Вакцине и вакцинација

Вакцинација детета или казна, а ко контролише ММР вакцину?


Вакцинација новорођенчади, одојчади, мале и школске деце је обавезна и то је регулисано законом Републике Србије. Ипак, страх да ће вакцинација изазвати нус-појаве и сумња у делотворност вакцина, код појединих родитеља јачи је од закона, због чега они одбијају да вакцинишу своје дете, на властиту одговорност.

Вакцинација детета или казна, а ко контролише ММР вакцину?

Братство Светог Краља Милутина
16. јануар 2014.

 

Вакцинација новорођенчади, одојчади, мале и школске деце је обавезна и то је регулисано законом Републике Србије. Ипак, страх да ће вакцинација изазвати нус-појаве и сумња у делотворност вакцина, код појединих родитеља јачи је од закона, због чега они одбијају да вакцинишу своје дете, на властиту одговорност.

vaccination-autism-about-1-in-every-91-childrenОво је показао пример Новосађанке М. Л. (34), самохране мајке, која је на последњој контроли код педијатра одбила вакцинацију своје једноипогодишње девојчице.

Много сам истраживала о последицама вакцинације и видела да постоји сумња да ММР вакцина, коју је као наредну требало да прими моја Лена, изазива аутизам – прича ова мајка.

– Упитала сам педијатра ко ће својим потписом сносити одговорност да последице неће бити штетне за моје дете, а она је одговорила: нико. Онда сам решила да је нећу вакцинисати. Докторка ми је тад тражила да потпишем како одбијам вакцинацију и запретила ми Центром за социјални рад и инспекцијом.

Док мејнстрим лекари поричу да је аутизам повезан са ММР вакцином (мешавина три вакцине: против малих богиња, заушки и рубеоле, eng. Мeasles, Мumps, Rubella), многи тврде супротно.

Статистика показује да је пораст броја оболелих од аутизма алармантно у вези са увођењем и применом ММР вакцине.

Уплашена да ће изгубити старатељство, ова Новосађанка ипак није потписала изјаву и како сама каже, пролонгирала је вакцинисање девојчице, док се не распита која су јој права и обавезе по том питању.

Начелник Службе за здравствену заштиту деце у Дому здравља „Нови Сад“ др Бранислава Станимиров потврдила је за да родитељи најчешће одбијају ММР вакцину, која штити од малих богиња, рубеола и заушки.

Различити су разлози због којих родитељи одбијају вакцинацију. Најчешће је то страх од аутизма, али правила нема – каже др Станимиров. – Међутим, важно је напоменути да није научно доказано да је вакцинисање ММР вакцином окидач за настанак аутизма код деце.

На италијанском суду доказано да MMР вакцина изазива аутизам!

article-2160054-137F4DA2000005DC-678_634x434Родитељима Валентина Боке (Valentino Bocca), Министарство здравља Италије исплатило је 112.000 евра. Сада парницом захтевају додантих 800.000 евра. Прича је трагична: дечак Валентино који се развијао нормално, са 14 месеци примио је ММР вакцину и добио дијареју, изгубио апетит и за само неколико дана више није могао ни кашикoм да се служи. Судија Луцио Ардиђо (Lucio Ardigo) изјавио је да је ,,коначно утврђено” да је Валентино патио од ,,аутистичног поремећаја заједно са когнитивним застојем” и да је његова болест повезана са примањем вакцине.

Насилан начин на који владе САД и европских држава пропагирају вакцинацију ММР-ом, оставио је многе родитеље у уверењу да немају избора, упркос томе што је вакцинација добровољна. У случају Валентина Боке ова про-вакцинацијска пропаганда била на уштрб владиног процеса.
Прочитајте чланак о овом случају ОВДЕ.

Родитељи који су одбили само једну вакцину, јер лично сумњају у њену делотворност, како сазнајемо, требало би да се кажњавају новчано и прекршајном пријавом.

Вакцинални пунктови обавештавају наше инспекторе, а санитарна инспекција дужна је да родитеље потом пријави судији за прекршаје – каже Рајко Булатовић, из сектора за санитарни надзор Покрајинског секретаријата за здравство.

Међутим, не зна се која је судбина тих прекршајних пријава, да ли стигну на ред или застаре и да ли после њих родитељи ипак вакцинишу дете.

Вакцинисана младунчад мајмуна постала аутистична

Ако вакцине не играју апсолутно никакву улогу у развоју аутизма код деце, како то данас тврде многи медицински ауторитети, зашто онда неке од најпопуларнијих вакцина уобичајено намењених деци, очигледно изазивају аутизам код животињских примата?

Ово је питање које сада многи људи постављају након скорашње студије коју су спровели научници са Универзитета у Питсбургу (University of Pittsburgh (UP)) у Пенсилванији, откривши да су многи младунци мајмуна којима је убризгана стандардна доза вакцина за децу, као део новог истраживања – добили симптоме аутизма. За њихову анализу, Лора Хјуитсон (Laura Hewitson) и њене колеге са Питсбуршког универзитета спровели су одговарајуће безбедоносно испитивање типичних програма за вакцинацију деце, које је требало да испита Амерички центар за контролу и превенцију болести (ЦДЦ) – али то никада није учинио – за прописане вакцине. И оно што је овај храбри тим открио било је шокантно, пошто потпуно руши општеприхваћени мит како су вакцине безбедне и не носе никакав ризик од аутизма.

Oткрића су показала да су млади макаки мајмуни који су примили типичaн препоручени ЦДЦ-ов програм вакцинације из 90их, и то дозе које одговарају величини и старости мајмуна, имали склоност да развију аутистичне симптоме. Невакцинисани мајмуни из групе, са друге стране, нису показивали такве симптоме, што указује на снажну везу између вакцина и спектра аутистичног поремећаја.

Цела детаљна анализа студије Катерине Фромпович (Catherine J. Frompovich) ОВДЕ.

Извор: Новости, Магацин

11 replies »

 1. Petre „Neka te je sram“.Ostavi na miru roditelje koji su osetili sve blagodeti vakcine na svojoj deci.Znamo da si student i da radis po „akciji“ vec odavno poznatoj koja je naredjena na sednici odbora za zdravlje i porodicu (odrzana u aprilu), te kao student moras se dodvoriti onima u vrhu i obezbediti sebi radno mesto u buducnosti..Idi u svoju grupicu i nastavi sa onim sto si do sada radio a sve po nalogu „studenti da krenu u akciju“.

  Свиђа ми се

 2. Gospodine Petre (znamo se odavno, jer se pod razlicitim imenima pojavljujete u svakom cosku interneta gde se pominju vakcine, sto je vrlo zbunjujuce, obzirom da niste roditelj, sto dovodi u pitanje Vase motive), kako se ne sekirate da ce vakcinisana deca, koja su dokazano nosioci virusa posle vakcinacije, zaraziti bas tu decu ugrozenog imuniteta? Moje nevakcinisano nema npr morbile, a vakcinisano siri virus kijanjem, stolicom, urinom. Dva slucaja decije paralize u Ukrajini izazvani su upravo sojem virusa iz vakcina, kojima se konstantno seju epidemije. Isti virus je ubio dete u Laosu, odmah posle vakcinacije, a to je jedan od bezbroj slucajeva. Upravo Vsi nalogodavci NEMAJU PRAVO da vakcinama vracaju iskorenjene bolesti (u SAD je od 1980. 162 od 154 slucaja decije paralize izazvano vakcinom).

  Свиђа ми се

 3. Draga redakcijo,na sajtu RFZO nadjite: “ MINISTARSTVO ZDRAVLJA I REPUBLIČKI FOND ZA ZDRAVSTVENO OSIGURANJE SRBIJE FARMAKOTERAPIJSKI PROTOKOLI Za najčešće bolesti i stanja u primarnoj zdravstvenoj zaštiti – prvo izdanje – Beograd 2014. godina “ Skinite i idite na strane 426-429. U tabeli na str 429 cete naci da su vakcine okidaci za Autizam.
  Sada imate argumente za tekstove i objavite zarad svih roditelja i zdravlja dece.

  Свиђа ми се

  • Draga „gospodjo“ Stevic da ste hteli da procitate kako pise, a ne kako zelite videli biste da na 428. stranici pise (citiram) „mogu da se jave posle
   imunizacije predisponirane dece zbog vremenske povezanosti ispoljavanja bolesti i uzrasta u kome se deca vakcinišu.“

   Nek vas je sramota.

   Свиђа ми се

   • Ako Vam je toliko stalo do imunizacije, slobodno idite svaki dan, a posebno dodatno vakcinisite svoje dete, ako ga uopste imate. A zabrinutim roditeljima u Srbiji ostavite na savesti da vakcinisu svoju decu. Kako da verujemo lekarima i ovoj propaloj drzavi, kad nas je ista jos odavno prodala svima koji su joj samo malo dolara ponudili, i lekarima koji putuju u Dubai ili Pariz na kongrese farmaceutskih kompanija.

    Свиђа ми се

   • Dragi gospodine statisticaru, pise sledece „U predisponirane dece vakcina je okidaĉ
    ili je samo vremenski povezana sa ispoljavanjem bolesti :ADEM, Transverzalni mijelitis, Optiĉki neuritis, Sy Guillain-Barre, Periferna mononeuropatija, Sy Dravet, Infantilni spazmi/Sy West, Autizam“ Namece se pitanje, kako znaju koje dete je predisponirano da mu vakcina bude okidac ili je samo vremenski povezana? Pa ne znaju, zato svima pripisu da je samo vremenski povezana. Nije samo autizam u pitanju, ako pogledas i ostale bolesti, shvatis da su jednako opasne i teske. http://www.rfzo.rs/download/PROTOKOLI%2021_10_lat.pdf

    Свиђа ми се

 4. ЈЕДАН ОД НАЈПОУЗДАНИЈИХ НАЧИНА СМАЊЕЊА ПОПУЛАЦИЈЕ САПИЈЕНСА ЈЕ ВАКЦИНАЦИЈА ДЕЦЕ. КО ПРОИЗВОДИ ВАКЦИНЕ У НАШОЈ КОЛОНИЈИ СРБИЈИ ? ТО ЈЕ ПРАВО ПИТАЊЕ.

  Четверг, 16 января 2014, 22:38 UTC от „СРБски ФБРепортер“ : >Косовка posted: “

  Вакцинација новорођенчади, одојчади, мале и школске деце је обавезна и то је регулисано законом Републике Србије. Ипак, страх да ће вакцинација изазвати нус-појаве и сумња у делотворност вакцина, код појединих родитеља јачи је од закона, због чега они“ >

  Свиђа ми се

  • „Postovani gospodine“ Milosavljevic,

   Neverovatno je da je vakcinacija najpouzdaniji nacin smanjenja populacije sapiensa koji je u konstantnom porastu. Jedine tri godine kad je doslo do smanjenja populacije na globalnom nivou poslednjih 150 godina (a da nije bio u pitanju jedan od dva svetska rata) je pandemija spanskog gripa 1918.-1920. koji je odneo oko 100 miliona ljudi, odnosno 6% svetske populacije, odnosno 20% ukupno obolelih od 500 miliona sirom sveta.

   Nek je i vas sramota.

   Свиђа ми се

   • Jos jednom, ocigledni doktore i lobisto farmakoloske mafije, ostavite roditeljima da brinu o svojoj deci. Kad vi lekari ne mozete da nosite odgovornost za eventualne greske i posledice, pustite nas roditelje da resimo o svojoj deci, koju sigurno volimo vise nego Vi.

    Свиђа ми се

   • Shill Gambit – logicka greska koja se manifestuje kao pokusaj diskreditacije misljenja protivnika tako sto se protivnik optuzi da je pripadnik neke grupacije koja prima novac za iskazivanje misljenja. Da li je tvoja roditeljska ljubav bitan faktor u odlucivanju? Ne. Posto ti svoje dete mozes da volis koliko god zelis i da ga opet stavis na prednje sediste automobila nevezanog i da juris 120 sat jer si „istrazivao“ da pojasevi ubijaju.

    Takodje, nek te je sramota same pomisli da tvoji postupci uticu samo na tvoje dete i da je tvoja sloboda da budes idiot veca od tudjeg prava na zdravlje. Tvoje nevakcinisano dete nije jedino u opasnosti vec i sva ostala deca koja nisu mogla da budu vakcinisana. Ti NEMAS prava na slobodan izbor da odredjujes koje ce iskorenjene bolesti vratiti u populaciju.

    Ako nemas argument nemoj ni komentarisati.

    P.S, – Trazis odgovornost od lekara za vakcinu? Sledeci put trazi odgovornost od pilota da avion nece izgubiti krilo tokom leta. Nelogicno? Slazem se.

    Свиђа ми се

   • Da li je tebe iceg sramota BarcaS? Uporedjivanje aviona sa decom i nije bas na mestu. Ako avion izgubi krilo, odgovara neko. Kada dete izgubi zivot, ne odgovara niko! Tebe treba da je sramota jer konstantno izvrces cinjenice.

    Свиђа ми се