ДРУШТВО

Вучић, Дачић и ЈА ћемо наћи решење за Косово (о tempora, o mores…) и оно ће сигурно бити болно (!!)


Коментар СРБског ФБРепортера: Ево примера до које мере власт може да деградира човека… Обратио се Николић народу са своје позиције Зевса, делујући помало зачуђено како се неко  усудио да га узнемирава и удаљује од његових државничких брига. У свом немарном и помало лењом обраћању рече народу да је он „чист ко суза“ јер (тако ми Бога?) „не бих потписао међудржавни договор“ са Косовом, чак и ако би га Скупштина прихватила!!! А народ би требало да прихвати то наивно обећање и зажмури на све његове потезе (сетимо се само Уставног Суда), или нечињења којима је лично допринео да до таквог међудржавног потписа дође!!!

Даље, рече наш председник Бриселу (у свом немарном и лежерном стилу, понашајући се као да је у земљи Србији све „кул“!) да СТВАРНО не би било лепо да нас Брисел „замајава“, него треба брате лепо да саопшти додатне захтеве, ако их има (па да све у пакету одмах прихватимо)…

Нема шта – врло „мудра“ политика једног државника који не само да не види куда воде потези „пријатеља“ из Брисела, него тражи да се они лепо изјасне како су планирали да нас сломе…

Ум просто застаје и од његове премудрости да ће са Вучићем и Ивицом наћи решење за Косово, све притом обећавајући да ће то решење бити болно (!!!) Зар не би свака баба могла да се бори за Косово водећи политику уступака, повлачења и попуштања, и беспоговорно испуњавајући диктате са запада? Може ли се то назвати „решењем“? Или можда боље – предајом, издајом, велеиздајом…!
(да се не огрешимо о бабу –  не верујемо да би се она тиме и хвалила…)

Остављамо читаоцима да наставе анализу обраћања овог визионара, народног вође и човека са идејом.

***

Николић: Вучић, Дачић и ја ћемо наћи решење за Косово и оно ће сигурно бити болно

nikolic-izdajnik

БЕОГРАД – Председник Србије Томислав Николић изјавио је да би одбио да потпише међудржавни уговор Београда и Приштине, чак иако би га Скупштина Србије прихватила, а да би Брисел требало одмах да истакне додатне захтеве, уколико их има.

Николић је рекао да је “склон да верује” да ће наредна година бити изборна, али и истакао да ће одлуку о томе донети лидер напредњака Александар Вучић.

Николић сматра да би евентуално потписивање међудржавног уговора Београда и Приштине изазвало не само политичку кризу, већ да би то била криза Србије.

“То не би био сукоб између политичара и њихових идеја, него између тога да ли желите да живите у држави или у банана републици”, рекао је Николић у интервуу за новогодишњи број “Вечерњих новости”.

Према речима председника Србије, очигледно је да се чека да тај међудржавни споразум касније буде истакнут као захтев, пошто “сада клима још није повољна” и да су то рекли и немачки парламентарци.

“Ако Брисел има неких додатних захтева добро би било да их одмах истакне, да бисмо знали на чему смо, а не на крају овог нашег тешког и мукотрпног пута. Сигуран сам да у Србији не постоји политика прихватања успостављања дипломатских односа са Косовом, а која би добила већину на изборима”, рекао је Николић.

Он је негирао да је Заједница српских општина друго име за аутономију Срба у независној држави Косово, већ да се ради о дефиницији аутономије Срба на Косову и Метохији.

Николић је истакао да се, с обзиром на то да Београд никада неће признати независност Косова и Метохије, ради о нижем степену аутономије од онога који Косово има у односу на Србију и да ће о суштинској аутономији за ту покрајину одлучивати Србија.

“Убеђен сам да ћемо Вучић, (Ивица) Дачић и ја наћи решење којим можда неће сви бити потпуно задовољни, али иза кога можемо потпуно да станемо. Али, сви морају да знају да ће свако решење за Косово бити болно”, рекао је председник Србије.

Николић је казао и да је “склон да верује” да ће следеће године бити ванредних парламентарних избора, али и нагласио да то зависи од процене лидера напредњака Вучића.

Николић је негирао да постоји сукоб са Вучићем, али и приметио да “странка више не брани његове сараднике и запослене у кабинету” и навео случај Оливера Антића.

“Оливер Антић остаће мој саветник и то се никада није доводило у питање. Министарка Зорана Михајловић хоће да каже када јој се неко не свиђа. То је њен стил. У свему треба имати меру, а преко мере су коментари о томе ко треба да буде мој саветник”, рекао је председник државе.

Николић је нагласио и да је добио отворене претње и да је о томе обавештена БИА, а за дешавања у вези са лидером радикала Војиславаом Шешељом у Хагу рекао је да је то “на неки начин и трагедија Србије”.

Танјуг

3 replies »

 1. Dakle, ostatak Srbije, započinje novim „statusom“ bez Kosova, koje više nije u Srbiji i ova kvazipamet nači će novi status, pored toga ova kvazipamet koja posjeduje super-inflaciju kulture-duha i politike uz izdaju Kosova se jedino može ocjeniti psihozom.

  Свиђа ми се

 2. Опростите јадном човеку, неко га је убедио да је државник. Правило је у земљи Србији да се најбољи селе из ње, а највећи шљам запошљава на одговорне функције. Ја нисам сумњала да је он ди…а чим су га поставили ту где је, јер ко би иоле нормалан и чист у главу предао своје територије крволоку.Ја врло добро памтим срце Јованово и остала срца наше деце и најдражих. Написала сам чак и песму мислећи на свога сина који је могао да се нађе у истој ситуацији. То што Јован није мој не значи да ми је мање важан.
  Србијо, дугове враћаш судба те твоја мрви
  дошло је време да плаћаш поново данак у крви.
  Синове твоје младе отима крвничка рука
  узима млади им живот срце на живо чупа.
  У куту куће старе за сина џемпер плете
  док руке јој саме раде сузе јој крваве лете.
  Осећа мајка у души да чедо видети неће
  у своме се болу гуши руку на груди меће…. и дуга је па нећу више да Вас ,,смарам,, знате шта сам желела да поручим своме председнику државе (намерно мало слово за малога човека).

  Свиђа ми се

 3. Вукашину, СРБИНУ, усаташа је одсекавши једно уво упутио поспрдно питање. а ОН
  је смирено одговорио да настви сечење друго СПОЉАШЉЕ уво, сачувавши,
  УНУТРАШЊЕ БОЖЈЕ УВО, ШТО ЈЕ РАЗБЕСНЕЛО кољача.; ТОМА, председник управо
  без УНУТРАШНЈЕГ БОЖИЈЕГ СРБСКОГ СЕНЗОРА (УВЕТА),ПРЕЧУО ЈЕ ПОРУКУ
  јОХАНА ГАЛТУНГА (ПОЛИТИКА, 16.02.2010.г), ДА ОВО НИЈЕ РАТ ЗА КОСОВО, ВЕЋ
  РАТ ПРОТИВ СРБИЈЕ И БЕОГРАДА ЗБОГ # ПОГРЕШНЕ АЗ БУКЕ И ПОГРЕШНЕ ВЕРЕ#
  тојест КОЉАЧ БРИСЕЛ управо кодише на ЈЕЗИК и ПРАВОСЛАВЉЕ, управо како је
  бивши језуита АЛБЕРТО РИВЕРА срочио у књизи ВАТИКАНСКЕ УБИЦЕ.

  АЛИ ГОСПОД БОГ ЈЕ ПЕЧАТИО ПРЕ НЕКОЛИКО МИЛЕНИЈУМА# БИЋЕ СРБСКОГ
  НАРОДА НЕ МОГУ ДА МЕЊАЈУ ЗЕМАЉСКИ ВЛАДАРИ ПО СВОЈОЈ ЖЕЉИ #
  Сем Милошевића ниједан србски владар није спознао суштину ове Божје поруке
  јер НЕ ИЗГОВОРИ НИ ЈЕДНУ РУЖНУ Р Е Ч НИ О СРБИНУ НИ СРБСКИМ
  НЕПРИЈАТЕЉИМА.. Кољачи са ЗАПАДА упрово желе да исчупају и ЈЕЗИК и БОГА
  ИЗ БИЋА СРБСКОГ НАРОДА.
  ВЛАДАРИ, ОТРЕЗНИТЕ СЕ ОВО ЧИНИТЕ МИМО БОЖЈЕГ ПЕЧАТА !!!!!!!!!!
  тОМИ сам у Бојнику 2002. уручио поруку, а ВУЧИЋУ у Земуну БОЖИЈУ клицу,
  хромозом П-53, са ШАЈКАЧОМ. РАДАН планиина носи владарску енергију, Тамо
  тамао се печате Срби за владаре, почев од Немње, цара Душана,царице Милице
  краља Александра 1915.г. БОГ ЧУВА СРБИЈУ!!!!! СРБИЈА ЈЕ БОЖИЈЕ ОКО !!!!!!
  КОСОВО ЗЕНИЦА БОЖИЈЕГ ОКА!!!!!! ДОГОДИНЕ У ПРИЗРЕНУ !!!!!!!!
  пук0вник у пензији БОГОСАВ са БОГОМ СРБОМ; БОГ СРБиЈА

  Свиђа ми се