубље – !!! У Р Г Е Н Т Н О !!! Даље багере од (Ваљевске) Грачанице


 !!! У Р Г Е Н Т Н О !!!

У петак од 09:30 часова, испред зграде Општине Ваљева

За Грачаницу, чисте изворске воде, и ревизију геноцидног пројекта бране “Стубо-Ровни” !!!

istinoljublje

Истинољубље
23. децембар 2013.

Поштована, браћо и сестре,

у име Удружења грађана ИстиноЉубље и свих осталих љубитеља манастира Грачанице ваљевске, обавештавамо Вас и позивамо у помоћ – да дођете у петак, 27. децембра, испред зграде Општине Ваљево, када је заказано протестно окупљање, почев од 09:30 часова (трајање је до услишења наших захтева или, пак, до краја скупштинског заседања, најкасније до 19:00 часова увече), са захтевом за ревизију пројекта проблематичне бране „Ровни“ повише Ваљева, а под слоганом:

Даље багере од Грачанице – довољно је воде испод нивоа Светиње

Захтевамо обраћање Скупштини одборника, као и лично и јавно уручивање наших хитних Захтева за доношењем хитног Закључка Скупштине Ваљева, за обуставом даљег скрнављења Светиње Грачанице и некрополе око Ње, од стране корумпираног јавног предузећа „Колубара-Ровни“, и даљу Скупштинску иницијативу за израчунавањем стварних потреба за водом са акумулације „Стубо-Ровни“ и, у складу са потребама, даљом ревизијом пројекта „Стубо-Ровни“, у складу са законима о заштити културних добара и споменика културе.

Помозите нам да одбранимо Светињу, да заједно помогнемо у томе нашем драгом владики Милутину, који је под великим притисцима. Помозите да отпочнемо ове јавне притиске на корумпиране политичаре, пре свега из СПС-а, који се Бога не боје, већ једино народа и “гласача”.  Немојмо се делити на ове или оне, немојмо живети у искључивом настројењу, да је “већ касно”, или, да “ја знам боље како треба чинити”. Нема кога другога да брани чудотворну Светињу нашу – до тебе самог, а позивница је у Бога Вишњега свима савешћу прослеђена. Сада, после молитве, нека и дела наша проговоре о њеној каквоћи и усрђу служењу Господу Богу нашему…

Богом се срели у петак – Грачанице наше ради, и не само Грачанице, већ и очувања свих изворских вода и свега осталога, што нам овакве корумпиране и безобзирне власти спремише и спремају!

ИстиноЉубље – свима Вама!

П.С. Иначе, да не буде забуне, монах-немонах Антоније је члан Српске Православне Цркве, а не неки тамо разуларени секташ, како га локални шпијуни покушавају оквалификовати, само да би им геноцидни пројекат „Ровни“ прошао без много узрујавања јавности. Монах – јер је чин његовог „размонашавања“, ем непостојећи у Предању Цркве Православне, ем је Антоније све консеквенце пресуде испоштовао, а плус се и жалио врховном законодавном телу Цркве, Светом Сабору СПЦ, због процедуралних и канонских одступања Великог црквеног суда (председавајући је г. Ирирнеј Буловић) и чека се одговор. Немонах – јер трпи казнену меру и делима се не одваја од СПЦ, бар као грађанин Драган, дакле – како је коме воља.

Не допустите, да Вас данашњи удбаши-преваранти замајавају, како је Антоније секташ и не треба бити са њим, јер пре свега, нисте ви овде због неког Антонија – већ због уништавања Грачанице, и нико од нас не следује овде Антонију, већ поред њега сведочимо Господу и људима, да нам је стало, и да смо савести својој дужни бранити Светиње наше од ових препредених користољубивих богобораца, који се лукаво усрећитељима народа представљају. Ако ништа друго, присетимо се овде бар оних речи Христа Спаса: “Ко није против вас – са вама је!”

__________
Повезани текстови: Монах Антоније – стао сам пред багер како бих себи придобио стварно оправдање пред Богом да сам стварно био против скрнављења наше Светиње Ваљевске Грачанице

1 reply »