Временске непогоде

Косовска Митровица – магла умањује мучнину коју код Срба на северу изазивају рекламни плакати заостали после шиптарских избора (видео)


Косовска Митровица: густе магле угрожавају саобраћај (видео)

Аутор: Иван Максимовић
24.12.2013, Новинар.де

scerРедак поглед на споменик Шчербини. Трг Шумадија, Косовска Митровица.

Ових дана у Косовској Митровици највећи проблем у саобраћају представљају густе магле. Око поднева се магла обично разиђе али како су дани кратки онда и температура брзо пада и град не успева да се ослободи ове појаве. Иначе, овако густе магле готово да се не памте. Посебно у околини града где је видљивост смањена и на неколико метара.

Припремио; Иван Максимовић / 24.12.2013.

 ***

Упркос појави густе магле, изгледа као се то не одражава битније на саобраћај и општи живот у граду. Није примећена смањена фреквенција саобраћаја а тек ретки возачи у потпуности прилагођавају своју вожњу временским условима који владају.

На улицама има нешто мање људи али су и температуре знатно ниже па се претпоставља да је гужва смањена углавном због повећане хладноће. А да све то изгледа необично и да има своју драж може се видети на снимку који преносимо уз овај текст.

Рекло би се да ово стање многима и прија јер смањена видљивост битно утиче да рекламни плакати, заостали после шиптарских избора, постану тешко уочљиви. Док ове, који изазивају не баш пријатна осећања, не прекрију неки нови магла је добар савезник и помагач да се на заиста природан начин умањи сваки потенцијални изазивач мучнине како код метеоропата и хроничних болесника тако и код свих осталих грађана српских средина на северу Косова.

maglaKM

Стални дописник портала Новинар.Де
Иван Максимовић, Косовска Митровица