Љиљана Јовановић

NATO обуставља цивилну и војну сарадњу са Русијом


НАТО је саопштио да обуставља сву војну и цивилну сарадњу са Русијом, због Украјинске кризе, изјавио је NATO у заједничком саопштетњу.

Време: 1.април.2014; 15,32 ФБР превод Љиљана Јовановић, приредила Биљана Диковић

Фотографија снимљена 1. априла 2014, на заседању НАТО- а за иностране послове, у седишту НАТО у Бриселу. (Beta AFP/ John Thys)

Фотографија снимљена 1. априла 2014, на заседању NATO- а за иностране послове, у седишту NATO у Бриселу. (Beta AFP/ John Thys)

“Одлучили смо да потпуно обуставимо сву практичну цивилну и војну сарадњу NATO и Русије. Наш политички дијалог NATO Савета и Русије може да се настави, по потреби, на амбасадорском нивоу да би се могли да информишу и разменимо погледе на ову кризу” – наводи се у саопштењу. Алијанса планира да преиспита своје односе са Русијом на састанку у јуну.

Министри иностраних послова NATO позвали су Москву “да предузме хитне кораке, да усклади своје поступке са међународним правом”.

NATO је изјавио да убрзава своју сарадњу са Украјином, промовисањем реформи у области одбране и појачаном активношћу Канцеларије за везу у Кијеву.

NATO и Украјина су издали заједничку изјаву после састанка њиховвих министара у Бриселу. Они су рекли да ће: „спровести хитне и дугорочне мере којима ће ојачати спосбности Украјине да обезбеди своју сигурност”.

Састанак у Бриселу је сазван у уторак, да би се размотрила ситуација, коју Савез сматра агресијом Русије у Украјини и припајање Крима Русији. Унија је позвала Москву да смањи број војника н Криму до нивоa колико их је било пре кризе, да их повуку у базе а да своје активности Русија обавља иза границе са Украјином.

БРИСЕЛ 1. АПРИЛ, 2014. Итар–Тасс

NATO је стопирао сву практичну војну и цивилну сарадњу са Русијом у вези са Украјинском кризомNATO савет је то изјавио на крају заседања министара иностраних послова, данас у Бриселу.

Мада, Савет Русија – NATO ће наставити да ради на нивоу амбасадора и на високом нивоу у циљу да се оставе отвoрена врата за дијалог са Русијом.

* NATO:

nato 01-04-2014

1.http://rt.com/news/nato-military-cooperation-russia-641/
2.http://www.nato.int/cps/en/natolive/news_108501.htm
3.http://en.itar-tass.com/world/726158

3 replies »

  1. Ето сад наш олош на власти и званично може да почне да пакује кофере.Сад се отворено види зашто је војска ЕУ(Хитлерове коалиције) на граници Русије.Русија ће бити у припреми свог опстанка ! Тешко нама!Сад ће се на нас сукнути сав олош.Без војске, без заштите, голоруки ћемо поново бранити свој опстанак.!Али што је ту је, барем ћемо се заувијек ријешити и пете колоне, ако опстанемо.Они хоће рат ,прије него се распане ЕУ(Хитлерова коалиција).

    Свиђа ми се

  2. КОНАЧНО ПАДАЈУ МАСКЕ ЛИЦЕМЕРЈА !

    Tue, 1 Apr 2014 18:18:44 +0000 от „СРБски ФБРепортер“ : >РЕПОРТЕР posted: „НАТО је саопштио да обуставља сву војну и цивилну сарадњу са Русијом, због Украјинске кризе, изјавио је НАТО у заједничком саопштетњу. Време: 1.април.2014; 15,32 ФБР превод Љиљана Јовановић, приредила Биљана Диковић

    “Одлучили смо да потпуно обуста“ >

    Свиђа ми се