Анализа

На руској државној телевизији – „Балканска замка. Тајна сарајевског атентата“ ( документарни филм)


.

Aутор: Алексеј Денисов
Продуцент: Василије Јаковљев

… О тајанственом атентату на наследника аустријског престола, надвојводу Франца Фердинанда, и такође нови подаци о плановима и циљевима Немачке и Аустрије тог периода. Аутор и водитељ филма Алексеј Денисов говори о томе зашто је баш Србија, коју је немачко-аустријска коалиција хтела да уништи политички и економски, тако снажно ометала немачке планове. О томе, како је од септембра 1913. године аустријски генералштаб почео да ствара албанску армију од 80 000 војника, која је на српским територијама требало да врши терористичка дела…

***

Денисов

Биографија: Aлексеј Григорјевич Денисов, новинар, тв водитељ, режисер документарног филма. Рођен је 6 августа 1964. у граду Воскресенск. Завршио је међународно одељење на факултету журналистике Московског државног универзитета. Од 1986 – 1991 гг. сарадник Главне информативне редакције Централне ТВ Гостелерадио СССР — уредник, дописник, коментатор програма «Времја», коментатор програма «Пре и после поноћи», водио је рубрику «Непозната Русија». Са Борисом Костенком направио је циклус емисија «Руски свет»: «Трагедија у Оптини пустињи», «Севастопољ», «Крстарица Барјаг», «Сикорски», «Сорочинская јармарка», «Руско оружје. Ижевск» и друге.

1989. године, на конкурсу за ТВ репортажу у Анжу (Француска) освојио је Гран-при за репортажу о архивама Дома Романових у Совјетском Савезу. 2007. године добио је Сверуску књижевну награду «Александар Невски». У мају 2013. године именован је за главног уредника познатог ТВ канала «Историја» (ВГТРК), који се емитује на територији Русије и ЗНД.

Приредила редакција СРБског ФБРепортера
у сарадњи са Др Наталијом Пичурином

5 replies »

  1. Уздизањен Русије неће користити само нама србима, од чега зависи и наш целокупни опстанак као народа, већ је оно услов опстанка целог човечанства.

    Свиђа ми се

  2. Објавите превод и ја ћу да титлујем филм, ја покушавам да га преведем,али са својим знањем руског биће 80% тачно, ако га не буде у наредних 48ч на Вашме порталу овде, онда ћу да ставим свој, филм је јако значајан за нападе запада на Србе преко Гаврила Принципа, и лагарија око тог дела историје. Хвала Русу Алексеју Давидову. Камера је најаче оружје на свету. Хвала што ратујеш за нас.

    Свиђа ми се