ДЕШАВА СЕ...

ЗАБРАЊЕНО ПИСМО ГЕНЕРАЛА: Пије 19 лекова, а све му је лошије


ЗАБРАЊЕНО ПИСМО ГЕНЕРАЛА: Пије 19 лекова, а све му је лошије

Писмо које је некадашњи начелник Главног штаба Војске РС Ратко Младић написао 27. јануара, а желео да прочита приликом свог сведочења Радовану Караџићу, Хашки трибунал је означио као „строго поверљив“ материјал чије обелодањивање је забрањено. Међутим, посредством више извора „Вести“ су ипак сазнале шта се у том писму налази, као и због чега га Хаг држи у тајности.

19.02.2014. ВЕСТИ

Бог ће вас казнити: Младић челницима Трибунала

Бог ће вас казнити: Младић челницима Трибунала

Највише им је „спорно“ то што је Младић писао о свом, готово драматичном здравственом стању.

– Када су судије забраниле да у судници прочита оно што је написао, толико се изнервирао да је делове из писма читао током целог дана у притворској јединици. Чуди ме да се неко није сетио па спојио све те цитате и обелоданио их – каже један од наших извора који је сазнао садржину већег дела Младићевог писма.

Бог ће вас казнити, поручио је Младић челницима Трибунала.

– Написао је да дневно пије чак 19 различитих лекова, навео је и сатницу према којој узима све те лекове и због чега. Објаснио је и да има великих проблема са одузетошћу десне стране тела, па тешко користи оловку. Подсетио је да већи део дана проводи у кревету, а да му се и поред сталног лекарског наџора и терапије здравље погоршава. Обелоданио је и да је остао без чула мириса, да слабо једе и да дневно попије само пола литре млека са две или три кришке хлеба – открива извор „Вести“.

Писао је и оптужбама да је директно наређивао убиства муслиманских војника у Сребреници. У вези тврдњи неких сведока да је он лично командовао егзекуцију припадника 28. дивизије Армије БиХ, Младић у истом писму наводи да је то „монструозна лаж“.

– Тужилаштво 20 година прикупља доказе о кривици Војске РС као и челника Српске. Ништа нису пронашли сем измишљотина и лажи – поручио је генерал Младић у писму.

 • Сумњив и Марко Краљевић?

  Младић се у писму позвао и на српско јунаштво и традицију из песама о Марку Краљевићу.
  – Час је читао делове из писма, а час наводио стихове у којима мајка Марка Краљевића позива сина да се лажно не заклиње, односно да му је боље „изгубити главу него своју огрешити душу“ – препричао је извор „Вести“ и духовито приметио да би, по истој матрици као и за Његоша, Хаг могао да „оптужи“ и Марка Краљевића.

 

5 replies »

 1. Свако од нас би желио искрено да нам је Генерал боље, да је здравији, да се бори, али…..? Ја само могу помоћи, ако Бог да, да му палим свијећу у цркви како би му Бог помогао да издржи хришћански све тортуре мучења. Ако неко има бољи приједло за нашег Генерала, ваља и то обзнанити.

  Свиђа ми се

 2. Gospodine generale Mladicu… Svi neprijatelji Srba su se udruzili protiv jednog malobrojnog srbskog naroda, a samo zato generale Ratko Mladicu, sto se u odnosu na ovaj nas malobrojni narod osecaju jadno, bedno i tako malim da pojedinacno nam niko od njih ne moze nista. Nista nam ne mogu ni svi zajedno udruzeni, zato sto su svi oni nikogovici, monstruozno ljubomorni na ovoliku snagu naseg naroda iako je malobrojan. Pokazalo se kroz istoriju covecanstva da su svi oni uvek gubili ratove i carstva ratujuci protiv srbskog naroda, cak i pored toga, sto imaju uvek i svoje saveznike medju nama koji se podanicki prema njima ponasaju i izdaju svoj srbski rod. Ali gospodine generale Ratko Mladicu, Bog je veliki i na strani je pravednika i koji ce ih sve kazniti kako i sami rekoste. Oni vas mogu i da ubiju kao sto to i rade sa mnogim srbskim herojima ali samo vasa tela. Srbski heroji poput vas i ostalih ce se i mrtvi boriti protiv njih time sto ste postali legende o kojima ce pricati nasa pokolenja i crpeti snagu iz vas za dalju pravednu borbu do oslobodjenja. Zivecete vecno u svesti roda svoga.

  Свиђа ми се

 3. Еј, Србијо, грешна ти душа: шта учини са херојем Ратком Младићем?! И ни после свега никоме у Србији не пада на памет да пружи било какву помоћ и заштиту Ратку?!

  Тежак грех пред Богом и народом!

  Свиђа ми се

  • Све испоручиоце ради предаје генерала за Хаг из Србије, показати ликом и именом за сва времена, нека их се стиде потомци а народ да их препозна као историјске издајнике.

   Свиђа ми се

 4. Душа ме боли због овога што се дешава генералу и другим Србима у Адском трибуналу. Издржи генерале Бог jе са тобом.

  Свиђа ми се