ВЕСТИ ИЗ СВЕТА

Шокантно – САД годинама спроводи принудну стерилизацију у циљу смањења „прекобројног“ становништва


.

Тамна страна САД – стерилизацијом до природних ресурса

Милена Цмиљанић,
Глас Русије 14.04.2014.

Фиктивне пандемије, закони о принудној вакцинацији, стерилизација као решење за проблем сиромаштва – све то има за циљ смањење „прекобројног“ становништва планете.

С тим у вези, 1989. године откривен је „Меморандум-200“, састављен 1974. године од стране саветника за државну безбедност САД Хенрија Кисинџера. У документу се говори о расту броја становника у свету и његовим последицама по америчку безбедност. Предлажући мере за значајно смањење насељења, Кисинџер је написао:

„Свет све више и више зависи од увоза минералних добара из земаља у развоју, и ако би брзи раст становништва нарушио перспективе њиховог економског развоја и социјалног прогреса, настали анимозитет би могао да поткопа услове за повећање производње и подршку непрекидног дотока тих ресурса“.

Како би се максимално ставила под контролу популациона политика, предложено је да се обрати пажња на тринаест земаља у развоју из делова планете најбогатијим ресурсима: Индију, Бангладеш, Пакистан, Нигерију, Мексико, Индонезију, Бразил, Филипине, Тајланд, Египат, Турску, Етиопију и Колумбију.

„Меморандум-200“ предлаже одлучно смањење становништва ових земаља, што би Сједињеним државама дало могућност експлоатације њихових природних богатстава.

Имплементација Кисинџеровог тајног плана је одмах почела. Стерилизација је постала, нарочито, популарна у Латинској Америци током `80 – `90. година. Почетком `90-их година, бразилско министарство здравља је покренуло истрагу поводом саопштења о масовној стерилизацији жена у тој земљи. Показало се, да је око 44% свих бразилских жена узраста од 14 до 55 година стерилисано. Стерилизацију су спроводиле различите организације и агенције, од којих је врло мало било бразилских.

Међународна федерација за планирање породице, амерички „Pathfinder fond“, Асоцијација за добровољну хируршку контрацепцију – сви они су радили под егидом америчке Агенције за међународни развој (USAID). До 1989. године бразилска влада, у почетку и сама мотивисана борбом са сиромаштвом, подржавала је ове програме, саопштила је агенцији USAID да су за њих програми стерилизације „прекомерни и непотребни“. Према неким саопштењима, у оквиру тих програма стерилизовано је скоро 90% свих бразилских жена африканског порекла.

kamp kolazLifeSiteNews

Према подацима перуанске комисије за права човека, од 1995. до 2000. године масовна стерилизација је спроведена у најсиромашнијим деловима Перуа. Мотив је и овде било сиромаштво. За неколико година, стерилизовано је више од 300.000 жена и око 24.000 мушкараца. Предности стерилизације су представљане на лецима, постерима и у радио-саопштењима у којима се Перуанкама обећавала „срећа и благостање“.

Политика масовне стерилизације довела је до демографскофске кризе у неколико региона Перуа, а са њом и економски пад. Према подацима активиста за заштиту људских права, `90-их година прошлог века, стотине жена и мушкараца из сиромашних слојева је било стерализовано против њихове воље. У почетку, кампања масовне стерилизације у Перуу штедро је била финансирана од стране Американаца (USAID), али је након појављења у водећим америчким средствима масовних информација о насилној стерилизацији у Перуу 1989. године, финансирање из државног фонда САД било прекинуто.

PeruThe guardian

Године 2001. у Руанди је почела масовна стерилизација, која ће обухватити 700.000 мушкараца. Програм ће трајати 3 године и у потпуности ће бити финансиран од стране USAID. Кампања је, наравно, добровољна, иако „сваки пут када се кампања стерилизације спроводи у великим размерама, она неизбежно носи принудни карактер“, изјавио је председник америчког „Института за истраживање становништва“ Стивен Мошер. Он сматра да ће „последице на живот породица и развој економије Руанде бити прилично осетне“ и да је то „најбољи начин“ за заштиту од СИДЕ. При томе, он је, изгледа, заборавио да закони САД забрањују финансирање принуднух абортуса и стерилизацију.

Ово су само мали примери геноцида над становништвом који се у овом тренутку врши у разним деловима света. Ни за кога није тајна да су у историји, у ратовима за ресурсе, сва средства дозвоља. Ипак, треба подсетити, да је принудна масовна стерилизација објављена злочином против човечности и потпада под јурисдикцију Међународног кривичног суда.
_____________
Графичка опрема – СРБски ФБРепортер

3 replies »

  1. Teško je razumjeti ovakvu kratkovidost kao što je primjer komentar gospođe Vesna DC.Da ne detaljišemo samo da napomenem
    nekoliko primjera zločinačkog djelovanja demokratije koja se dopada gospođi-bombardovanje po cijelom svijetu,upotreba radioaktivnog oružja sa dalekosežnim posledicama,nasilne poromjene vlasti i postavljanje svojih poslušnika,zaprašivanje ko zna čime i promjena klime u svjetskim razmjerama……i tako do nedogled.Odakle nekome pravo da oduzima mogućnost stvaranja potomstva,koliko taj hoće i može…nije li sumnjiv strahovit pad nataliteta kod Srba a povećan ili ne smanjen kod Albanaca,muslimana i drugih protivnika pravoslavlja ? Nije to sve tako bezazleno a svaki dan izlaze nove informacije o đavolskim poslovima navodne demokratije…do jednom.

    Свиђа ми се

  2. kampanja je dobrovoljna I za moje pojmove pozitivna. Zene u nerazvijenim zemljama radjaju I radjaju I radjaju I deca umiru u mukama od gladi I bolesti nehigijene. Zar nije humanije da zena posle odredjenog broja dece ode na sterilizaciju nego da radja prekobrojno.U americi nema ni sterilizacije ni mikrocipovanja niti bilo kakvih slicnih monstruoznih gluposti koje prezentirate nasim citaocima.

    Свиђа ми се