Љиљана Јовановић

Путин разговарао са Бан Ки Муном. Русија позвала своје међународне партнере да јавно осуде акције тзв. украјинских власти


.

ТЕЛЕФОНСКИ РАЗГОВОР СА ГЕНЕРАЛНИМ СЕКРЕТАРОМ УН БАН КИ МУНОМ

 

347510_vladimir-putin--ria-novosti_f

15.април. 2104, 21.00

Владимир Путин је разговарао телефоном са Генералним Секретаром УН Бан Ки Муном.

Разговор је вођен о кризи у Украјини, која је значајно погоршана због употребе силе коју су примениле власти из Кијева на југоистоку земље.

Господин Путин је нарочито нагласио да Руска страна очекује од Уједињених Нација и међународне заједнице да јасно осуде ове против уставне акције.

(Превод: Љиљана Јовановић)

***

Руска Федерација позвала своје партнере да јавно осуде акције кијевских власти на југоистоку Украјине

 

Итар Тасс ФБР превод
15.04.2014. 23:35 UTC+4 Москва

4kollaj_MID111

Москва, Април 15, Итар Тасс… Русија позива своје интернационалне партнере да јавно осуде антиуставне акције такозваних украјинских власти у југоисточним регионима Украјине, изјавило је Руско министарство спољних послова у уторак, додајући да таква врста акција води у катастрофу.

“Веома смо забринути због војне операције коју су започеле украјинске  службе безбедности уз подршку редовне армије у југоисточним украјинским регионима”, изјавило је министарство. “Тамо већ има људских жртава”.

“Злочин је кренути у рат против властитог народа, у име заштите легалних права истог народа”, наглашава руско министарство. “Украјина поново тоне у хаос национализма. Догађаји који се одвијају демонстрирају намерну неспремност Кијевсих власти да успоставе дијалог са украјинским регионима, дијалог који је управо сада потребнији него икада“

(Превод: Миодраг Новаковић)