Ванредно Стање

Александар Вељић: МАЂАРСКИ НЕОНАЦИСТИ НА РЕПУБЛИЧКИМ ИЗБОРИМА


Александар Вељић, председник Друштва за очување сећања на Холокауст, најстручније невладине организације по питању хортијевког геноцида написао је шокантну вест на свом ФБ профилу. Поделићемо то сазнање са вама, а надамо се искрено да је овај догађај само пропуст и да ће се исправити у најкраћем могућем времену. Веома је важно да се сазна да ли је то одобрено уз сазнање о тој партији којој се одобрило учешће на изборима, А ЈОШ ВАЖНИЈЕ ДА ТО НЕ ОСТАНЕ НЕКАЖЊЕНО.

18.03.2014. ФБ Александар Вељић

МАЂАРСКИ НЕОНАЦИСТИ НА РЕПУБЛИЧКИМ ИЗБОРИМА

Поштовани пријатељи и рођаци,

Нема више смисла да вам се обраћам у својству председника Друштва за очување сећања на Холокауст, иако је то најстручнија невладина организација по питању хортијевског геноцида.

Ја, ваш пријатељ и рођак Саша, упркос истрајном раду, који ме је финансијски и нервно исцрпео, а одувек је мотивисан жељом да допринесем(о) мирном и просперитетном грађанском друштву, суочен сам са стањем да држава у којој (још увек) живим(о) није учинила ништа практично за Жртве хортијевског терора, нити усвојила Декларацију о осуди геноцидних аката Хортијеве Мађарске против цивилног становништва 1941-1944.

Немам државу иза себе, као сви нормални грађани у свету, а при томе сам од већине грађана Новог Сада презрен као да сам им злочинац, те се од сада обраћам само вама, ближњи моји, да бар ви схватите у каквом трагичном тренутку понављања историје живим(о)Елем, на тек завршеним републичким изборима, на изборној листи број 14 учествовала је „Партија мађарске наде“, што већина вас није схватила будући да је та партија представљена скраћеницом „МРМ“.
„Партија мађарске наде“ је војвођанска испостава ЈОБИКа, најгоре неонацистичке партије у Европи, која има 15% у мађарском парламенту.  ЈОБИК се залаже за такозвану велику Мађарску у њеним такозваним хиљадугодишњим границама „до Земуна“, за рехабилитацију Миклоша Хортија и хортијеваца.

Та партија је 3. новембра прошле године поставила бисту Миклошу Хортију на тргу недалеко од мађарског парламента.  Окупациони режим Миклоша Хортија у Другом светском рату на најсуровији начин је искоренио 100.000 грађана Бачке (што изгледа скоро никога у Бачкој није брига, посебно не у Новом Саду који је окован у материјалистичко-паланачком менталитету).

Сакривен под именом које звучи бенигно (партија наде), а које је било могуће легализовати у Србији пошто је ЈОБИК познат као неонацистичка партија, грађанима Србије је понуђено да гласају и за оне који се залажу за прекрајање граница, цепање земље и распиривање међунационалне нетрпељивости.  Скраћеница „МРМ“ за мађарски назив те партије неупућенима апсолутно ништа не значи, нити знају од чега је то скраћеница, нити би им пало на памет да је реч о ЈОБИКу чак и да знају од чега је то скраћеница, па су грађани Србије били обманути пошто заправо нису знали ко се нашао на Изборној листи.
Носиоци поменуте идеологије на Изборној листи су:
Ержебет Газдик, 1957, пензионер, Србобран
Ласло Рац Сабо, 1957, програмер, Сента
Мелинда Секереш, 1984, машински техничар, Нови Бечеј
Балинт Ласло, 1987, географ за просторни развој и развој насеља, Суботица
Каталин Едеш, 1954, професор физике, Сента
Ференц Ердман, 1962, грађевински техничар, Нови Бечеј
Пал Нађ Абоњи, 1964, професор техничког образовања, Сента
Ференц Ромода, 1960, економски техничар, Бечеј
Тибор Казинци, 1970, правник, Сента
Ђула Ласло, 1952, пензионер, Суботица
Роберт Каламан, 1968, инжињер електротехнике, Сента
Каталин Фејеш, 1948, пензионер, Бачко Градиште
Клара Биро, 1984, предузетник, Јерменоци
Ева Миклош, 1959, организатор приредби, Сента
Золтан Себеледи, 1960, инсталатер централног грејања, Нови Бечеј

2 replies »

 1. voleo bih da vidim kako bi amerikanci reagovali kada bi se ovakva grupa nasla u americi i na izborima, svi bi zaglavili robiju na po deset godina minimum..a ovi nasi politicari ne smeju da zucnu da slucajno nekoga ne uvrede..necemo mi daleko sa takvima na vlasti..

  Свиђа ми се

 2. Поштовани господине Вељићу!
  После свега што нам се десило у прошлом веку, нисам изненађен, да нам се поново дешавају овакве ствари.
  У последњих сто година, од почетка пршлог века, чинило се да ће српски народ најзад реализовати своје тежње и стремљења у остварењу своје суверене државе српског народа.
  Сви знамо шта нам се догодило стварањем Југославије и како се то све катастрофално завршило после Другог Светског Рата!
  Дакле, у последњих 100 година Срби су изгубили око 3(три) милиона људи, вероватно више, али да се сада не пребројавамо, доста је и ово. Изгубљен је најбољи део српског народа, у репродуктивном, радном, стваралачком, моралном, духовном и интелектуалном потенцијалу.
  Можда ћу се понављати, али то је због тога, што нисам очекивао да прочитам, ову врсту политичког насиља за време ванредних парламентарних избора.
  Дакле, геноцид, који се систематски спроводи над српским народом током прошлог и почетком овог века, један од доказа је и ова изборна листа неонацистичке мађарске партије, која се легално нашла на овим изборима.
  То је заиста нечувено, то је напад на уставни поредак државе Србије!!!
  И то је основни разлог за покретање кривичне пријаве против свих оних институција система, које морају да покрену поступак за кривично гоњење свих оних, који су знали за овај чин!
  Вама господине Вељићу, посебно се захваљујем на овој информацији, јер сте први указали на противуставни удар Републике Србије!!!
  Такође се захваљујем и господину Новаковићу, који је преко свог сајта или већ како се то зове, што је мање важно, обавестио јавност о каквој опасности се ради по државу Србију и Србе!
  Предлажем Вам господине Новаковићу да покренете петицију за утврђивање одговорности и покретање кривичног поступка свих институција и појединаца, који су одобрили овај противуставни чин и напад на суверенитет државе Србије!

  С поштовањем Јован Бабић

  Свиђа ми се