Бомбардовање

Ексклузивно: Запад отворено штити терористе!


Ексклузивно: Запад отворено штити терористе!

Викиликс документа из Приштине о терористичком акту код Ливадица у СО Подујево 16. фебруара 2001. године!
Лондон има 700 страница документације о овом терористичком злочину над Србима. – Бритаанци исекли на минут филмску траку тренутка експлозије под аутобусом.

18.02.2014. СРБИ НА ОКУП

nis-ekspres-podujevo-livadice

Више Викиликс докумената је размењено између америчке амбасаде у Приштини и Вашингтона у вези албанског терористичког напада на аутобус код Подујева 16. фебрауара 2001. године. Из тих америчкох докумената се јасно виде идентификовани албански терористи али нечије воље и забране да се цео случај разреши.

Доносимо и први пут екслузивна Викиликс документа о томе.

Класификованo од: КОМ Тина Кајданов (бивши амерички амбасадор у Приштини прим. З.В.) због разлога 1.5 ( б) и ( д ).

¶ 1 . ( Ц / НФ ) Резиме: УН на Косову сматра да Британски СИС има у свом поседу 700 – страница извештаја са информацијама које би могле довести до осуде четири особе за убиство српских цивила у 2001. УНМИК Одељење правде је затражио од британске канцеларије извјештај, предмет нужно потребног редакцији за заштиту извора и метода. Шеф Мисије Велике Британије Блунт каже да је од његове владе тражио тај извештај, али је само нашао краћи документ који је већ достављен . Крај резимеа .

¶ 2. . ( Ц / НФ )/ СПГС Шук је председавао састанком 28. јула са Британским Шефом мисије Давидом Блунтом, AmCit међународни тужилац Thomas Hickman, директора AmCit Al Moskowitz и Annuziata Ciaravolo из УНМИК-овог Одељење правосуђа. DPO је такође присуствовао.

УНМИК покреће предмет против осумњичених за бомбардовање аутобуса који је превозио српске цивиле , који оставио 11 мртвих и 40 рањених у фебруару 2001. године.

¶ 3. . ( Ц / НФ ) Хакман је следеће тачке :

-Велика Британија има посед извештаја 700 – странице о инциденту припремљен од стране особља КФОР-а и Велике Британије, укључујући СИС представнике;

– Информације у извештају може да доведе до осуде најмање четири од осумњичених у нападу , од којих је један побегао из америчке војног притвора и поново је ухапшен од стране Албанске полиције;

-Командант Британског КФОР-а у то време је дозволио тројици судија и једаном браниоцу да виде извештај , али не и да копирају или узимају белешке ;

-Извештај садржи анонимне изворе које је УНМИК испитао, а доказа стандардни док они нису једини основ за наредне убеђења ;

-Извештај такође садржи форензички доказ , укључујући ДНК узорак из опушака цигарета пронађених у близини места где је експлозија изазвана ;

– особа из шведског КФОР-а имала је камеру усмерену у аутобус баш кад експлозивна направа је експлодирала. СИС је узео филм и вратио га са једним минутом избрисаним из траке.

– Ако извештај садржи имена сведока , УНМИК тврди да они сада имају капацитет да их заштити, а који им је недостајао у време истраге .

¶ 4. . ( Ц / НФ ) Блант је рекао да је био информисан од Лондона Да Велика Британија није имала такав извештај у свом поседу. Претраживања СИС датотека је открио извештај од 30 страница представљен Комисији за разматрање притвора . Блант је рекао да је Британиски Кфор не би крио форензичке доказе, и да он није имао информације о наводном инциденту са шведском видео траком .

¶ 5. . ( Ц / НФ ) Блант је рекао да ће он те информације послати назад у Лондон да видим да ли било који нови подаци могу бити нови . Он је нагласио да је његова влада имала жељу да помогне тужилаштву и (кад се обезбеди заштита извора и метода, као и безбедност сведока) онда ће делити све информације са УН.

¶ 6. . ( Ц / НФ ) Коментар: Не знамо шта (ако их има) информација је покренута и задржана у овом случају. То је у нашем интересу да се гоне осумњичени и ми ћемо наставити да пратимо ово питање.

¶ 7 . ( У ) САД, Канцеларија Приштина, овај допис пошаљете специјалном изасланику УН за Косово Марти Ахтисари .

Каиданов

Зоран Влашковић

11

21

31

OLYMPUS DIGITAL CAMERAЕјупи

1 reply »

 1. КАКО МОЖЕ ДА ИХ ОКРИВИ – АКО РАДЕ ПО НАЛОГУ !

  Вторник, 18 февраля 2014, 9:46 UTC от „СРБски ФБРепортер“ : >РЕПОРТЕР posted: „Ексклузивно: Запад отворено штити терористе!  

  Викиликс документа из Приштине о терористичком акту код Ливадица у СО Подујево 16. фебруара 2001. године!

   

   

  Лондон има 700 страница документације о овом терористичком злочину над“ >

  Свиђа ми се