ИЗДВАЈАМО

Председник Чешке Милош Земан: „Косовска војска“ је наоружани ОВК


Стварање Косовске војске значило би поново наоружавање припадника Ослободилачке војске Косова, која је, током рата на Косову, изводила терористичке акције, упозорио је председник Чешке Милош Земан.

02.04.2014. СРБИН.инфо

hasim-taci-ovk

С обзиром на то да је Ослободилачка војска Косова, за време ратова у бившој Југославији, извршила низ терористичких акција, плашио бих се самосталне косовске војске, која не би представљала ништа друго до наоружани ОВК„, рекао је Милош Земан чешким новинарима током посете Србији преносиТанјуг.

Председник Чешке Милош Земан

Председник Чешке Милош Земан у Србији

Како преносе чешки медији, Земан је додао да је распуштање ОВК било један од захтева током мировних преговора.

Подсећајући да је Земан одавно противник „независности“ Косова, чешки медији преносе и његове речи да је “Косово, које низ земаља није признао, у најмању руку веома чудна земља”.

“То је држава где велики утицај има наркомафија”, рекао је Земан и свој негативни став према „независном“ Косову допунио да тамо, као ни његов претходник Вацлав Клаус није именовао чешког амбасадора.

Чешки председник је у разговору с новинарима поменуо и сумње да је ОВК трговала људским органима, која се први пут појавила 2008, а на њу 2010. указао Дик Марти у извештају Савета Европе.

1 reply »

  1. ….ОТКРИЋЕ ТОПЛЕ ВОДЕ …..

    Wed, 2 Apr 2014 20:04:40 +0000 от „СРБски ФБРепортер“ : >РЕПОРТЕР posted: „Стварање Косовске војске значило би поново наоружавање припадника Ослободилачке војске Косова, која је, током рата на Косову, изводила терористичке акције, упозорио је председник Чешке Милош Земан.

    02.04.2014. СРБИН.инфо

    „С обзиром на то да је Осл“ >

    Свиђа ми се