ДЕШАВА СЕ...

САОПШТЕЊЕ: Заветници се ставили на располагање Русији (видео)


Руководство Српског сабора Заветници на Велики Четвртак, 17. априла, уручило је писмо подршке Руској амбасади и предало симболично сто потписа чланова руковдства покрета који се стављају на располагање Руској Федерацији и руском народу.

17.04.2014. Српски сабор Заветници, за ФБР приредила Биљана Диковић

ЗАВЕТНИЦИ

Председник Српског сабора Заветници, Стефан Стаменковски, приликом уручивања писма подршке истакао је да упркос томе што државни врх Србије није показао солидарност са братским руским народом и пружио очекивану подршку, српски народ није заборавио залагање Русије за опстанак Срба, очување нашег суверенитета, државности и слободе Србије кроз историју.

заветници писмо

Портпарол Заветника, Милица Ђурђевић прочитала је писмо подршке:
zav.ra

Поштовани господине амбасадоре, драга браћо и сестре велике и праведне Русије,

Последњих неколико месеци сведоци смо бурних догађаја у Источној Европи, где је велики руски народ вековима био приморан да брани и увек изнова гради своју порушену историјску свест и државност. Као носилац истинских идеја правде и слободе руски народ је увек био изложен жестоким нападима од стране оних, који су слободу заменили за ропство, правду за неистину, љубав за силу. Тако су и данас очи правдољубивог и истинољубивог света упрте у православни руски народ који на тлу некада славне Кијевске Русије поново брани своја вековна огњишта.

Као искрене српске родољубе, који памте и поштују све напоре руског народа у очувању Србије и њеног националног бића, веома нас забрињавају немили догађаји који се дешавају у Украјини, а који су уперени против опстанка и права руског народа на тим подручјима. Поучени историјским искуством веома добро знамо, да је свака невоља руског народа истовремено и невоља српског народа те да се одбраном руских легитимних интереса бране и легитимни интереси српског народа.

Свесни чињенице да само заједничком борбом можемо да одбранимо и сачувамо националне интересе оба народа, изражавамо спремност да пружимо сваки могући вид помоћи братском руском народу. Свим својим ресурсима стојимо на располагању при ангажовању помоћи за угрожено цивилно становништво, учестововању у цивилној заштити, организовању и нуђењу потребне правне помоћи угроженим појединцима, организовању хуманитарних акција, као и представљању широј јавности истините слике о догађајима у Украјини.

У циљу вечне братске солидарности, у име наших предака које је увек водила мисао „Бог на небу, Русија на земљи!“ и за будућност наших потомака прилажемо симболичан број потписа сто чланова Српског сабора Заветници који се стављају на располагање Руској федерацији и руском народу у борби за слободу и истину!

 

Српски сабор Заветници, Београд 17. април 2014. године

2 replies »