АКТУЕЛНО

СЛУЧАЈ РАДОМИРА Б. ПОЧУЧЕ- ИЛИ, ВУЧИЋЕВ СМРТНИ СТРАХ ОД „ПОБУНЕ ИЗНУТРА“ !?


…Уосталом тај њихов страх јесте оправдан. Незадовољство отвореном „издајом националних интереса“ од стране људи на власти у Србији и државно- уставном деградацијом наше отаџбине, међу часним припадницима и српским родољубима из редова МУП и Војске Србије је све веће. То је видљиво, не само у оваквим, „све спорадичнијим“ приватним иступима „елитних официра“, већ је нама у редакцији (али и нашим колегама из других медија са којима сарађујемо) веома добро познато кроз многобројне коментаре и приватне поруке, које нам редовно шаљу припадници полиције и војске.

1383036_656320917741786_1898189021_n

Случај Радомира Б. Почуче- Или, Вучићев смртни страх од „побуне изнутра“ !?

31 март 2014, СРБски ФБРепортер

Пише: Миодраг Новаковић

—————————————

„МИСЛИМ“- је уводна реч којом је на свом приватном Фејсбук профилу, у својој приватној поруци (и у своје приватно време) „колега по перу“ Радомир Бата Почуча, изразио свој приватни протест против накарадног скрнављења Српске престонице, и безочног вређања Српског националног достојанства од стране Западно-Јудејско плаћенићке анти-српске организације „Жене у црном“ (које сам ја у свом пратећем чланку крстио у „Кучке у црном“) на петнастогодишњицу зверске НАТО агресије против наше нације.

Остатак његове метафоричне поруке (“Мислим да ово не би требало да се одржи. Господо хулигани, Делије, Гробари, Радовци, Фирмаши, уместо да трошите песнице између себе, а велики сте родољуби, удружите се и поделите по пички ономе коме треба да се да по пички”) управо и јесте то- једна вербална метафора, која никако не може да се протумачи као позив на извршење конкретног кривичног дела. Ако се пажљиво проучи садржај ове реченице, јасно је да овде нема никаквог позива на конкретно кривично дело, нити се чак у њој поименично прозивају „Жене у црном“, наравно из контекста „поста“ може да се схвати да се ова порука односи на заказани перформанс „Кучки у црном“ (ауторова лична квалификација накарадне анти-српске организације „Жена у црном“, која ће се као таква појављивати и у наставку текста), али она у себи не садржи никакве елементе кривичног дела. Почучин лични став је јасно одређен кључном речју на почетку „мислим“, у поруци се нигде не наводи „упутство или подстицање“ за конкретан начин извршења фантомског кривичног дела које му се приписује – што све на крају чини ову његову мисао једном апстрактном категоријом…

…Шта више, његов завршни део реченице „поделите по пички ономе коме треба да се да по пички” је толико метафоричан, да може да се протумачи и као позив на неку врсту терапије „сексуално фрустрираних кучки у црном“ које своје „фрустрације“ изражавају ваљањем (и „вриштањем“) по београдском асфалту (наравно овај пасус је строго лични став аутора овог текста, и неки ће вероватно покушати и њега да квалификују као“кривично дело мишљења“) !?

Ипак, државни органи и западне пара-обавештајне НВО управо и прете Р. Почучи кривичним гоњењем због наводног кривичног дела „говора мржње и подстрекавања на извршење фантомског кривичног дела“ !?

Нисам правник по струци, али мој увид у Кривични закон Србије и здрава логика, непобитно указују да ништа не оправдава – не само претњу кривичним гоњењем, већ и морални и политички линч коме је данас изложен новинар Радомир Бата Почуча. Да не спомињемо „брзопотезну“ и незакониту суспензију и престанак радног односа Р. Почуче- која се одиграла „по диктату одозго“ на један потпуно нелегалан и политички мотивисан начин, како је то изричито нагласио Београдски синдикат полиције у свом саопштењу.

Другим речима, у Србији су поново на снази „Брозова комунистичка времена“ и судске одлуке поново не доносе надлежни органи, већ се доносе у неким „кабинетима“ (и вероватно западним амбасадама) и данас их спроводе неки нови „режимски политички комесари“ !?

————————————

Ако се приватно мишљење на властитом Фејсбук профилу, Радомира Бате Почуче разматра у контексту његове личне реакције на чланак Блица (уосталом он и јесте свој горњи став изразио цитирајући у оквиру ФБ поста и линк на Блицов чланак од 25 марта, у коме сеизмеђу осталог каже следеће..

„Beograd – Nevladina organizacija Žene u crnom najavila je danas da će 26. marta na Trgu Republike u Beogradu komemorativnim skupom obeležiti 15 godina od „zločina nad albanskim civilima na Kosovu“. U saopštenju Žena u crnom je navedeno da su „MUP Srbije, Vojska Jugoslavije i paravojne jedinice počinile nebrojene zločine na Kosovu, koji su kulminirali tokom NATO intervencije“.“- „Žene u crnom obeležavaju 15 godina od zločina nad albanskim civilima na Kosovu“- Beta |Blic, 25. 03. 2014.)

… онда је његова емотивна реакција као часног припадника МУП-а била потпуно разумљива.

Из овог горњег саопштења „Кучки у црном“ се јасно види да оне оптужују у целини МУП и Војску Југославије (што наравно имплицира и целу нашу нацију) за наводне злочине на Косову. Такву квалификацију, генералну осуду целог војног и полицијског апарата за злочине ( и сабсеквентно целе српске нације), није се чак усудио да изнесе ни ноторни анти-српски Хашки трибунал !?

Дакле, у том контексту емотивна реакција у форми МИШЉЕЊА Радомира Б. Почуче као доказаног родољуба и часног припадника Анти-терористичке јединице МУП-а Србије, јесте потпуно разумљива, и никако не може да се прихвати (нити схвати) као говор мржње или подстицање на неко фантомском кривично дело.

Али овде се отвара друго питање – зашто наши државни званичници, пре свега „њихове сиве еминенције“: Координатор свих служби безбедности Александар Вучић и Премијер и Министар полицијски Ивица Дачић, нису устали у одбрану државне институције (МУП) на чијем су челу (и сабсеквентно забранили накарадни анти-српски скуп „Кучки у црном“ у центру Београда) него је то „морао“ да уради приватно и „вербално сликовито“ један частан српски родољуб, Радомир Бата Почуча !?

С друге стране, квалификација целог МУП-а Србије и Војске Југославије као „колективног злочинца“ од стране „Кучки у црном“ јесте намерна провокација и (ин)директан говор мржње према целој Српској нацији…

…Временско поклапање њиховог „перформанса“ у срцу Српске престонице са 15-годишњицом варварског НАТО бомбардовања, у знак подршке наводним шиптарским жртвама, такође није случајно, и замишљено је као намерна провокација целе наше нације, и директна увреда свим мајкама, сестрама, супругама…, који су током 78дневног НАТО зверства 1999 изгубили своју децу, браћу и сестре, супружнике и небројене многе друге, углавном невине цивилне жртве!

—————

Али да се вратимо на кључну реченицу из наслова. Оваква режимска и „пара-режимска“ реакција на приватно мишљење новинара Почуче може једино да се протумачи као параноидан (и илегални) поступак против једног високопрофилног припадника елитне јединице МУП-а, који се „усудио“ да јавно проговори о анти-српском феномену „Кучки у црном“ које неометано вршљају по нашој земљи политички агитујући за „стране интересе“- не само игноришући, него и (ин)директно вређајући многобројне српске жртве и њихове потомке.

Тамо где је затајила држава, није затајио овај частан припадник МУП-а (на жалост сада већ бивши, коме чак прети проспект кривичног гоњења- по налогу „режимских кучки“?) и јавно се огласио горњим поводом, на један неортодоксан начин на свом приватном Фејсбук профилу.

Режимска „одмазда“ је била „језива“ (попут оне у Тадићево време против чланова Образа, а у режији и извршењу „секретара“ Хомена), и по личном убеђењу аутора овог текста, мотивисана параноидним режимским страхом од „побуне изнутра“…

…Ми смо сви били сведоци „режимске нелагодности“ око јавних, али такође приватних и „Фејсбук“ амбивалентних наступа команданта жандармерије Братислава Дикића, који се по личном убеђењеу писца ових редова, у време „косметских барикада“ ломио да пређе на страну свог народа. Тадићев режим је тада био у дилеми да ли да га „убије или да га промовише“- на крају су га казнили тако што је „унапређен“ у позицију „полицијског директора“ јер је био сувише популаран код припадника Српске жандармерије!?

———————————–

Такође смо у последњих пар година били сведоци уклањања неких бивших високопрофилних припадника Црвених Беретки, који су „окренули ћурак“ и верно служили „петооктобарским пучистима“ у оквиру МУП и БИА- за „награду“ су недавно били једноставно суспендовани а, неки и „ћоркирани“.

Верујем да се разлози за овакве, и још многе друге сличне поступке, против часних припадника МУП-а и Војске Србије, крију у параноидном страху „владајуће хунте“ да ће се једног дана „њихова“ војска и полиција дићи против њих – и тим поводом су више него спремни (и користе сваку прилику) да се обрачунају са потенцијалним „бунтовницима из својих редова“.

Уосталом тај њихов страх јесте оправдан. Незадовољство отвореном „издајом националних интереса“ од стране људи на власти у Србији и државно-уставном деградацијом наше отаџбине, међу часним припадницима и српским родољубима из редова МУП и Војске Србије је све веће. То је видљиво, не само у оваквим, „све спорадичнијим“ приватним иступима „елитних официра“, већ је нама у редакцији (али и нашим колегама из других медија са којима сарађујемо) веома добро познато кроз многобројне коментаре и приватне поруке, које нам редовно шаљу припадници полиције и војске.

——————–

Са тог аспекта, режимска параноја, нарочито лична параноја „апсолутистичког потпредседника“ Србије Александра Вучића, који сам често у јавност износи своја страховања „да неће још дуго“ (што опет указује на морално и ментално лабилни аспект његове личности) вероватно и јесте „делимично оправдана“.

На жалост људи на власти у Србији су данас толико огрезли у корупцију и националну издају, да за њих више нема „повратка натраг“- што их и чини веома опаснима.

Србија данас тоне, и то све брже, у једну апсолутистичку диктатуру на чијем је челу један распамећени и Западу безрезервно подани режим, који је зарад опстанка на власти и очувања „голе егзистенције“ поред отворене издаје и комадања земље, више не преза ни од отворене репресије и гушења личних и грађанских слобода- као што то видимо данас на примеру грађанина Почуче…

——————————

Зато је за све нас данас императив, више него икада пре, да отворено устанемо у одбрану грађанских и људских права храброг Радомира Бате Почуче и младих родољуба из СНП Наши, који су се у ово (не)време међу првима нашли на удару „Вучићеве апсолутистичке диктатуре“- јер не треба да се заваравамо да ће се ова „владајућа хунта“ зауставити само на њима.

На мети у Србији су данас сви слободоумни и родољубиви грађани Србије. Тренутно је на „њиховом менију“ Радомир Бата Почуча, сутра – сви ми остали…

…Тренутак је да се наше речи преточе у дела, немамо више луксуза за „салонски и сајбер патриотизам“- време је да изађемо на улице и са Српских тргова потиснемо разне „Кучке у црном“- јер као што рече брат Почуча: Зашто “Жене у црном“ не протестују у Загребу, због злочина “Олује“?

Сада више није питање „да ли“, већ „када“ ће се овом режиму „десити народ“, а војска и полиција су увек у критичним временима увек стајали на страни свог народа – Зато ми Српски родољуби немамо чега да се плашимо, на нашој страни су истина и правда – док овај однарођени и распамаћени режим, итекако има…

…Зато помозимо им да  „спакују кофере и купе карте (за Брисел) у једном правцу“!!!

 

М. Новаковић

 

ПРИЛОГ, 01.04.2014 : ЈАВНИ ПОЗИВ ВОЈСЦИ И ПОЛИЦИЈИ СРБИЈЕ- Никола Алексић (председник „ЕКО Покрета“)

Никола АлексићПозивам полицију и Војску Србије да се сете позива које сам им упутио 2011, 2012 и 2013. године испред ,,Народне,, скупштине и једном пред Генералштабом, да ухапсе председника Србије, Владу и Генералштаб због издаје народа и државе, да бране Устав РС и да стану на страну народа. Час опредељења се приближава; или ћете бити уз народ или против народа, а кад народ овог пута изађе на улице, самном или без мене, неће бити праштања таман панталоне да свучете.

Само немојте заборавити да сам вам јавно упутио једину могућу мирну опцију решења агоније Србије у коју су је гурнули издајници на власти. Ако немате никог часнијег да вас поведе у одбрану будућности Србије, спреман сам да прихватим ту част. Јавно вам дајем реч да ће вам се деца поносити вашим опредељењем будете ли стали уз свој народ.

Са својим тимом сарадника имам решење да за 24 сата решимо све проблеме Србије и обезбедимо јој опстанак и будућност. Ако је председник Путин могао да прихвати наше предлоге упућене пре разговора са Николићем у Сочију, можете и ви, господо официри и полицајци. Сетите се тога када народ изађе на улице, једина одбрана од линча ћу вам бити ја, који сам голим рукама без псовки и вређања три године заредом ишао на вас и ,,Народну,, скупштину да вас молим да браните Устав и да станете уз свој народ.

Никола Алексић, вама добро познат и са познате адресе…

————————-

ПОВЕЗАНИ ЧЛАНЦИ:

Српски сабор ЗАВЕТНИЦИ: ПРОТЕСТ ПОВОДОМ ОТПУШТАЊА РАДОМИРА ПОЧУЧЕ!

Балканска козачка линија: ПИСМО ПОДРШКЕ РАДОМИРУ ПОЧУЧИ

Радомиру Почучи престао радни однос, ИЗЈАВА МУП-у и реаговање Београдског синдиката полиције и полицијских старешина

Радомир Бата Почуча – Тестамент или ренесанса, бирајте, Срби…

Радомир Бата Почуча: Знам да ћу страдати, и не бринем се много око тога…

ОДГОВОР НОВИНАРА ПОЧУЧЕ НА РЕЖИМСКО-МЕДИЈСКИ ЛИНЧ ПОВОДОМ “ЗЛОЧИНА МИШЉЕЊА”

“КУЧКЕ У ЦРНОМ” ОСКРНАВИЛЕ ГОДИШЊИЦУ НАТО АГРЕСИЈЕ- ГДЕ СУ “СРПСКИ КОЗАЦИ СА БИЧЕВИМА” !?

***************

 

8 replies »

 1. Не трчите пред ругу господине Новаковићу…
  На сву нашу жалост ово је перформанс ала генерал Дикић. Одгледајте интервју:

  Какав страх? Од кога? Почуче? Па то је његов одличан другар. Има он Вучића и Малог који ће да га брани! СНС-овац од главе до пете. Родољуб који види у Вучићу месију и Малог као малог Путина. Све исто као Дикић. Родољуб и СНС-овац?
  Вук и овца НИКАД!

  Свиђа ми се

  • Одговор на критику у вези текста о Почучи…
   Хвала на добронамерном савету г. Пјевовићу. Нисам ја „истрчао пред никакву ругу“, већ сам искористио иступ Почуче да опишем „стање духа“ које постоји унутар режима (а за које иначе имам поуздане информације из „других извора“). Његов „практичан“ иступ према „Кучкама у црном“ јесам позитивно оценио, и у чланку сам тај иступ додатно „вивицирао“ са „логистичке и легалистичке“ тачке гледишта… Иначе у политици (а његови иступи јесу политички- и у овој емисији очигледно додатно политизовани од стране њега самог) никоме не дајем бланко чек. „Крава која да добро млеко, уме и да се ритне и исто проспе“. У овој емисији се г. Почуча очигледно „просуо“, али сачекаћемо да га видимо „у акцији“ (коју сам најављује) до краја… Нашим читаоцима- патриотама бих препоручио да се ману идолопоклонства и слепог везивања за једну личност, ма колико она изгледала харизматично. Нас из овог мрака и безнађа неће извести никакав „месија“, већ ми сами, организовани и уједињени у један прави и аутентични родољубиви покрет. Таквих покрета данас нема пуно на политичко-друштвеној сцени Србије, али постоји пар веома, принципијелних и доказаних у пракси. На свима нама је да их препознамо… М. Новаковић

   (Иначе, ево моје „критике“ тог његовог ТВ наступа: http://wp.me/p2Zeqn-aR )

   Свиђа ми се

   • У потпуности се слажем са Вашим последњим коментаром. Заиста сам изненађен већином родољуба који су у стању да за само пар сати нађу себи ново „златно теле“. Друштвена патологија, хронично оболење да идемо у крајности и где субјекте категоризујемо или као месију или као непријатеља бр. 1

    Свиђа ми се

 2. Gotovo da je nemoguće poredjati sve, najblaže rečeno, uvrede izrečene na račun Srbije i srbskog naroda. Srbija je otrpela bukvalno sve, pa neka se drugi zapitaju kako bi reagovali u njenoj situaciji? Svemu će doći kraj pa i ovome. Srbija nije otirač, najmanje zemlja u kojoj će moći da se svako istresa kako mu je volja, da je pljuje, kleveta, potcenjuje, ponižava…Dozvaće se pameti Srbi kojima je ona jedina zemlja, rezervnu nemaju poput mnogih koji danas vode glavnu reč po mnogim institucijama, i da su oni, Srbi starosedeoci, ti koji će na prvom mestu o njoj odlučivati i brinuti o standardima u njoj a koji se moraju uspostaviti.

  Liked by 1 person

 3. Izvanredan clanak! Te Briselske sluge ne shvataju da ovakvim potezima (otkaz g.Pocuci) upravo okrecu citav narod protiv sebe! Policija vec reaguje, a od Vojske se jos nista ne cuje…..?
  Ali, komentar gospodina Jevtovica daje nadu….!

  Liked by 1 person