ДЕШАВА СЕ...

РЕПУБЛИКА СРПСКА: САША МИРИЋ – Наше разгледнице


РЕПУБЛИКА СРПСКА: САША МИРИЋ – Наше разгледнице

Провокација више бошњачких удружења која су уочи Дана Републике Српске обелоданила срамну разгледницу у којој вређају Српску и цели српски народ, само је још једно подсећање да је суживот у држави званој Босна и Херцеговина и теоретски и практично немогућ!

ПОВЕЗАНИ ТЕКСТОВИ: СРЕБРЕНИЦА: Костурима “честитали” празник Србима

12.01.2014. ПРЕССРС

grb_zastava_rs

Шта су те невладине организације уопште желеле да постигну са фотографијом на којој су посмртни остаци бошњачких жртава представљени као „темељ Републике Српске“? Вероватно ни они сами не знају ниједан други разлог сем оног да од својих страних донатора извуку још који кофер „хуманитарног новца“ захваљујући којем се већина њих енормно обогатила од рата до данас.

sasa4Република Српска и њени људи имају сасвим довољно сопствених болних мотива за целу серију разгледница које бисмо, поносно и без стида, могли да представимо свету. Са тугом у срцима могли бисмо да истакнемо како у Српској нема породице која некада у прошлости није пострадала од Османлија, усташа, немачких фашиста, муџахедина и других завојевача и диктатора. Бројне су слике које сведоче о свирепим убиствима српских цивила и војника у последњем рату. Сијековац, Тарчин, Казани, Возућа, Брадина, Кравица, Ратковићи и остала поклана и спаљена српска села у Подрињу, Добровољачка улица, Тузланска колона… Ако томе додамо Корићку јаму, Стару Градишку, Јадовно, Јасеновац и остала стратишта у којима је током Другог светског рата убијено више стотина хиљада Срба са ових простора, тешко би то могло да стане на све разгледнице овога света.

REPUBLIKA SRPSKA GKARTA

Сваки нормалан човек, без обзира на националну и верску припадност или политичко опредељење, свестан је истине да су се у рату од 1992. до 1995. године дешавали злочини на свим странама. Међутим, то не може и не сме да буде разлог за оспоравање права оних који су се часном и пожртвованом борбом изборили за своју Републику Српску. Када би сви тако приступали проблемима ове земље, онда би било много више оних који могу да оспоре право на постојање овакве Босне и Херцеговине. Због свега тога, може се констатовати да је акција бошњачких удружења апсолутни промашај. У ствари, уместо циља који су они желели да постигну и у томе нису успели, само су још више учврстили уверење већине грађана Републике Српске да је немогућа било каква сарадња и суживот са онима који настоје да униште Српску и све њене тековине.

Они који већ пуне две деценије безуспешно али упорно покушавају да Србима у Републици Српској наметну осећај колективне кривице за нешто што нисмо скривили, очигледно не схватају да никада неће успети у таквим својим намерама. Ипак, њихов највећи проблем је у томе што вековима беже од тога да преиспитају себе, своје поступке и целокупну прошлост, што би им вероватно донело праве одговоре на сва питања која их муче.

republika-srpska-pride

1 reply »

 1. АКО СУ ТУРЧИНУ РУКЕ КРВАВЕ ДО ЛАКАТА ПОТУРИЦИ МОРАЈУ ДА БУДУ ДО РАМЕНА!

  ТАКО ЈЕ СА ОВИМ „НАШИМ СРБИМА“ КОЈИ СУ ВЕЋИ КАТОЛИЦИ ОД ХРВАТА!

  ДАВНО ЈЕ ВЕЛИКИ ЈОВАН ДУЧИЋ ГОВОРИО: „ХРВАТИ СУ НАЈХРАБРИЈИ НАРОД, НЕ ЗАТО ШТО СЕ НИКОГА НЕ БОЈЕ, ВЕЋ ШТО СЕ НИЧЕГА НЕ СТИДЕ!

  ТО ИСТО ВАЖИ И ЗА МУСЛИМАНСКЕ КЕРОВЕ ЧИЈИ СЕ ЖИВОТИ ОД КАДА ПОСТОЈЕ ЗАСНИВАЈУ НА ЛАЖИ И ОПТУЖИВАЊУ СРБА ЗА НЕШТО ШТО НИСУ УЧИНИЛИ!
  УБИЛИ СУ У КРАВИЦАМА, СКЕЛАНИМА, БРАТУНЦУ НА БОЖИЋ 93 ТРИ И ПО ХИЉАДЕ СРПСКЕ НЕЈАЧИ, ЖЕНЕ И СТАРАЦА НА НАЈМОНСТУОЗНИЈИ НАЧИН И ШТА СУ МИСЛИЛИ, ДА ЋЕ СРБИ КО ОВЧИЦЕ ДА ИДУ НА КЛАЊЕ! А У СРЕБРЕНИЦИ ЈЕ МЛАДИЋ ОДВЕО МУСЛИМАНКЕ, ЊИХОВУ ДЕЦУ НА СИГУРНО, ЗА РАЗЛИКУ ОД ТУРАКА КОЈИ СУ СВЕ ШТО ЈЕ СРПСКО, ПА БИЛО ТО ДЕТЕ У КОЛЕВЦИ КЛАЛИ! ТО СУ „ЉУДИ“ КОЈИ НЕМАЈУ НИ САВЕСТ, НИ ДУШУ!
  И ОНИ ЋЕ САДА СРБИМА ДА СОЛЕ ПАМЕТ!
  ШИБЕ БРЕ!

  Свиђа ми се