ВЕРА

Укратко: САЗВАН ЛАЖНИ ВАСЕЉЕНСКИ САБОР ЗА 2016.


Истамбул 7.03.2014. – Данас је пала одлука о сазивању “Васељенског сабора” о коме су Свети Оци расуђивали и пророковали да ће бити јеретички или “разбојнички”.

Јер ако до таквог Сабора – не дај Боже! – дође, од њега се може очекивати једно: расколи и јереси и погибија безбројних душа. А гледано из апостолско-светоотачког историјског искуства Цркве, такав Сабор ће уместо лечења већ постојећих створити нове ране на телу Цркве и створити јој нове проблеме и недаће. –св. Јустин Ћелијски (1977.)

sabbor

После 50 година припреме сазван је “ВЕЛИКИ СВЕПРАВОСЛАВНИ САБОР” за 2016. годину. Одржаће се у цркви св. Ирине у Истамбулу/Цариграду, где је 381. одржан Други Васељенски сабор, који је утврдио Никео-Цариградски символ Вере!

У складу са неопапистичким учењем присутним код водећих теолога да су одлуке сабора, ма како он био организован, неприкосновене, природно је очекивати да ће на овом сабору покушати да се уведу и јереси у Цркву. Водећи теолог и припадник јереси екуменизма митрополит Јован Зизјулас има овакав став.

Упркос првом договору да свака помесна црква има 13 архијереја за делегате на сабору решено је да буде по 20 делегата! Тако ће Руска патријаршија која има на стотине милиона верника имати исти број делегата као и помесне цркве које немају ни милион верника.

Погледајте такође: БОРБА ЗА ПРАВОСЛАВНО ПРЕДАЊЕ И КРОТКИ ЛАФОВИ

Припремила екипа Фб странице “Православље живот вечни”

5 replies »

 1. Чему такав пезимизам да га назовем најблаже и тендециозно издвајање наслова “ лажни сабор“ Па ко може да сазове прави од тренутно рукопложених јерарха ? Ко ? И као суботари цитирање ко зна каквог контекста изјава речених пре 40 година…

  Свиђа ми се

 2. Суноврат наше цркве jе почео кад су заjедно са државом прихватили лажну историjу наметнуту на берлинском конгресу. Тада су народ господара прогласили робовима и тад jе на цркву и државу пало проклетство.

  Свиђа ми се

 3. МОЖДА ЋЕ БИТИ КАСНО !

  Пятница, 7 марта 2014, 17:12 UTC от „СРБски ФБРепортер“ : >РЕПОРТЕР posted: „Истамбул 7.03.2014. – Данас је пала одлука о сазивању “Васељенског сабора” о коме су Свети Оци расуђивали и пророковали да ће бити јеретички или “разбојнички”. Јер ако до таквог Сабора – не дај Боже! – дође, од њега се може очекивати једно: расколи и јер“ >

  Свиђа ми се

 4. Предзнаци и припреме за долазак Антихриста. Све је увијено у бијелим масонским рукавицама да изгледа „честито и и чедно“ а уствари је промоција умножавања змијских легла са извора Ватикана. Па ми обични људи то видимо. Види ли наш патријарх, наш Синод. Наравно да види. Ми обични људи постављамо си питање:“шта ће они да учине или не учине да сачувају изворно православље из Никеје. Нека нам је Бог на помоћи.

  Свиђа ми се

 5. neka se broj delegata odredjuje srazmerno broju vernika….inace neka oni koji su brojniji ne dolaze- ako rusi ne dodju to vise nece biti vaseljenski sabor. Ili neka npr jedan ruski glas tezi npr 100 bodova. Dvadeset delegata po 100 bodova 2000 bodova za 100 miliona vernika. Srpaka crkva ima 10 miliona vernika na dvadeset delegata- svaki srpski delegat bi vrijedio 10 bodova. Tako se radi svugdje u svijetu. Ne moze isto da tezi glas drzave koja ima 100 000 stanovnika i drzave koja ima milijardu i pol stanovnika. Samo na taj nacin se moze postici napredak, sloga i pravda. Siguran sam da cemo kad tad to uvesti. Zivi bili pa vidjeli…

  Свиђа ми се