ДЕШАВА СЕ...

Приштина оборила „инаугурацију“ у Грачаници… (Ко с ђаволом тикве сади о главу му се лупају)


ФБРепортер: Вулин избаксузирао „инаугурацију“ у Грачаници? Мораће опет да се жали Бриселу…? Подсећамо – „Свечаној инаугурацији“ у Грачаници (тј. полагању заклетве Тачију и заклињање на лојалност „независном Косову“) присуствово је и Александар Вулин. 

Свечаној седници присуствовао је и министар без портфеља задужен за Косово и Метохију Александар Вулин који је изјавио да је ово велики дан за Србе на Косову јер су добили градоначелнике које су сами бирали, уз сагласност и подршку Владе Србије.

“Ово смо дуго чекали. Сада имамо своје представнике, који ће одговорити на жеље народа који су легални и легитимни и које признају и Београд, и Приштина, и Брисел и Москва”, казао је Вулин.

vulin-u-gracanici

***

Грачаница „пада“ због заставе Србије?

26. 12. 2013.
Извор: Вести

Тзв. Министарство администрирања локалне самоуправе Косова саопштило је данас да нису испоштоване законске процедуре приликом инаугурационе седнице Скупштине општине Грачаница која је одржана 24. децембра ове године.

380253_gracanica-beta_fИза новог градоначелника Грачанице Бранимира Стојановића видимо само косовску заставу,
а на столу (иза монитора) грб Косова

„Министарство локалне самоуправе је од органа општине Грачаница затражило да предузме хитне законске мере за одржавање инаугуративне седнице онако како је то предвиђено законодавством на снази у Републици Косово“, наведено је у саопштењу, али није објашњено која је законска процедура прекршена.

Поједини медији извештавали су да на инагурационој седници није било обележја Косова, а да је била истакнута застава Републике Србије.

Министарство је саопштило и да ће преко својих званичника надгледати остваривање захтева за поновно одржавања инаугуративне седнице и потписивања свечане изјаве одборника и градоначелника.

„Одборници Скупштине општине Грачаница и градоначелник не могу предузети мере које имају правни ефекат до давања нове свечане изјаве, како је предвиђено законом о локалној самоуправи“, пише у саопштењу.

Према закону о локалној самоуправи, градоначелник општине може бити разрешен дужности одлуком Владе Косова у року од тридесет дана уколико се сматра да је градоначелник прекршио Устав и применљиве законе.
Бета, фото: Фонет/АП

____

1 reply »

  1. Kad ono tamo međutim.
    „Gadni“ su igrači arnauti, to vulin nije uspeo na vreme da nauči.
    On misli da su mu to titini komunisti, jok, trgovci organima su to, ti će i rođenu familiju da prodaju kao treš, ako to daje pomaže (američkoj nepostojećoj republjik *k).
    Ali to što je vulin učestvovao u prodaji Srba u arnautsko roblje, to je kršenje važećeg Ustava i sa ostalima će biti kad tad suđeno.

    Свиђа ми се