ДЕШАВА СЕ...

Српска Политичка Асоцијација Младих (СПАМ) најављује конференцију: “Ово је земља за нас!“ – Друштвена улога и одговорност младих у Србији


Српска Политичка Асоцијација Младих – СПАМ, у сарадњи са Београдским форумом за свет равноправних, СКОНУС-ом и Студентским парламентом Универзитета у Београду, организује конференцију:  “Ово је земља за нас!“ – Друштвена улога и одговорност младих у Србији

***

“Ово је земља за нас!“ – Друштвена улога и одговорност младих у Србији

ГДЕ: Свечана сала Ректората Универзитета у Београду, Студентски трг 1
КАДА: Среда 25.12.2013. од 16:00

спам

ИЗВОР: СПАМ

Конференција се састоји из два основна сегмента:

1. Поздравне речи, говора и дискусије (16:00-18:15)
2. Коктела (18:15-20:00)

СПАМ је организација основана са циљем да окупи младе људе који верују да могу својим заједничким ангажманом да промене друштво на боље, како би Србија сутра била земља из које млади неће одлазити како би негде у иностранству решавали своја егзистенцијална питања. Са тим циљем је и идеја да прва конференција коју организујемо буде посвећена младим људима, тј. да се бавимо мотивима и проблемима који их условљавају да напусте Србију и живот граде негде другде, те да осветлимо потенцијале садашњег српског друштва, које оно несумњиво има.

На конференцији ће говорити:

Љубивоје Тадић (модератор): глумац, Народно позориште у Београду

Светлана Стефановић: Европски покрет у Србији

Живадин Јовановић: Београдски форум за свет равноправних

Данило Јеремић: председник Студентске конференције универзитета у Србији (СКОНУС)

Др Игор Франовић: истраживач-сарадник на Физичком факулету у Београду, добитник награде за најбољег младог истраживача Физичког факултета у Београду 2013.

Др Срђан Костић: истраживач-сарадник на Рударско-геолошком факултету Универзитета у Београду, студент генерације Рударско-геолошког факултета 2009/10.

Др Тијана Ракић: студент генерације Фармацеутског факултета Универзитета у Београду 2011. Истраживач-сарадник на пројекту Министарства просвете и науке Републике Србије у оквиру Катедре за аналитику лекова на Фармацеутском факултету Универзитета у Београду.

Специјални гост на нашој конференцији биће Миломир Марић водитељ ТВ емисије „Ћирилица“.

Желимо да проблематизујемо питање образовања које нам је свима данас доступно, како формално, тако и неформално, да осветлимо узроке и последице стања у којем се оно данас налази, те његов значај за развој друштва.

Позивамо Вас да дођете и чујете шта о овоме мисле људи који имају визију Србије сутра, а кроз своје свакодневно деловање у професионалним пољима која која сежу од професуре и науке, преко невладиног сектора, до глуме и студентског организовања.

Желимо и да чујемо шта о овоме имате да кажете ви и које су ваше идеје и шта су највећи проблеми, те где видите да се налазе окидачи напретка.

Видимо се у среду 25. децембра у 16 часова!

1 reply »

  1. Ćaknut pokušaj, nakon izdaje svoje civilizacijske koljevke, uz nedostatak svijesti većine građana, neznanja opseg, i opseg katastrofe u ostatku Srbije bez Kosova žile kucavice, da li može ostatak Srbije imati snažnu svijest da iz ovog raspada vaskrsne, i dovoljno snažna da odbaci krivicu i grijeh izdajstva Kosova, takvom svješću bila bi ispunjena nada, ali ovo je veoma, veoma teško, još teže bez Velikih Srba preživjeti svoju smrt i vaskrsnuti, kao veliki Srbi u Velikom ratu. Težnja za preporodom je apsolutno potrebna, da bi se uspostavila jasna svijest, jer grijeh i uprljanost izdaje spada u njeno biće, svijest se mora preporoditi.

    Свиђа ми се