ДЕШАВА СЕ...

КИМ радио злонамерно повезује убиство Јанићијевића са листом одборника са портала „ЦИК Косова“


16.01.2014
Редакција СРБског ФБРепортера

На сајту КиМ радија је данас 16.01.2014 у 10:10 објављен текст под насловом: “Убијени Јанићијевић на листи под ознаком издаја” (слика у прилогу) у коме се каже:

„Ime odbornika u opštini Severna Mitrovica Dimitrija Janićijevića, kao i drugih kandidata za odbornike u opštinama na severnom Kosovu, nalazi se na fejsbuk profilu SRBskog FBReportera sa oznakom „Izdaja“.

Pod naslovom „Neka ostane upamćeno“ i potpisom „Srbi na okup“, spiskovi Centralne izborne komisije Kosova objavljeni na ovom profilu označeni su kao „liste kandidata za separatističke izbore na severu Kosova i Metohije“ uz komentar “ neka ostane upamćeno pod čijom će zastavom i kome će polagati zakletvu kandidati na ovim listama“.

Janićijevićevo ime nalazi se od 18. septembra 2013. navedeno na stranici https://facebookreporter.org/2013/09/18/neka-ostane-upamćeno-centralna-izbor, na čelu liste kandidata za odbornike Samostalne liberalne stranke u opštini Severna Mitrovica.“

Поводом ове злонамерне конструкције, обавештавамо јавност да је ово покушај обмањивања и довођења јавности у заблуду.
„СПОРНИ ТЕКСТ“ СА СРБског ФБРепортера, који се наводи у вести КиМ радија, можете погледати на линку:  http://wp.me/p1Fuk8-qyQ

Ова прљава медијска игра је  усмерена против два родољубива сајта: СРБски ФБРепортер и Срби на окуп који су све време  информисали јавност о дешавањима са КиМ. У овом случају оба сајта су пренела информацију објављену на сајту такозване ЦИК Косова! Да ли ће КиМ радио да повеже и ЦИК Косова са убиством Димитрија Јанићијевића?

Новинарима са КиМ радија упутили смо следећу поруку (која се тренутно налази на њиховом сајту у виду коментара)

Objavqen komentar KIM radio

Поштовани новинари портала КИМ,

Искрено сумњамo да је ово доброНАМЕРНА вест коју сте овако „упаковану“ са овим насловом који наводи читаоце на ПОГРЕШАН ЗАКЉУЧАК О ДОГАЂАЈУ.

ИМА НЕКОЛИКО НЕИСТИНА У ОВОЈ ВЕСТИ, ОД НАСЛОВА ДО САДРЖАЈА И ФОТОГРАФИЈЕ КОЈА ПРАТИ ТЕКСТ. КРАЈЊЕ ПОДЛО, БЕЗОБРАЗНО И КРАЈЊЕ НЕПРОФЕСИОНАЛНО ДРАГЕ КОЛЕГЕ…

„Ubijeni Janićijević na listi pod oznakom `Izdaja` – НАСЛОВ НАДНАСЛОВ: „Ime odbornika u opštini Severna Mitrovica Dimitrija Janićijevića, kao i drugih kandidata za odbornike u opštinama na severnom Kosovu, nalazi se na fejsbuk profilu SRBskog FBReportera sa oznakom „Izdaja““.

1. Направили сте фото са вести са ПОРТАЛА независног медијског гласила СРБски ФБРЕпортер, а не фејсбук профила ФБРепортера. . Реч „издаја“ која се види у врху странице НИЈЕ НАСЛОВ већ назив слике (Издаја.jpg) која због техничке грешке није приказана, као што из истог разлога нису приказане и других шест слика на страници. Ово је МОНТИРАНА фотографија којом је НАМЕРНО доведен у везу текст (име слике) са врха странице са именом убијеног Јанићијевића које се налази на самом дну странице! Дакле то није наслов него име графичког фајла (који је у ствари име слике)!!!

2. Вест је била са именима људи који су се пријавили на листе за одборнике испред партија које СУ ЗВАНИЧНО НА САЈТУ ЦЕНТРАЛНЕ ИЗБОРНЕ КОМИСИЈЕ „КОСОВА“. Сви они су били на ЛИСТАМА ЗА ИЗБОРЕ КОЈЕ ЈЕ РАСПИСАЛА Атифете Јахјага, а не председник Народне Скупштине Србије, то су ЗВАНИЧНИ ПОДАЦИ КОЈИ СУ ЈАВНО ОБЈАВЉЕНИ, а преузели смо га са ИНФОРМАТИВНОГ портала са Косова и Метохије СРБИ НА ОКУП.

Очекујемо да нам се исто тако јавно извините, како сте јавно напали и инсинуирали да је на „нашој листи“ био тај одборник који је нажалост убијен. ТО АПСОЛУТНО НЕМА ВЕЗЕ СА ОБЈАВОМ, ОБЈАВА ЈЕ ЧИСТО ИНФОРМАТИВНА И НАЛАЗИ СЕ И ДАЉЕ НА САЈТУ ОДАКЛЕ ЈЕ ПРЕУЗЕТА, ЦЕНТРАЛНЕ КОМИСИЈЕ „КОСОВЕ“. ЗАШТО ЊИХ НИСТЕ ПРОЗВАЛИ ДА ЈЕ НА ЊИХОВОЈ ЛИСТИ ПОКОЈНИ ЈАНИЋИЈЕВИЋ?

Заиста је ово јако непрофесионално и покушај подметања лажи уместо истине и конструисања некаквих немогућих ситуација. Не желим да мислим да је ИСТИНА оно што сумњам: да сте овим желели да кажете да смо ми не дај Боже правили неке „спискове за одстрел неких људи“, ТО ЈЕ ЗАИСТА ПОДЛО, БЕЗОБРАЗНО И КРАЈЊЕ НЕПРОФЕСИОНАЛНО поштоване КОЛЕГЕ.

НА КРАЈУ, ШАЉЕМО ИЗРАЗЕ ДУБОКОГ САУЧЕШЋА ПОРОДИЦИ УБИЈЕНОГ СРБИНА ЈАНИЋИЈЕВИЋА, И ЗАХТЕВАМО ДА ОНИ КОЈИ ТО УРАДИЛИ БУДУ ШТО ПРЕ ПРИВЕДЕНИ ПРАВДИ. ЗАХТЕВАМО ДА СВИ ОНИ КОЈИ СУ УБИЛИ БИЛО КОГ СРБИНА НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ БУДУ ПРИВЕДЕНИ ПРАВДИ!

НАРАВНО, ЗАХТЕВАМО ОД РЕДАКЦИЈЕ КИМ РАДИЈА ДА УКЛОНИ ОВАЈ ОЧИГЛЕДНО НАМЕРНО КОНСТРУИСАН ТЕКСТ КОЈИ ГРУБО И НЕИСТИНАМА ДИСКРЕДИТУЈЕ РОДОЉУБИВЕ ПОРТАЛЕ, ПОСЕБНО ЗБОГ ТОГА ШТО СЕ ТАКВО ИЗВЕШТАВАЊЕ НИКАКО НЕ МОЖЕ НАЗВАТИ НОВИНАРСТВОМ ВЕЋ МЕДИЈСКОМ МАНИПУЛАЦИЈОМ.

РЕДАКЦИЈА СРБског ФБРепортера

_____________

Прилог: „Скрин шот“ текста са КиМ радија

sl1 KIM radio sl2 KIM radio

***

Реаговање Уредништва сајта Срби на окуп:

КИМ Радио злонамерно повезује убиство Јанићијевића са фиктивним мотивима

Срби на окуп  16/01/2014 у 19:54 часова /
kim-radio

У чланку “Убијени Јанићијевић на листи под ознаком издаја”, објављеном на сајту КИМ Радија, редакција овог сајта крајње злонамерно доводи у везу убиство Јанићијевића са могућим мотивима за ово убиство. Име убијеног Јанићијевића налазило се на списку ткзв. ЦИК Косова и апсолутно нема никакве веза нити са сајтом фејсбук репортер, нити са сајтом срби на окуп. Дакле, ствар је очигледна, српски родољуби излазак на изборе које је расписала такозвана председница Косова сматрали су сепаратистичким и националном издајом, а решење нудили у бојкоту, који је да подсетимо и више него успео (излазност је укупна на северу и поред притисака била испод 10%), а никако у насиљу било које природе. Да ли то значи да ће сви који се налазе на списку ткзв. ЦИК Косова као учесници сепаратистичких избора, а списак је јавно објављен на неком гласилу, бити убијени, а кривци за убиство медији који су спискове пренели? Овакво подметање од стране редакције сајта КИМ Радио, сматрамо веома опасним и захтевамо повлачење чланка и јавно извињење. У супротном, тражићемо да се правда задовољи пред надлежним органима Републике Србије.

Срби на окуп