ИЗДВАЈАМО

ИЗБОРИ КОЈИ ТО НИСУ БИЛИ…


Лични осврт на изборе…

17 март 2014 СРБски ФБРепортер

Пише: Миодраг Новаковић

ћорава кутија

Није Вучић победио, већ је патриотска опозиција изгубила (и то унапред, пре него што су и ушли у ову неравноправну трку)…

…Да би неко победио у нечему мора да постоје равноправни услови игре. Цела изборна игра је била унапред режирана (лажирана) и строго медијски контролисана.

Дакле није овде било никакве изборне победе од стране „Вучићеве клике“, већ је у питању било лажирано освајање власти, под строгом контролом западних амбасада и спољних евроатлантских центара моћи.

Улазак разједињене опозиције у такву унапред намештену игру је свакако било политичко самоубиство. Из тог разлога сам у свом пред-изборном чланку заговарао тотални бојкот ових неравноправних избора. Бојкот избора би опозицији дао морално право да их потом накнадно оспорава. Учествовањем у овим „квази-изборима“, само су режимској аутократији обезбедили (наводни) легитимитет.

…И не само пристанак на такве (не)услове, већ и претходна „јајарска свађа“ опозиционих лидера, по ком редоследу ће им на изборној листи стајати имена (неспособни да сагледају већу слику) је оставила веома „опор укус“ код патриотског бирачког корпуса- Да би на крају ипак добровољно ушли у трку, разједињени, везаних очију и спутаних удова!

То је наравно био рецепт за изборну катастрофу…

… Такође у ситуацији када се држава распада, распродају сви национални интереси и ресурси- већина опозиционих покрета је изашла са врло неамбициозним политичким програмом „освајања цензуса“ (пар скупштинских клупа). Ситуација у којој се земља данас налази је захтевала веома радикалан програм, и изборни гол је морао да буде освајање власти, а не цензуса!?

Такву малодушност им нису опростили, не само медијски форматизовано и „фарматизовано“ већинско гласачко тело, већ и многи њихови присталице…

Као резултат такве опозиционе поделе и политичке малодушности, добили смо, никад јачу, издајничку скупштину, са чијих говорница ћемо наредних година слушати хор евро-атлантског једноумља.

За фарматизовану већинску гласачку публику, која неће моћи да приушти скупе улазнице за Вучићеву имагинарну Грандиозну оперу „Београда на води“- вероватно ће и такав „скупштински хор једноумља“ бити срцепарајућа музика за уши…

…Бар док им се црева не увежу од глади, и стомачна киселина почне да им нагриза мозак- а онда ће „мајданска славина“ постати мачји кашаљ за неку нову „теразијску чесму“…

…Таквима онда сигурно неће требати неамбициозни опозициони вође који се боре само за „цензус“, јер као што смо већ видели на украјинском примеру- Испод шлема, мозга нема.

М. Новаковић

***

НА ОВУ ТЕМУ ОД АУТОРА М. НОВАКОВИЋА:

Дан после… Шта сада ?

ИЗБОРИ КОЈИ ТО НИСУ БИЛИ…

———————

26 replies »

 1. Ове изборе су одлучили они који скандирају по требинама Косово је Србија а не гласају, они што висе по кладионицама, пијуцкају кафице, гледају цајке, Фарме,Барцелону, Реал.. и заболе их за изборе и за овај народ.
  Онда и мене заболе.
  Пун ми је кофер ове ретардиране младости којој капу кроје неписмени и људи који имају преко 60 год (то је 80% оних који су гласали).
  Будучност у коју верују ће им пресудити и драго ми је због тога.
  Прва прилика палим одавде и то свима онима који нису ретардирани од срца желим.
  Што се мене тиче, овај народ је умро.

  Свиђа ми се

 2. ја морам да одреагујем. Био сам један од руководиоца Двери покрета до расписивања избора. На једном нашем састанку око тога „шта нам је чинити“ једини сам заступао став да се на изборе не излази јер је штетно и по народ и по покрет као и предлоге шта да радимо. Комплетна анализа ситуације са исходом (у писменом поднеску) који се управо десио. Били су слободно могу рећи одушевљени али када су расписани избори неко је просто одлучио по сваку цену да се изађе. Дао сам оставку након тога. Десило се како сам у реферату објаснио. Сада ми је драго због мене али јако жао због наше земље и народа. Мислим да би био фер да интерно обавесте цео покрет да је тада постојао и другачији начин виђења ситуације. Неко би требао да изађе пред људе из покрета.

  Свиђа ми се

 3. Да се не лажемо, опозиција (ДСС, СРС, Двери) нису постављали људима права питања. Из разговора са људима пред изборе могу да вам гарантујем да су победу Вучићу донеле исте оне структуре бирача као некада Милошевићу. Временски је то можда померено за 20так година али то је исто. Старијој госпођи која ми је рекла да ће гласати за Вучића поставио сам питање шта мисли о граници коју је поставио према Косову и тамо остављеним Србима. Потпуно запрепашћено ми је одговорила: „Каква граница, нисам чула за то, о томе ништа нису рекли на ТВ.“ Пошто сам јој објаснио шта се све догодило љутито је пљунула и рекла да ни у лудилу неће за њега да гласа. Оваквих сусрета сам имао доста. Нпр. на аутобуској станици сам срео двоје опет старијих људи који су га хвалили како је он моралан и како је добро да се неко појавио ко ће мафијапима да „покаже“. Ненаметљиво сам питао да ли могу да наведу кога би они све ухапсили од тајкуна који су опљачкали ову земљу, да бих после тога питао, а кога је Вучић ухапсио за годину и по дана. Мук с њихове стране је говорио све. Можда сам неке и убедио да не гласају за њега, али то није довољно чак ни мени да се осетим ишта боље после овог дебакла Србије.

  Свиђа ми се

  • Ивке, управо о томе се и ради – МЕДИЈСКИ МРАК !!! Овде је истина заробњена, сакривена они се ње боје и беже као „ђаво од крста“ !

   Они владају захвањујући лажима, преварама и подмићивањима ( за посао,положај, престиж … ). То су криминалци и лопови !

   Свиђа ми се

 4. Ја не могу да се начудим чуду да постоје србске патриоте које још баратају процентима и заносе се да се у оваквом систему који је, узгред буди речено, пројектован на научној бази да никако не може да се деси да победе патриотске снаге, може доћи до циља коме сви тежимо, а то је очишћење србске политичке сцене од квислинга и колаборациониста западних окупатора. Док се ми заносимо процентима и тиме шта би било да је излазност на изборима била 100% (што је, наравно, немогуће) они лепо раде свој посао за своје газде. Крајње је време да се манемо „демократске“ илузије јер је „демократија реч за будале“. Никада и нигде није већина народа сагледавала ширу слику и била спремна да се жртвује за идеал. Никада и нигде. Она духовна елита, племство које је спремно да се жртвује за народно добро, увек је и свуда била у мањини. Самим тим „демократски парламентарни избори“ нису механизам који може да омогући таквој једној националној елити да дође у положај да позитивно утиче на политику земље. Потребно је стварање идеолошки јаке организације која ће се борити алтернативним и ванинституционалним средствима по угледу на ИРА у Ирској која има и цивилно и војно крило које по потреби користи. Ако се неком ово чини превише радикално, сетите се да смо окупирани од стране НАТО пакта који је ударна песница Четвртог рајха и који не бира средства да нас одржи у покорности па макар то довело и до нашег истребљења.

  Свиђа ми се

 5. Ово не Удруживање патриотског блока и овакво исцепкан излазак на изборе, као човек – родољуб, доживљавам као неку врсту додатне, нове, издаје! Нису дорасли ни свом задатку ни захтеву времена!! Нико од њих нема правог изговора за такво понашање!

  Свиђа ми се

 6. Читам коментаре.Стара српска болест после битке сви знају шта је исправно. Колико се сећам многима од нас читалаца се није допало разједињење патриотског блока.Када сам ја поставила питања осудили су ме масовно а циљ ми је био да их испровоцирам да се предомисле.Важна чињеница је да су Срби са обе стране.Због чега ратујемо међусобно и коме је то у интересу? Ко највише губи?

  Свиђа ми се

 7. Молим Вас гос. Новаковићу да ми одговорите јасно, гласно и реално : због чега се нису удружили СРС и Двери ? Ко је ту , па Вашем мишљеу „већи“ кривац ? Али искрено , које су „игре “ биле у „позадини“ ! То је намерно учињено јер и врабци су знали да ће проћи, како су и прошли !
  Свако добро !

  Свиђа ми се

  • Мислим да Вам је доста детаљан и доста тачан одговор на ово питање дао „Милош“ у свом доњем коментару. Лично мислим да део кривице сносе лидери обе странке. И једни и други су одбили могућност да се нађу „негде на пола пута“. Такође, ту је било и личне сујете и веровања да успех могу да постигну сами, и да не треба да деле своју „победу“ са другима. Видели смо на жалост каква је то била „победа“. Надам се да ће смоћи снаге да се бар уједине у поразу, ако већ нису могли у победи- и да поново крену у освајање власти (а не „цензуса“)… М. Новаковић

   Свиђа ми се

 8. Poštovani gospodine uredniče,
  U medijskom mraku ovakvu vlast mogu da izaberu samo slepi miševi. Vi rekoste, da je za uspeh evrofašističke koalicije krivo formatizovano biračko telo i razjedinjeni patriotski opozicioni blok , što je sasvim tačno. Takođe je tačno da se borba svih patriotskih stranaka svodila na borbu da prebace cenzus a ne da osvoje vlast ili makar da ozbiljnije ugroze Vučićevu i Dačićevu kvislinšku politiku. Srbija se vratila u devedesete. Sve je kao nekada samo je Milošević mrtav. Diktatura hvata zalet. Čim iz američke ambasade stigne spisak imena Briselska vlada u Beogradu će biti formirana a onda kreće ispunjavanje datih obećanja Četvrtom evroatlanskom fašističkom rajhu. Najpre razlaz sa Ruskom federacijom, potom Odluka o promeni Ustava (kako bi se kvislinška Vlada što pre otarasila Preambule iz Ustava Srbije koja ih bar formalo ometa da i de fakto i de jure predaju južnu srpsku pokrajinu KiM. Otvaranjem nekoliko ključnih poglavlja u pristupnim pregovorima sa EU pokazaće se jasno svi „bolni rezovi“ koje Vučić najavljuje. Ono što narod ne zna a poverovao je u Vučićeve šarene laže je da umesto otvaranja radnih mesta sledi zatvaranje radnih mesta. Da stranih investicija neće biti jer će se ostvariti Nemačka pretnja da „srpsku privredu treba potpuno uništiti“. Sad kad znamo da su sve patriotske snage van parlamenta ostaje im samo jedna poslednja mogućnost da se odreknu liderstva u svojim strankama, da se organizuju na potpuno nov i radikalan način samo sa jednim ciljem. Svim sredstvima srušiti izdajnički , upropastiteljski, evrofanatični, marionetski režim u Beogradu. Vučić ne zna da sa vrha počinju sve nizbrdice, i da ga odande treba samo malo gurnuti. U svakom naseljenom mestu u Srbiji postoje čestiti ljudi, patriote, postoje i izmanipulisani,nepismeni, tihi, mirni, plašljivi i neobavešteni. Postoje i oni drugi, pokvarenjaci, lopovi, šićardžije, mutivode, kukavice, mamonove sluge, izdajnici, političke kurve (promiskuitetlije) Vučićevi jastrebovi na sva pokvarenjaštva spremni . Oni su glasniji jer su bezobrazniji. Patriotskom bloku je potrebna infrastruktura u selima, preduzećima, ustanovama i institucijama „sistema“ ( svaki dikrtatorski sistem se uvek najlakse rušio iznutra)Potrebna je infrastruktura u svim gradovima i varošicama. Infrastruktura mora biti sačinjena od najčestitijih ljudi sa autoritetom.Narod mora da sazna da je ovaj kvislinški režim na vlast doveo okupator Srbije da režim tom okupatoru dugije ulazak u NATO i predaju KiM. Sandžaka, Vojvodine i Preševske doline a sve pod izgovorom u Evropskoj uniji granice su irelevantne.Patriotski blok mora tako da deluje da se vlast nijednog minuta ne oseća lagodno. Vučićeva kamarila ne sme da ima miran san kad već nema mirnu savest.Tda će atoritarci policijskim represalijama gušiti socijalne nemire. Službe državne bezbednosti će privoditi, i hapsiti neistomišljenike, pisce, slobodne novinare, nepodkupljive intelektualce, uglavnom sve one koji se budu izjašnjavali protiv fašističke Evropske unije. U Vučićevom kabinetu su još pre šest meseci sačinjeni spiskovi na hiljade neukroćenih , neprilagodljivih .
  Spiskovi su strogo poverljivi sa oznakom hitnosti i naslovom „ukloniti“ Evo još jednog dokaza da se devedesete ponavljaju pa mnogi novinari shativši ozbiljnost pretnje pribegavaju autocenzuri i dodvorništvu. U suprotnom mogao bi im se destiti Ćuruvija, Pantić, Dada Vujasinović. Na našu srpsku nesreću mnogo je i onih medejskih poslenika koji bakšiš ,deset puta veći od plate ,dobijaju od Soroša, biselskih i vašingtonskih mentora.Dok je malih Vučićevića biće Vukova i Vučića. Ja rekoh i spasih dušu svoju ko ima uši neka čuje , ko ima oči neka čita.

  Свиђа ми се

 9. Слажем се са Драгољубом и господином Новаковићем,да тих 50% бирача нису изашли на изборе јер су уморни од лажи и преваре(а и више их интересује Фарма,Гранд параде и остале изобличене промоције „вредности“),и једноставно им је свеједно ко ће да влада Србијом.Драгољуб је лепо рекао да су се Двери,СРС и ДСС ујединили било би лакше да се изборе за Србију и отерају ове прозападне марионете,али то нису учинили јер по мени СРС је превиша тврдоглава и надмена странка(мислим на врх странке),ДСС предводи човек који изгледа да спава 24/7(мислим на Коштуницу),једино су Двери по мени биле најактивније и најагресивније у изборној кампањи али то није било довољно јер немају они ону енергију и храброст да пређу црвену линију(мислим да траже помоћ споља,нпр: од Русије,јер ако су могли американци 5 октобра да наместе протест против Милошевића,онда Руси могу да финасирају нови „5 октобар“ и свргавање ових прозападних поданика и гмизаваца са грбаче српског народа)али нису они спремни за то,у неким тренуцима Двери су врло попустљиве(али ипак дао сам глас за њих јер сам пратио анкете и знам да су покрадени јер су на неколико сајта имали врло велику подршку у интернет анкетама нпр. на сајту избори2014.цом/анкете имали су 29% а СНС су имали 18%,а СРС и ДСС 20%).Ево сада и Руски медији пишу да се спрема велика издаја после ових избора,кажу да се од СНС-а спрема следеће:
  1.Промена Устава
  2.Прекид изградње Јужног тока
  3.Прихватање да репубљик косова добије столицу у УН
  4.150.000 људи добиће отказ(из приватних и државних институција)
  5.Сви полицајци,војници,лекари и ватрогасци који су 1998 и 1999 године били стационирани на КиМ-и,за 2 године ће добити понуду да се пензионишу(ако одбију пензионисање,најуриће их из службе и оставити без игде ичега,у преводу живеће на улици)

  Ја сам више пута слао поруке Дверима,СРС-у и ДСС-у, да ако желе да дођу на власт морају да траже помоћ од Русије споља(конкретно од ФСБ-а или СВР-а),јер овде се ЦИА и остала багра толико дубоко укопала да је немогуће их истерати из Србије(једино насилним путем,али они би због тога узвратили истом мером и то на подмукао начин),зато сам им то предлагао,али никад нисам добио одговор да ли су спремни на тако нешто,да уз помоћ ФСБ-а сруше Вашингтонско – Бриселско – Лондонске послушнике у Београду и остатку Србије,на врло без и ефикасан начин. Изгледа да сам био у праву,нико нема храбрости да затражи помоћ Русије у рушењу ове издајничке владе,а Руси нису спремни а нити желе да воде наше битке,морамо сами да их водимо како би нам они помогли.

  Свиђа ми се

 10. Србиjа jе у ситуациjи у коjоj jе била Немачка после 1918., поражена и понижена. Сад jе плодно тле да се створи покрет са идеологиjом православног национал-социjализма.

  Свиђа ми се

 11. Господине Новаковићу,

  Прво, ваш позив за бојкот избора понајвише је личио нажалост на позив на ПРЕДАЈУ!!!

  На несрећу за овај народ, бојкот је успео, т.ј. ПРЕДАЈА.

  Скоро 50% грађана није изашло на изборе (борбу), и сада ја вас питам: Да ли они имају право да се жале ако им сутра буде лоше? Шта су урадили и да ли су се борили за боље сутра? Тих скоро 50% очигледно незадовољних политиком СНС-а и СПС коалиција, да је изашло на изборе имало би скоро 50% места у парламенту а рејтиинг СНС-а би била 24% а не 49%.
  Нова власт, а то је очигледно, ће предати Космет тако што ће сутра променити Устав (јер имају 2/3 у парламенту који то подржавају))!

  Ето то је крајњи резултат „бојкота избора“.

  Наравно ви можете да оптужујете ДСС, СРС и Двери што се нису ујединили, или већ шта друго, али остаје чињеница да губимо Космет а потом ће доћи на ред и Војводина и Рашка област, а ви ћете вероватно и даље бодрити наш народ да седи кући када се на биралиштима води борба – ко ће нам сутра уређивати животе наше деце!

  Овај коментар је најдобронамерније наописан у нади да ћете га и објавити.

  Свиђа ми се

  • Хвала Вам на добронамерном коментару. Али мислим да прецењујете мој утицај на гласаче ако ми приписујете чак и 0.1% оних који нису изашли на изборе. Наш портал углавном и читају припадници и симпатизери ових опозиционих странака које сте побројали, и они нису доносили одлуку о изласку или неизласку на изборе на основу мог скромно читаног чланка, већ на основу позива својих страначких лидера. Ја јесам био иницијално за излазак на изборе, али условно- само ако патриотски блок успе да се уједини (бар) у изборну коалицију, али и да претходно (предизборно) изврши снажан ваниституционални притисак на ослобађање водећих медија (нарочито националних тв станица) и генерално се избори за фер услове на изборима. Двери су то једине донекле урадиле „нападом“ на РТС, али и они су то урадили мало исувише касно. Ипак њихов протест је бар резултирао гостовањем Обрадовића на РТС2- Е, сад замислите да су све уједињене родољубиве странке и покрети (у један снажан блок), месец дана пред изборе демонстрирали пред режимско-медијским институцијама сложно, и готово свакодневно, колико би тек онда приступа водећим медијима освојили!? Да не говоримо да би овом збуњеном и „фарматизованом“ народу тако показали да су способни да подреде личне и страначке интересе- националним. И таквим личним примером утичу на јединство у овом подељеном и деморалисаном народу, који је тако жељан „спасиоца“, па макар то био и „Супермен из Фекетића“… Западно дизајнираног „Супермена“ у облику „Вучкодлака“ су и добили…

   Моја је једина „кривица“ што сам предвидео да ће тако и бити…

   С поштовањем, М. Новаковић

   Свиђа ми се

   • Нисте ме разумели господине Новаковићу,

    У оних скоро 50% (а не 0,1%) неизашлих грађана, већина је политички неопредељено или незаинтересовано за политичку припадност, али веома заинтересовано за будућност своје земље и врло патриотски оријентисано. Међу њима има и оних који су разочарани у многе политичке опције којима су некад припадали.

    Шта са њима? А то је највећи број међу нама. Њих је лако одвратити од изласка на изборе и једна таква опција им је била најлакше прихватљива пре било какве партијске или политичке опције.

    На крају и ја сам део ове заједнице и живим међу својим сународницима, и могу вам рећи да се бојкот ширио вербално међу нама (као пожар у шуми изазван једном малецком искрицом) и био масовно прихватан иако многи нису никад ни читали ваше коментаре. Велики број мојих пријатеља и познаника се у последњем тренутку одлучио да не изађе на гласње, образлажући то аргументима који су идентични вашим.
    Стога ја ову вашу скромност поводом утицаја на јавност не могу да видим исто као ви.

    На крају питање за вас: ШТА САД и КАКО ПОСЛЕ ОВИХ ИЗБОРА? ШТА И КАКО?

    Сигуран сам да још има оних који имају снаге за патриотску борбу за бољитак нашег народа а да не морају да се приклањају ни једној партији, међутим нисам одговор на то пронашао у вашем одговору нити коментару………или ми је промакло?

    Стога најдобронамерније питам, Шта са тим најмногобројнијим и највећим делом изборног тела и шта би они требало да раде и како да спрече последице које сте ви доста добро описали?

    Свиђа ми се

  • ОДГОВОР НА ОДГОВОР „ВИДИЋА“:

   Као што рекох претходном саговорнику „Драгољубу“- Патриотска опозиција сада мора да смогне снаге, добре воље и способности за компромис, да се бар „уједине у поразу“, ако већ нису могли „у победи“. Надам се да ће нешто научити из својих грешака. Иначе мислим да грешите кад овако катастрофални резултат избора патриотске опозиције приписујете бојкоту бирача.
   Бојкот је био нешто већи од „нормалног“, јер у већини слободних земаља (а Србија „обашка“ није слободна, већ је окупирана земља) на изборе ретко кад изађе више од 60 до 70 посто бирачког тела. Једино је у „старим добрим комунистичким системима“ излазност увек била преко 101%.

   Дакле, узрок оваквог пораза није био у бојкоту избора (сигурно јесте делом, у апатији и малодушности једног броја грађана), али је пре свега био резултат медијског једноумља у Србији. 80% грађана Србија се информише путем „националних телевизија“, оних истих што им продају „Сулејмане, Фарме и Великог брата“- а са тих телевизија се последњих месеци није скидао ППВ.

   Наравно, његова медијска слика је пажљиво кореографирана од стране Западних ментора и „холивудских ЦИА агената“. На његовом лику се радило пуно- ти холивудски трикови су видљиви- од сцене „Супермена из Фекетића“, постуре и говора „Винстона Черчила“ који свом народу обећава „крв, зној и сузе“ и других „срцепарајући наступа“ на великим телевизијама.
   Да не говоримо о пажљивом избору инфериорних саговорника у многобројним „округлим столовима“ типа Тешке речи, и планираним избегавањем правих дуела са супериорним опозиционим лидерима.

   Такође у ту игру је убачен огроман новац из „непознатих фондова“, тако да се ППВ и његова партија буквално нису скидали дан и ноћ са великих и малих екрана тв пријемника, где су такође пуштани СНС режирани „партијски филмови“.
   Дакле, победу Вучићу је донело медијско (телевизијско) једноумље у Србији у режији његових западних ментора- али и добрим делом неслога патриотске опозиције, који су (својом неспособношћу да се уједине) пропустили историјску шансу да „под једну капу“ ставе и све ван-страначке српске родољубе (који су вероватно великим делом остали међу оних 50 посто грађана који нису изашли на изборе)!?

   Овај слуђени фарматизовани, и Холивудом и Боливудом опијени народ, је у Вучићу видео (спојеног) Супермена(из Фекетића), Черчила, и Сулејмана- који им на чаробном ћилиму доноси „Шехеразаду (Београд) на води“, све са „сиднејским операма и (С)Аладиновим џамијама“. Они су једноставно видели оно што су желели да виде, а он им се „приказао“ онако како су га нашминкали његови „холивудски ЦИА дресери“ (из америчке амбасаде, иза ћошка).

   Ту је по мени један од главних узрока његове „победе“. Уосталом, чак су и на Б92 неки синоћњи коментатори оптуживали водеће медије због полтронског односа према Вучићу и СНС. Али да се вратимо на питање шта сада треба да ради опозиција- Управо оно што је Вучић ових дана вешто одглумио: треба да у стварности лију „крв, зној и сузе“.

   По мени морају да створе истински снажан и бескомпромисни патриотски блок са циљем да се освоји тотална власт, а не само цензус. За тако нешто морају да изађу са веома озбиљним (заједничким) програмом- у ту сврху треба ангажовати најумније људе из целе Србије и дијаспоре, не само оне из њихових странака.

   Такође би морали да формирају “ заједничку владу и заједнички парламент у сенци“- јер је јасно да овај Вучићев систем неће моћи дуго да траје. Његова највећа нада су арабски шеици који су донедавно у Босну и на Косово слали муџахедине да истребљују наш народ, и који су (конкретно ови последњи партнери из Емирата) дали обећање Тачију да ће да му испослују независност Косова. Дакле, само је питање времена, када ће ти исти (крезуби пријатељи) да Вучићу извуку „чаробни ћилим“ испод његових ногу!?

   Синоћ су такође многи коментатори оценили да обећане паре (оне које стигну) народ неће никада да види, пошто ће све то бити потрошено на враћање дугова, односно исплаћивање западних зеленашких камата на кредите ММФ-а и ЕУ. То „исплаћивање“ ће једним делом бити у парама, али већим делом у додатним уценама и економском и социјалном обесправљивању грађана Србије.

   Таква ситуација ће неминовно довести до великих социјалних немира, и вероватно спонтане народне револуције. Тада, „уједињена патриотска опозиција“ неће више морати да изводи народ на улице, изаћи ће они сами. Али ће та иста опозиција морати да буде спремна (зато је важно да буду уједињени са снажним политичко-економским програмом и формираном владом и парламентом у сенци) да се стави на чело тог потенцијалног народног бунта и да га каналише, да се не претвори у анархију, и не гурне Србију у још већу беду. Ако смо нешто научили из личног искуства, а то је да „од горег увек постоји горе“.

   Наравно, паралелно треба радити на обезбеђивању политичке и логистичке подршке од стране братске Русије. Они су више него спремни да помогну српским родољубима, али до сада нису могли да виде на опозиционој политичкој сцени озбиљну снагу са којим би могли да сарађују, па су били присиљени да „сарађују“ са онима који им се лично „гаде“ (тако је бар мени речено од стране неких добрих познавалаца руске политичке сцене). Сетите се само болног усклика Конузина у сред Српске престонице- „Има ли овде Срба!?“

   Дакле, време је да се патриоте свих српских региона, земаља и дијаспоре, уједине- и створе снажан Патриотски блок са озбиљним програмом и политичком инфраструктуром „у резерви“.

   Ако то не урадимо колико још данас, „Супермен из Фекетића“ ће од Србије направити- не „Београд на води“, већ „Атлантиду испод воде“….
   ———————-

   Наравно ово је мој лични став, који ће многи прогласити „фелеричним“, али зато ми овде имамо ову својеврсну јавну трибину, која ће верујем искристалисати много паметније предлоге од овог мог скромног „пензионерског мишљења“…

   М. Новаковић

   French philosopher Ernest Renan (историчар из 19 века), a state has the right to exist when individuals are willing to sacrifice their own interests for the community it represents- „Нација има право да постоји само онда када су појединци спремни да жртвују личне интересе у корист заједнице у којој живе

   Свиђа ми се

   • Хвала на одговору,

    Али, да ли вам се чини да, ни ја ни остали ваши читаоци нити оних скоро 50% незадовољних, тек сада незнамо како да се укључимо у ту борбу?

    Свиђа ми се

 12. У праву си гос. Новаковићу. Патриотске снаге ове земље морају : 1. Да се уједине, удруже у један јединствен заједнички фронт;
  2. Морају да радикално промене начин политичког деловања (радикално и органозовано);
  3. Морају под хитно да потраже помоћ Русије, у свим областима (медијски ( најмање једна ТВ-станица), фанансијски, одличан оперативан тим у организованом деловању).

  Ако смо у Европи „МАЛИ РУСУ“ и трпимо геноцид од стране фашистичког запада онда нека Русија адекватно и на све могуће начине ПОМОГНЕ петриотском блоку и то ОДМАХ !!!

  Свиђа ми се

  • 1. нема шансе, док Коштуница не оде у пензију…нажалост, уместо да је део решења, постао је део проблема. Понашање током протеклих избора, тј. одбијање коалиције је крајње неодговоран потез, да не кажем катастрофалан, готово на анти-српској линији!
   2. види под 1
   3. мора русија под хитно да се јаче укључи у политички живот, и да они одвоје жито од кукоља, јер овде, услед медијског слуђивања, то није могуће….

   Свиђа ми се