Ванредно Стање

Отворено писмо Радошу Бајићу: Тв серија “Равна Гора” – Дегенерисана превара!


Отворено писмо Радошу Бајићу:
Тв серија “Равна Гора” – Дегенерисана превара! 

Земљаче, у твом и мом крају, часни људи кажу: “срамотна работа, синовче”! У досадашњим наставцима твоје серије “Равна Гора” потврђујеш свој покушај врло подле индоктринације милиона необавештених и полуобавештених тв гледалаца, камуфлираног отрцаном фразом да је серија “аргументовано утемељена историјска истина”, зато јер је целокупан стваралачки процес био подвргнут стручним консултацијама “с историчарима, аналитичарима епохе и свим људима који су требали да дају значајну потпору у том смислу” да би се приступило наводном почетку “ослобађања истине”!

Мајкл Благоје Раденковић, 09.01.2014. Новинар.Де

***

rados_bajic_otvoreno_pismo_2

Питам се којим “свим људима”, ваљда салонским и корумпираним историчарима који су још увек на платним списковима сада унука оних које ти величаш!

Одбио си једини заиста ауторитативан стручни извор који сам ти понудио још пре него ли си почео да пишеш свој сценарио, а то су аутентични извештаји америчких обавештајаца са терена у Југославији у Другом светском рату, као и јединствена анализа и студија пуковника Макдауела, најауторитативнијег и најобавештенијег изврсног обавештајца, аналитичара, саветника председника САД, савезничких команди и високих савезничких штабова, и уваженог професора историје на Мичигенском Универзитету. Тебе је тада интересовало само како ћеш да искамчиш милионипо еура од наших људи у Америци иако си већ имао обезбеђену поруџбину од идеолошких диктатора којима, као што сада доказујеш серијом, није циљ никакво “ослобађање истине” већ склеротично испирање мозга масама тв гледалаца!

Супротно твојој фразеологији, оно што приказујеш у серији доказ је злонамерне, па чак и подле и тенденциозне инсценације Историје, апсолутно супротне Истини.

Ти безобзирно и наметљиво вараш генерације углавном необавештених гледалаца ликвидацијом здравог Родољубља, здравог Православља, и поштене моралне одговорности Националног Духа ондашње Србије!

Село Србије и српског сељака приказујеш као примитивну заосталост какве нема чак ни код тадашњих хрватских сељака чији су гуњеви накинђурни дугмићима са ликом Фрање Јосифа! Поврх фрапантних историјских нетачности, које неопозиво жигоше историчар Милослав Самарџић у својим приказима твоје серије, ти намерно, па чак и са подлим предумишљајем, унижаваш целокупну тадашњу Србију приказујући је као необразовану, разједињену, и зрелу за издају! Да је сељаштво Србије било заиста такво каквим га приказујеш, Србија не би победила нити у Балканским нити у Првом светском рату, нити би била способна да изнедри Равну Гору која јесте била Србија, и као таква активан учесник Другог светског рата, и то током читавог трајања рата! Србија је нанела Нацизму такве поразе да чак и “Западни савезници”, који су је доцније осудили на смрт поставивши на власт Броза, сматрају допринос Србије и Равне Горе пресудним за Победу у Другом светском рату! Дакле, да је Србија каквом је подмукло приказује твоје “паролаштво”, за које тврдиш да је наводно имуно од “митоманије” и “навијачке еуфорије”, она не би била способна да то учини на основу твоје лажно “утемељенe историјскe истинe”! Зато сматрам да намерно понижаваш ондашњу Србију подлачки сервирајући своје умишљене лажи инсценацијом фалсификата уместо историјске истине!

Зато лажно преувеличаваш и бројност комуниста у Србији! У твојој инсценацији комунисти су на сваком кораку, у сваком српском дому, чак и у слами на таванима амбара где кокошке никад не сносе јаја јер једноставно не могу да се попну уз мердевине! Твоје преувеличавање бројности и улоге такозваних комуниста претераније је чак и од Меклејновог и Булајићевог! Твоји “комунисти” деле српским сељанчицама гланц-нове петокраке звезде! Они су наводно једини хуманисти у твојој примитивној Србији! Они су чак толико хумани да једини воле птице!?!

Сматрам да наведени детаљи нису ни случајни, нити твоје безазлене уметничке слободе! Сматрам напротив да су смишљено унижавања Србије: тек у слами поткровља амбара, тек из гњезда у којем је одрастао, твој млади комуниста вади вољену птицу из кавеза и пушта је да… одлети из гњезда… у слободу! То је подло подметнута симболика брозовске лажне “слободе народу”, идентична симболици поклањања петокраке српској сељанчици! Која “слобода”? Убити стварну Србију зато да би била “ослобођена” од лажне Србије коју ти инсценираш у серији! Од подлости такве лажне симболике уздржао се чак и Булајић! Твом измишљеном “роју комуниста” приписујеш чак и решеност да са једним револвером поставе заседу немачким снагама, чиме им приписујеш лажну спремност на рат против окупатора, коју Броз уопште није ни имао нити намравао – зато што покушаваш да прикажеш да таква решеност углавом не постоји у лажној заосталој “Србији” каквом је ти приказујеш!

А стварна Србија је водила рат против Нацизма!

Зато таквим лажима, као и преварантским манипулисањем са датумима, ти намерно, управо подло злонамерно – камуфлираш историјску Истину!

Такозвани комунисти су исто као и током целог рата, тако и у почетном периоду док су били у Србији, прво, сарађивали са непријатељем; друго, Брозу ослобођење и слобода уопште није био циљ; и треће, такозвани “грађански рат” био је управо одбрана Срба од насиља шачице разбојника!

Према томе, зашто потпуно супротно историјским чињеницама до апсурда преувеличаваш број комуниста и њихову улогу? Зашто прикриваш њихово фашистичко и проусташко разбојништво? Зашто брижљиво прикриваш њихову сарадњу са окупатором и Усташтвом? Зашто убицама Србије приписујеш лажну симболику ослобођења? Зашто због тог прикривања историјских чињеница, умишљено и подло, осим сељака рушиш и градску и варошку интелигенцију Србије сурвавајући их у сараднике окупатора и повезујуеш их чак и са одвођењем Јевреја Србије у концлогере, које су документовано, и то по најверодостојнијим јеврејским изворима, обавили искључиво Немци? Зашто када огроман број невиних Срба и невиних Јевреја – нису Срби потказали Немцима – него твоји “узвишени комунистички ослободиоци” који су били доушници злогласне Специјалне полиције али и још злогласнијег СС-а?

Ти лажно издвајаш лик Драже Михаиловића од лажно приказаног примитвног и заосталог Српског Народа зато да би аустроугарску, Ватиканову, Павелићеву и Брозову мржњу против Србије и Српског Народа – у серији прошверцовао као мржњу којом је наводно натопљен Српски народ! Зато Дражи на његовом путу ка Равној Гори приписујеш “неактивност” што је фрапантно подла лаж апсолутно супротна историјској истини! Дражи приписујеш лажну неодлучност, па чак и лаж некаквог Дражиног очекивања победе Совјета зато да би прикрио од данашњег необавештеног и полуобавештеног гледаоца да су и тадашња Србија, и сам Дража већ од првог тренутка када је он одбио да призна капитулацију, и доцнија Равна Гора одлучно ратовали против Нацизма за Слободу, на страни Западних савезника, јер су за разлику од шачице комунистичко-усташоизоидних разбојника на тлу Србије, били као Нација морално снажни да препознају Зло, и морално одговорни да се жртвују за Добро!

Док су ти претходни наставци били одвратно дегутантни, седми, осми и девети наставак доказују да си читаву серију сурвао у наручену каљугу лажи: Србију си приказао скарадном зато да би стварну мржњу против Срба избрисао преварантским претакањем мржње против Срба у лажну мржњу Срба као њихову једину српску урођену особину! Зато пропагираш лаж преувеличавања шачице разбојника који себе називају комунистима на супрот твом лажном приказу труле и издајничке српске буржоазије која је наводно издајник Слободе и Народа! Расуло војске Краљевине Југославије јесте потекло од издаје аустроугарских, ватиканских, хрватских и сличних елемената, али истина није твој приказ који као да је рецитација у ствари усташког “Пролетера”! Истина је Брозово разбојништво на почетку рата које ти фрапантно пажљиво прикриваш зато да би прикрио Брозов одлазак у НДХ! Срби и у војсци која је капитулирала издајством Усташтва, и Српски Народ наставили су да се боре против Немаца чак и пре окупације! Сам Дража није како приказујеш “шеткао” планинским крајолицима него се на путу до Равне Горе непрестано сукобљавао са Немцима и Усташама и наносио им тешке губитке! Зато кажем да се ти држиш наказних лажи усташоизоидног ‘Пролетера`!

Све у свему, лаж је суштина твог покушаја да индоктринираш новије генерације да је Броз наводно ослободио Србе од њих самих – као да их је он ослободио од њиховог урођеног злочинства које им лажно приписујеш! Зато си абнормално увећао бројност, улогу и хуманост комуниста; зато си комунисте од шачице разбојника прошверцовао у хуманистичке идеалисте; зато си унизио и српског сељака и српску градску интелигенцију; зато си сарадњу са окупатором пребацио од комуниста на Србе; зато Дражу приказујеш као “неодлучног” да би сакрио да су Србија и Равна Гора били у рату против Нацизма, а да Броз и Усташтво нису! Зато издвајаш Дражу лажно га приказујући као различитог од Српског Народа, и као неактивног, неодлучног, па чак и лажно оданог Совјетима! Зато је од свега најдегутантније да користећи репутацију претходно стечену емисијом о српском селу, рачунаш да је данашња телевизијска публика толико необавештена да ће прихватити твоје лажи здраво за готово! Зато фалсификујеш чак и критичке протесте: претвараш се као да те критикују само задрти остаци комунизма а прећуткујеш да те критикује Истина Равне Горе зато што је твоја “Равна Гора” иструлели фосил комунистичке лажне историје! Зато је пред данашњим гледаоцима да препознају твоју серију као умишљено инсценирану индоктринацију: бећковићевска “експлозија” серије попут “упаљене шибице бачене на бензинску пумпу” биће погубнија по Истину и Србе од Миловановог закуцавања пса на крсту “Пасјег гробља”, јер твоја серија израста у расистички глогов колац наручен да ликвидира Истину Српског Националног Духа!

Зато позивам гледаоце да одбаце твоју серију као превару!

Да је заиста аргументовано утемељена на историјској истини твоја серија је морала бити одговор зашто је шачица фашистичких расистичких зликоваца, преобучених у комунисте и антифашисте, из Србије која је била у рату против Нацизма – побегла у НДХ која није била у рату против Нацизма?

Побегли су зато што су и Павелић и Броз били послушници Нацизма и сатанистичке расистичке мржње против Срба, против Националне Слободе, и против Православног Веровања у Бога!

Стварна Србија јесте била Равна Гора!
То је Истина!
То сам Ти понудио! То си одбио!

Зато Ти на крају овог писма о моралној Одговорности према Истини – понављам поруку: Земљаче, у твом и мом крају, часни људи кажу: “Срамотна работа, синовче”!
Мајкл Благоје Раденковић

На православни српски Божић, 2014

***

Гледаоци серије “Равна Гора” који подржавју отворено писмо господина Мајкла Благоја Раденковића упућено аутору и режисеру Радошу Бајићу

***

1. Часлав М.Дамјановић, Вашингтон

2. Срђан Марјановић, Минхен

3.

16 replies »

 1. 1.Draza je bio komandant Jugoslovenske vojske u otadzbini (ne Srpske). 2.Pred kraj rata kralj je naredio Drazi dasvoje jedinice stavi pod Titovu komandu,sto doticni nije poslusao 3.Drazina deca su bila u partizanima. 4.Kraljeva Jugoslavija je propala jer narod nije hteo da je brani. A nije je branio zato sto je doslo do ogromnih socijalnih razlika,,niko nije hteo da brani svoje siromastvo,kraljevina je dozvolila da solunci invalidi prose po Beogradu.

  Свиђа ми се

 2. Dakle nema nam spasa. Ko smo, sta smo, gde smo…? Svi sve znaju, svi su bili tamo samo sto svi pricaju drugu pricu a mlate sujetom da sve prsti. Majkl, Blagoje ili kako vec eto ponudio jedini pravi istiniti predlozak, a on odbijen. Katastrofa, istinit dokument, amerikanci su ga pisali i to iz prve ruke. Blagoje sto ne ponudi neki tako valjani dokument o bombardovanju Srbije od strane tih istih amerikanaca pa da i o tome snimamo istinitu seriju. Nego nesto mi se ne uklapa. Blagoje govori kao da je on bio jedan od tih americkih obavestajaca i sve vreme iz nekog grmlja gledao sta Draza radi i gde se krece. Da je to radio sada bi verovatno imao jedno sto godina, a ako nije bio tamo a ova serija ga nervira cudi me kako se nije dosetio najveceg pronalsaka ovog vremena, daljinskog uprvljaca za TV. Promenis kanal i mir u glavi.
  A prati ga gomila cudaka u tekstovima ispod. Drugi svetski rat je posebno gradjansku Srbiju oslobodio i od pameti i od imetka. Proleteri su kasnije postali samoupravljaci, odlucivali su o svemu a u glavama su takodje bili proleteri. Revolucija im je donela sigurnost i nisu brinuli o svojoj buducnosti. Tako su vaspitavali i svoju decu. I opet Amerika i zapad, uvedose nam sankcije. Ondasnja vlast otvori sirom granice i pozva na sverc svega sto nam je zakinuto. I najposteniji pocese da razmisljaju o svercu. Onda se utemelji organizovani kriminal i korupcija. Jedan od mudrijih politicara toga vremena izjavi: dolazi vreme kada ce se radjati opasne generacije. I bese u pravu.
  Koliko do juce ovo sto je Bajic napravio je bila tabu-tema, realno malo ko o tome ima neka saznanja. Skolski sistem, kultura, sve je bilo u sluzbi onoga sto je doslo posle drugog svetskog rata. Ko je kome mogao da isprica i gde je ko mogao da procita i stekne jedan opsti stav o nasoj istoriji toga vremena. I sada evo televizijske price, sjajno uradjene, od slika seoskih porodica do kraljevskog dvora. Fimadzijski, bezbroj lokacija, mnogo glumaca, mnogo kostima, izuzetna scenografija, snimateljsko umece (kamera) fascinantno. Ritam, pa ima tri puta po deset epizoda a i on je primeren, neka ga tako neka tece, bolje cemo upamtiti.
  A interesuje me da su ovako nesto snimili Hrvati ili Siptari koliko bi se njihovih diglo da to opljuje. Proleteri i samoupravljaci, verujete u svoju Srbiju i pazite na svoju decu.

  Свиђа ми се

 3. Kao sto rece Zoran , zasto ste mu dali pare. Mesto da ste ulozili pare u oporavak Srbije , u fabrike , farme , ili bilo kakvu proizvodnju, Vi ste mu ih dali , da napise istinu, i mislili ste da pomiri Srbiju. Sa kime ? Danasnje klince zabole , i za cetnike i komuniste . Ovo drustvo , koje trazi grob Cica Draze , vec 3 decenije , nije se potrudilo da te pare ulozi u otvaranje posla za ovaj napacen narod . Vlast jedva ceka da se Srbi ovako svadjaju i prepucavaju , a oni prave izbore , da se ucvrste . SVI smo krivi sto je ovako , i ovako ce nam titi , sve dok demone proslosti ne ostavimo iza nas , okrenemo im ledja i zaboravimo na njih . Dok ih god vadimo iza naftalina , pepela i grobova , ova ce se drzava valjati po dnu svetske istorije , posto smo vec tu pali. Dok smo padali , mogli smo se povratiti, sad se valjamo po njemu i glib nas drzi prikovane za dno . Mozemo se samo valajti po njemu , ovakvim demonima se baviti i svadjati. Ono sto nas moze modici sa dna je , je ono sto nam kroz vekove fa li , i svi ceznemo za njim , SLOGA.
  Ostavite demone proslosti na miru , okrenite se buducnosti . Film je fiml , serija i to gledajte tako , ekranizacija dogadjaja , zabava . Posao kao svaki drugi , njegov zabava , nista ne treba shvatati licno.
  Hvala.

  Свиђа ми се

 4. Serija ravna gora velika prevara i bruka za srpski narod za srpskog vojnika, da je scenario pisao ustasa nebi toliko zla naneo sa serijom srpskom borcu i ljudima kraja vojvode ZIVOJINA MISICA, samo da se zna da su komunisti, partizani prvi put krocili u VALJEVSKU MIONICU septembra 44god i veliko zlo naneli ljudima u selima oko MIONICE, Procitaj te knjigu crveni metak sve vam je dokumentovano po imenu i prezimenu dece koja su bili svedoci zverskom ubijanju svojih roditelja. a gospodin RADOS velica komuniste u PLANINICI I STRUGANIKU u VALJEVSKOM kraju bruka. Zao mi je samo casnih i postenih glumaca koji igraju u komunisticko ustskoj seriji. CETNIK je bio i ostao ponos srpske kraljeve vojske, za slobodu svoje zemlje za slobodu srpskog naroda za pravoslavlje., od balkanskih ratova rata 1914, 1941, 1991 1999god. POZDRAV svim SRBIMA

  Свиђа ми се

  • Eh, koliko je nesreće od 1941. naovamo,neopisivo je. Želim vam reći da spadam u ljude koji su dosta tragali za istinom iz 2. sv. rata. Iz potkozarja sam u RS (BiH) i kao dječaku mi je je instikt govorio da me lažu i nanose mi neko zlo. Ali uz laž i prevare sam odrastao i sada sam relativno star čovjek(57 god.) Nikad, još od studenskih dana , nisam mogao utjecati na roditelje , stričeve, ujake i ostale preživjele iz 2. svj. rata da preispitaju „partizanske filmove“, i da se sjete i đeda i prađeda, i braće i svih stradalnika u oba svetska rata. NE i NE, VJEROVALI SU TITOISTIČKOJ LAŽI DO POSLEDNJEG DAHA! OTAC MI JE SADA NA SAMOM KRAJU ŽIVOTA, ALI I ONAKO SLAB, ALI RAZBORIT, I DALJE VIŠE VOLI LAŽ NEGO ISTINU. On seriju Ravna Gora ne voli jer Držu prikazuje kao čovjeka, i uopšte ne može da realno, koliko toliko, barem pomisli da su ,bar neki od vojnika sa kokardom bili dobri i časni ljudi. Ispijeni i isprani mozgovi su i mnogim mladima. Ovo sve navodim kao primjer da Radošev rad i pored svih nedostataka,koji su očigledni, ipak pohvalim, kao mali korak da se krene prema istini.Ovde u potkozarju je strahovita indoktrinacija Titom i partizanštinom i dan-danas prisutna, pa mnogi mloadi vjeruju u bajke kako je Joija pričao kajkavskim narječjem iz Bulajićevog filma „Kozara“. Kako sa sa svim tim suočiti?! Preporučujem vam pisanje o seriji „Ravna Gora“, novinara Borisa Dežulovića na Banjalučkom portalu „BUKA“, kao i komentare mnogih čitalaca. Možda tada rtazumiojete drugačije priču Radoša Bajića!

   Свиђа ми се

 5. Ja doduse nisam Sumadinac i bas ne poznajem mentalitet tog kraja,ali Radosevi seljaci zaista prestavljaju primitivce razumom negdje iz kamenog doba. To je bilo i u Selo gori.. a ni ovdje nista bolje. Sto se tice komunista i njihove masovnosti u pocetku rata,zaista njih nije bilo bas mnogo. Naime u Bosni i Hercegovini je narod masovno bjezao od ustaske kame i malja u zbjegove. Tamo se moralo nekako zivjeti i organizovati,kako odbranu,tako i cjelokupan zivot.Tu organizaciju su vodili vidjeniji ljudi.Dakle nije to bio ustanak kojisu vodili ni komunisti ni cetnici,ali jesu kasnije vecinom clanovi K.P vodili ideolosku propagandu u tim zbjegovima,te tako narod pridobijali na svoju stranu. U mnogim zbjegovima gdje bi bilo pripadnika cetnickog pokreta,to se takodje desavalo i tu bi dobijali podrsku.

  Свиђа ми се

 6. Autor otvorenog pisma izvanredno ispovijeda svoju umobolnost ! Ovako iskazani prostakluk je vjerovatno dobro placen i podrzan od neprijatelja Srbije i svega sto je srpsko ! Mislim da Rados treba da presavije tabak i podnese tuzbu !
  Sto se tice serije izrazavam duzno postovanje autoru i pruzam podrsku !

  Свиђа ми се

 7. pre cu gledam ravnu goru kad nemam sta da radim nego turske i indiske serije dosta je bilo sa cigani i turci po srbiju i ova serija ako nije radjena kako treba bolje je nego male neveste i sulejmani i ostali cudotvorci

  Свиђа ми се

  • ovo je lažna objava…ovde se neko ipak sprda sa Srbima…kao maliciozno i odvratno…ovo je neki nadubudni srbomrzac napisao…i ovo je dokaz da je serija ipak solidna i da bajiću treba odati priznanje… Ovi kao i sam pisac otvorenog pisma su podvala….krajnja podvala…kao i sam admin ovde…dakle možeš svakoga da kupiš da šiklja piše i briše šta hoće…ali istina je jedna..ona ljudsak i božijas…i najbolje u poslednjoj epizodi je iskazao sin Vojvode Mišića….A naši seljaci iz gradova i sela iz kraja gdje ja živim još su gori od bilo koga i sa još itekao manjom vjerom….Podrška Bajiću SVAKAKO!

   Свиђа ми се

   • Поштовани,
    Нејасно је шта сте желели да саопштите Вашим речима: „Ovi kao i sam pisac otvorenog pisma su podvala….krajnja podvala…kao i sam admin ovde…“
    Једино смо покушали да пронађемо текст на који сте нам указали.
    Срдачан поздрав у име редакције

    Свиђа ми се

 8. E,Majkle bas si pametan! Vidi se koliko si nacitan i zar je moguce da iz tebe izbija tolika zavist i zloba? Pa dokle ce Srbin da bude sujetan,ljubomoran,zavistan,na drugog Srbina koji posteno radi svoj posao? Dokle god toga bude,Srbima nikada nece biti bolje,to nas je uvek i kostalo a koliko vidim i kostace nas! Okani se Majkle tudjeg dvorista,duse,zaviri u svoje i sve ce ti biti jasno.

  Свиђа ми се

  • serija Ravna Gora i dogadjaji u njoj nisu p’rikazani onako kako su se odvijali Rados Bajic kao pravi Sumadinac nije me odusevio neznam po kojim knjigama je radjen film ali mislim da nije uradio ono sto se od njega ocekivalo.

   Свиђа ми се

 9. Е Мајкле и ти си се овде спетљао као пиле у кучине ! Серија „Равна Гора “ је спора, растегнута и Радош се у том сегменту обрукао ! Навикао је да снима Моравске серије са карикираним сељацима. А што се тиче Твојих констатација како се Дража пребацивао под борбом у Србију…то је смејурија ! Даље, константно помињеш огроман Дражин допринос борби против Немаца !? Не знам одакле си и из ког краја….наше село код Бајине Баште су четници из чистог хира завили у црно кољући и пљачкајући. Много је таквих села у Србији. Дража је био неспособни командант разуларене руље која је била састављена од сеоских ђилкоша. Нисам острашћен и оптерећен ни Краљем, ни комунистима. Реалност је само да су Ђујићеви четници били дициплиновани и да су штитили народ на територији коју су покривали…јел је Војвода Ђујић био строг и безкомпромисан ! Сви остали су јурцали по брдима и „чекали тренутак“ који им никад није дошао. Но то је већ друга прича

  Свиђа ми се

  • Зашто сте му дали толики новац ви који потичете са ових подручја наше домовине.. Могли сте доћи и уложити новац у све оне који се боре да се сазна истина тих догађаја.У Србији постоје многи који желе да светлост дана угледа право чињенично стање борбе наших дедова против свих који су нас газили угњетавали и убијали.

   Свиђа ми се