Хуманитарна акција

Одвајамо од уста да купимо лекове за тату и секу. Зато вам опет пишем, можда ће нам неко помоћи…


28.01.2014. СРБски ФБРепортер

Подсећамо:

Породица Станојковић је најбројнија србска породица на Косову и Метохији. Чине је отац Радован и мајка Љиљана и њихово дванаесторо деце.

Stanojkovići

Посета Фронта солидарности за Косово из Чешке породици Станојковић

Најмлађи је Јован, рођен 4 августа 2013, па онда следе Катарина (2012), Анђелија (2009), Југ Богдан (2006), Дарко (2005), Наталија (2003), Андријана (2002), Андреј (2000), Ненад (1999) рођен у току бомбардовања НАТО, када су терористи из ОВК долазили до брежуљка изнад саме куће Станојковића, па онда Јовица (1995), Зорица (1994) и Аница (1992).
Две најстарије ћерке Аница и Зорица су се удале у недалеко село Севце, на Шар-планини, и имају већ и своју децу, Аница две ћерке а Зорица сина.
***

СРБски ФБРепортер наставља хуманитарну акцију започету пре више месеци. Наша редакција је у контакту са породицом Станојковић – највећи проблем су храна и лекови. Преносимо писмо Јовице Станојковића које нам је послао ових дана:

Тешко је… одвајамо од уста да купимо лекове за тату и секу. Зато вам и пишем, можда ће нам неко помоћи…  (Јовицин отац је повређен у шуми, и лечи се од последица ударца дрвета у главу. Сестра Катарина већ дуже времена болује од бронхитиса.)
Примамо социјалну помоћ од 12 хиљада динара и дечји додатак само за два детета, за мене и Ненада… такав је закон. Кажу само се за првих четворо деце узима дечји додатак, после четвртог па надаље деца се не рачунају… а социјално нисмо узели још од препрошлог месеца и рекли су да ће да буде тек марта месеца.

Ја сам завршио за угоститељског техничара… али посла овде нема. Ја бих радио нема везе било који да је посо. Могу да радим, способан сам хвала Богу…

Док је овде био Живојин Којић, помагао нам је за одећу обућу и некад брашно и тако остале намирнице али је сада отишао у цркву у Урошевцу и од тада нам из цркве није помого нико. Нисмо се обраћали канцеларији за Косово и Метохију, нисмо имали преко кога… Лечимо тату овде у Штрпце, треба ићи даље а немамо новца да га водимо даље… До сада се нису плаћали прегледи али после ових избора почели су да се наплаћују. Лекари овде све пацијенте шаљу даље од Штрпца…  

Хвала свим добрим људима који су нам до сада помогли…

_____________

Помозимо Станојковићима  да не оскудевају у најосновнијем…

Динарски рачун: 205-9001005976099-13
КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА
СТАНОЈКОВИЋ РАДОВАН,

Девизни рачун: SWIFT-BIC KOBBRSBG IBAN: RS35205903100399679032
RADOVAN STANOJKOVIC, SUSICE, KOMERCIJALNA BANKA

Број телефона: +37745648627
_____

Повезани текстови:
Неколико дана по повратку стигла ми је порука од ове деце: “Волимо вас”. Постоји ли већа награда од тога?
Јовица из косовског села Сушиће – Сад је цело 14-члано домаћинство пало на мене и моју маму, помозите нам