ДЕШАВА СЕ...

Мркли мрак у западним медијима – ни речи о масовним протестима у Доњецку и Харкову!


Медијски мрак мајданске власти у Украјини: Нико не јавља о масовним демонстрацијама у Доњецку и Харкову (ВИДЕО)

1 март 2014 16:15
Аутор:

Doneck sada protiv majdana Медијски мрак мајданске власти у Украјини: Нико не јавља о масовним демонстрацијама у Доњецку и Харкову (ВИДЕО)

Два највећа града на Истоку Украјине, данас су била поприште масовних демонстрација грађана против нове мајданске власти у Кијеву. Међутим за разлику од кијевских, о овим демонстрациама нема ни ријечи на западним медијима, као и украјинским. Међутим захваљујући интернету, доступан је увид у масовне протесте, на којима предњаче виорење руских застава.

Харков, други по величини град у Украјини, је данас окупио више десетина хиљада демонстраната. Из масе се могло чути скандирање „Русија“, „Русијо помози“, „Не дамо Харков“, као и скандирање распуштених специјалних снага полиције „Беркут“.

Људи који су се обратили маси, су јасно поручили да не желе никакву везу са наоружаним фашистима са Запада, као и да градске и покрајинске власти ће се организовати да успоставе односе са покрајинама у Русији и Источној Украјини.

И Доњецк је данас окупио велики број људи, а могло се чути готово идентично скандирање ко из Харкова. Демонстранти су спалили и заставу фашистичког покрета ,,Десни сектор“ који је предводио насилну смјену власти у Кијеву. Интересанто и да је јуче на утакмици Лиге Европе, навијачи Шахтиојора из Доњецка,су раширили руске заставе, и скаднирали ,,Беркут“.

Покренута је и акција „Руско прољеће“ које има за циљ да мирним демонстрацијам се побуни против фачистичких евромајданских власти.

Поред Харкова и Доњецка, очекује се и да Одеса, највећи лучки град, подржи „Руско прољеће“.

2 replies »

  1. TAKO SMO I MI PROLAZILI U NEMACKOJ, NI JEDNE SRPSKE DEMONSTRACIJE, NISU PUBLIKOVANE, A AKO ULICOM NURNBERGA PROSETAJU DVA HRVATA I DVA ALBANCA, TO CE JOS I DA UVELICAJU..SVE JE TO ISTI SCENARIO!

    Свиђа ми се