Зоран Влашковић

СКАНДАЛОЗНО! Зид ћутања о повампиреном фашизму на Косову! Све вође Албанаца из редова фашиста добиле споменике!


Скандалозно – Зашто део  ЕУ и  Америка од Космета праве нарко – терористичко – фашистичку територију!?

Све вође Албанаца из редова фашиста добиле споменике!

Пише: Зоран Влашковић
16.01.2014.

Зашто КФОР, УНМИК, ЕУ, ОЕБС, ЕУЛЕКС и придошли амбасадори и конзули у Приштини ћуте док се албански политичари фотографишу поред свечано откривених споменика Албанаца који су били у редовима Хитлерове зликовачке војске?

Терориста Тачи поред споменика фашисти Шабану Палужи

Тачи са политичарима из Тиране редовно поред споменика озлоглашеном фашисти Шабану Палужи, вођи балиста из доба Другог светског рата.

Куда тежи албанско друштво на Косову и Метохији које је прогласило државну независност на простору државе чланице ОУН који је званично под протекторатом ОУН? Tешко је одговорити!

Највише из разлога што Приштина у књигама бестидно и из корена врши ревизију историје и пише “нову историју” која у потпуности одудара од научно-историјски докуменатованих чињеница, а ради величања и слављења сународника који су били у редовима фашистичких и нацистичких окупатора на остварењу монструозног Хитлеровог пројекта „Нове Европе“.

Најсрамнији поступак албанских ревизиониста историје на Косову и Метохији је величање свих вођа Албанаца који су се борили у редовима фашиста као националних хероја.

У последњих четири – пет година подигли су споменике Албанцима који су страдали од партизана борећи се на страни фашиста и нациста. О томе сведоче документарне фотографије ових Албанаца на којима су у окупаторским униформама и оружјем из доба када су били укључени у немачке окупационе јединице током Другог светског рата.

Данас се званичници Приштине (Хашим Тачи, Бајрам Реџепи, Тахири, Јахјага) као и политичари из Албаније, редовно фотографишу поред споменика озлоглашених албанских фашиста: Шабана Палуже, Мехмеда Градице, Џафера Деве, Адема Воце, Азиза Жиливоде…

Званична историја говори да су балистичке јединице Шабана Палуже обезбеђивале повлачење окупационих јединица немачког вермахта – јединица из Грчке у „фатерланд“ крајем 1944. године.

Командант ове немачке групе армија, Александар Лера је осуђен после завршетка Другог светског рата на смртну казну. Палужини балисти су, и пре и после овог подухвата, били у сукобу са оба антифашистичка покрета у Југославији.

У одметницима Шабана Палуже и његових следбеника било је 20.000 балиста. Упркос предусретљивости Брозовог режима према Албанцима и забране повратка Србима које су балисти протерали са Косова, балисти су наставили рат и поред очигледне пропасти свог нацистичког немачког савезника.

Због њих је на Космету Врховни штаб Народноослободилачке војске Југославије увео војну управу 8. фебруара 1945. године, три месеца након што је КиМ ослобођено.

Ове окупаторове снаге су се после ослобођења криле по шумама Космета до краја 1948. године, убивши 700 и ранивши 1.300 партизана.

Главне вође балистичког покрета, Шабан Палужа и Мехмед Градица, погинули су у борби са партизанима у Дреници 21. фебруара 1945. године, док је балистички покрет сломљен марта исте године.

Погибија Шабана Палуже

У борби против побуне на чијем челу је био балиста Шабан Палужа било је ангажовано чак 39.000 бораца Народно Ослободилачке Војске Југославије сврстаних у 15 бригада.

У току 21. фебруара 1945. године у селу Трстеник (СО Србица) у Дреници су Шабан Палужа и његов први помоћник Мехмед Градица опкољени у једној кући где су погинули пружајући жесток оружани отпор.

У неутралисању отпора Шабана Палуже погинуло је 15 бораца НОВЈ док је 21 борац рањен. Борба против одбеглих балиста трајала је до 10. октобра 1951. године, када је неутралисана последња група балиста на Косову и Метохији – група Хасана Рибника.

Међутим, последњи балиста који је пружао оружани отпор био је хоџа Мула Идриз. Ова особа је организовала напад на Гњилане почетком 1945. године. Он је у лето 1952. године ухапшен у Грчкој, а онда изручен  Југославији где је осуђен на смрт.

То што је 1945. године изгледало побеђено, данас је повампирено у лажној држави. Свуда су подигнути споменици албанским слугама фашистичког и нацистичког окупатора, јавно су истакнуте њихове фотографије на којима су у окупаторским униформама.

Најблаже речено је срамота да припадници КФОР-а из држава савезничке коалиције током Другог светског рата све то гледају не предузимајући ништа.

У центру Обилића, Албанци су 1999. године уклонили споменик Милошу Обилићу, кога је КФОР склонио у порту манастира Грачаница.

На месту где је био споменик највећем косовском јунаку, Албанци су 2009. године подигли споменик свом сународнику Азизу Жиливоди који је такође био у редовима фашиста. На споменику Мехмеду Градици, блиском сараднику Шабана Палуже, налази се слика овог фашисте и балисте са капом немачког фолксдојчера.

О споменицима албанским фашистима у ”демократском” Косову ћути и свет. Ћуте новопридошли амбасадори, конзули, шефови канцеларија из наводно демократских земаља. Ћуте и УНМИК, ЕУЛЕКС, КФОР, ЕУ и ОЕБС. Ћуте бројне невладине организације, Међународни црвени крст и сви они који се заклињу у „правду“, „владавину права“, „борбу против насиља“ и “антифашизам”.

На Косову и Метохији, брутално отетом од Србије, отворено и јавно се врши ревизија историје и подижу споменици Хитлеровим слугама.

3 replies »

  1. Jednostavno, u pitanju je Četvrti Rajh, U, sva tri Rajha Šiptari su bili fašisti, to jest najodanije sluge fašizma, i uspostavljali sa fašistima veliku Albaniju, koju je Srbija razarala, ali sada, Srbija je priložnica to četvrtom rajhu, i pravi sama veliku Albaniju.

    Свиђа ми се

  2. Сада смо у фази окупација од стране неонацизма и поставља се сувишно питање ЗАШТО ово ЗАШТО оно. Не треба да се снебивамо о тим појавама јер смо довољно паметни да разумијемо узрок и посљедицу подизања фашистичких споменика.

    Свиђа ми се