ВЕСТИ ИЗ СВЕТА

ВЕСТИ: Истину о Сребреници платио животом?!


ВЕСТИ: Истину о Сребреници платио животом?!

На СРБском ФБРепортеру смо од 02.јануара до 29. фебруара 2012. објавили (у девет делова) ФБР фељтон:
РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ СА АЛЕКСАНДЕРОМ ДОРИНОМ.

РАЗГОВОРИ О ИСТИНИ СУ ЗАПИСИ О СТРАДАЊУ СРБСКОГ НАРОДА И ЈОШ ЈЕДАН ДОПРИНОС РАСВЕТЉАВАЊУ ИСТИНЕ – ОНО О ЧЕМУ СЕ ЋУТИ ГОВОРИМО НА САВ ГЛАС – ОВОГ ПУТА САГОВОРНИК У СЕРИЈАЛУ КОЈИ СМО ПРИПРЕМИЛИ ЈЕ АЛЕКСАНДЕР ДОРИН, ШВАЈЦАРАЦ СРБСКОГ ПОРЕКЛА КОЈИ СЕ У ШВАЈЦАРСКОЈ И ШИРОМ СВЕТА И ДАНАС БОРИ СА НЕИСТИНАМА КОЈЕ ГОВОРЕ И ПИШУ О СРБИМА…

SREBRENICA’ „FACE OFF“: REAL GENOCIDE- THE WEST DOESN’T WANT YOU TO KNOW ABOUT… (warning- very graphic material)

У наставку преносимо текст са портала франкфуртских ВЕСТИ о овом уваженом борцу за ИСТИНУ О СРБИМА.

***
Аутор више студија које побијају званичну верзију о догађајима у Сребреници јула 1995. године, независни истраживач из Швајцарске Александар Дорин, уверен је да постоји видео-материјал који непобитно може да поткрепи његове тезе, али да се такви снимци и даље – плаћају животом.

12.01.2014. Ђ.Баровић-Вести,фото:Н.Јојић

Замерио се непознатим моћницима: Александар Дорин

Замерио се непознатим моћницима: Александар Дорин

Дорин наводи да је коаутор његове последње књиге „Сребреница – како се заиста збило“ објављење 2012. године у Лајпцигу, Зоран Јовановић умро 13. јула прошле године, само десетак часова пошто му је јавио да је успео да откупи два снимка који у знатној мери руше мит о Сребреници.

 • Претње „сачекушом“Александар Дорин је пре мање од месец дана у „Вестима“ објавио сензационалну тврдњу да је између 3.000 и 4.000 муслимана током јула 1995. године пребегло у Србију. После тог текста, овај Швајцарац тврди да су се удвостручиле претње смрћу преко интернета.
  – Обично ми се прети преко такозваних гоуст мејлова преко којих особе које прете остају анонимне. Обећавају ми да ће ме киднаповати, мучити, убити, а преко једног познаника ми је пре само пар дана поручено да ми неки муслимани из Базела припремају „сачекушу“ – каже Дорин.

– Јовановић је за време рата био начелник Информативне службе Дринског корпуса Војске РС, али и одлично упућен у све догађаје из рата. Чули смо се телефоном пре него што је из Власенице отишао да се нађе на тајној локацији са човеком који је био спреман да прода те сминке, а онда ме је, 12. јула прошле године звао на швајцарски број мобилног телефона да ми каже како их је преузео и да се спрема да се врати у Власеницу. Дан касније ми је јављено да је умро у Србији, и то од последице срчаног удара, али нити је извршена аутопсија, нити су ти снимци пронађени код њега. Од тог тренутка сам добио више упозорења да поведем рачуна о својој безбедности уз објашњење да „прича није нимало наивна“ – каже за „Вести“ Дорин.

Јовановић је прошле године сведочио и на суђењу Радовану Караџићу као сведок одбране, а у својој ратној архиви је имао више докумената који су побијали тезе о бруталним убиствима Војске РС у зони одговорности Дринског корпуса. Александар Дорин каже да, чим су сазнали о постојању још необелодањених видео-снимака из Сребренице, он и Јовановић су одлучили да покушају да их откупе.

– Преговори су трајали неколико година, а на крају смо се договорили да за почетак платимо 1.000 евра за два краћа видео-фајла, после чега је требало да разговарамо и о другим материјалима. Јовановић ми је јавио телефоном да се срео са тим човеком, да је пажљиво прегледао сминке и да ће преспавати код рођака како ноћу не би путовао за Власеницу. Ујутро га је тај рођак пронашао мртвог, а и његова супруга и кћерка су ми касније рекли да у његовим личним стварима нису пронашли те видео-снимке, али ни најмањи траг у ком је то месту у Србији откупио видео-записе. Не могу да тврдим ништа, али је јако чудно да смо се претходно чули телефоном, да је Зоран био потпуно здрав, а преминуо од срца и да тих снимака нема, као и да ми је неколико пута рекао да ће га ангажман о истини о Сребреници највероватније „једног дана коштати главом“ – каже Дорин.

Према његовим речима, први видео-записа је део снимка који су муслимани из Сребренице снимили 1994. године, а на коме неки од муслиманских бораца причају да их је у тој енклави неколико хиљада и да су сви жељни да „кољу што више Срба“. Други снимак је требало да буде нешто дужи и представљао је сведочење холандских војника који су обезбеђивали ову енклаву.

– Први снимак који наводно у оригиналу траје чак 40 минута недвосмислено показује како Сребреница не само да није била демилитаризована, већ стециште специјалних одреда који су чинили стравичне злочине. Други снимак је заправо потврда изјава холандских војника да је евакуација муслиманских цивила спроведена коректно и без инцидента, што побија тезу о убиствима – објашњава овај истраживач који је неколико месеци раније већ повео рачуна о својој безбедности.

– Неки бивши борци Републике Српске, који данас живе у Паризу, ставили су ми до знања да су сазнали од неких муслимана да због докумената које објављујем о Сребреници морам добро да се припазим. Послушао сам их – каже на крају овај аутор.

3 replies »

 1. Сребреница је одавно постала највећа службена лаж епохе.
  Едвард Херман је рекао да Сребреница представља „највећи тријумф пропаганде на крају 20. века“.

  Најдубља тајна Сребренице у суштини јесте:
  – идентитет стварних наручилаца злочина и
  – легитимни борбени губици 28. дивизије Армије БиХ (у ствари, џамахирије балије изметбеговића).

  Сребреничка прича заснована је на исконструисаној и лажној бројци од 8.000 стрељаних муслимана, што је оквалификовано као геноцид (нема значаја што то није у складу са дефиницијом геноцида у актима међународног права).

  Тачан број од 1.919 стрељаних муслимана утврдили су форензичари адског (хашког) трубунала упаривањем бутних костију. Пошто је то било далеко од пројектованог геноцидног броја од 8.000, приступило се конструисању сребреничке лажи епохе.
  Дакле, кључна компонента сребреничке обмане јесте лажно представљање посмртних остатака ексхумираних погинулих лица на подручју борбених дејстава као стрељаних муслимана.
  Пошто нема доказа, процене погинулих у пробоју 28. дивизије су различите: 2.628 (генерал АБиХ Е. Хаџихасановић); 4.000 (К. Билт); 5.000 (Џ. Шнидлер; он је такође тврдио да је стрељано око 2.000 муслимана). Адски трибунал смањује број погинулих, а повећава број стрељаних.

  Због недостатка укупне бројке стрељаних муслимана, некаквог геноцидног плана и доказа о посебној намери – више је него извесно да ће пресуда о геноциду у Сребреници ускоро пасти и тако ће се срушити сребреничка лаж епохе.

  Стварни наручилац злочина је империја зла. Лажући о тзв. хуманитарном рату (тако нешто не постоји) и фингирајући наводну одбрану муслимана од Срба у бившој СФРЈ и од Руса на Кавказу, империја зла тамани муслимане у Либији, Египту, Ираку, Сирији, Авганистану и тако ствара тзв. исламски лук у опкољавању Русије и Кине.

  Дакле, ово је резиме:
  – 3.267 србских цивилних жртава у селима око Сребренице;
  – 1.919 форензички идентификованих муслиманских жртава;
  – тачна бројка погинулих муслимана у пробоју 28. дивизије је непозната, али се процењује на око 6.000 лица…

  Закључак: тзв. геноцид није доказан и није га могуће доказати јер је измишљен!
  (Извор: Стефан Каргановић)

  Свиђа ми се

 2. CEMU SLIUZI SADA ISTINA KADA SU SRBIJU PROGLASILI PO SVETU GENOSICIDNOM DRZAVOM, KADA MNOGO LJUDI LEZI U HAGU U ZATVORU , A MNOGI SU MRTVI ZBOG TOGA, A SVE ZBOG LAZI I SPREMNOSTI NA SVA ZLA SAMO DA DOBIJU TU SVOJU JADNU DRZAVU KOJA CE SLUZITI SAMO VELIKIM SILAMA DA LAKSE SA NJOM MANIPULISU I SLAMU DA DODJE NA VLAST.

  Свиђа ми се