ДЕШАВА СЕ...

Варшава 15. фебруар – Велики протест против независности Косова


Годишње у Пољској организујемо више оваквих протеста, али овај у фебруару сваке године буде централни и највећи. Очекујемо да ће протесту присуствовати пар хиљада грађана…

***

У Варшави 15. фебруара  у 17 сати – Велики протест против  независности Косова

Зоран Влашковић
01.02.2014.

Протестни плакат ''Косово је српско'' за протест Пољака у Варшави 15. фебруара у 17 сати

Грађанско удружење “Пољаци  за српско Косово“ из главног града Пољске, Варшаве ораганизују велки протест у Варшави 15. фебруара у 17 сати против независности Косова.

Ово удружење је до сада више пута организовало овакве протесте у Варшави не слажући се са једностраним проглашењем независности Косова у Приштини. Једнострану одлуку Приштине до сада су редовно називали нелегалном и  противном сваком  међународном праву .

Чланови удружења “Пољаци за српско Косово“ из Варшаве до сада су такође више пута посећивали Србе широм Косова и Метохији, доносећи им помоћ и охрабрујући их да остану да живе у својим завичајима .

– Годишње у Пољској организујемо више оваквих протеста, али овај у фебруару сваке године буде централни и највећи. Очекујемо да ће протесту присуствовати пар хиљада грађана а прошетаћемо поред значајних евроунијских и пољских институција. Неколико говорника ће  се обратити скупу а учесници ће певати српске песме са Косова и Метохије – рекао нам је у телефонском разговору један од главних представника Грађанског удружења ”Пољаци за српско Косово” из Варшаве – Марек Скавински.

2 replies »

 1. Да имамо довољно новца којих немамо могло би се омножити већи број НВО по источној Европи по узору на ове у Пољској.

  Свиђа ми се

 2. НИЈЕ ЈАСАН МОТИВ ПОЉАКА ? ОД ФРАЊЕ НИСУ ДОБИЛИ ТАКАВ НАЛОГ СИГУРНО !

  Суббота, 1 февраля 2014, 12:32 UTC от „СРБски ФБРепортер“ : >РЕДАКЦИЈА posted: „Годишње у Пољској организујемо више оваквих протеста, али овај у фебруару сваке године буде централни и највећи. Очекујемо да ће протесту присуствовати пар хиљада грађана… ***

  У Варшави 15. фебруара  у 17 сати – Велики протест против  независности К“ >

  Свиђа ми се